tisdag 4 januari 2022

Utdelningar 2021

En mycket snabb och rudimentär titt på utdelningarna för 2021. 

Nedan visas en sammanställning över de månatliga utdelningarna för år 2021 relativt föregående år 2020.
Northernlights Globalfond månatliga utdelningar 2020/2021


Året avslutades med ett mer än godkänt utfall för december månad (+94) jämfört med december månad 2020.

Juni 2021 är årets lågvattenmärke där jag nätt och jämt överstiger resultatet för 2020. Utdelningarna i juni trillade in från 51 stycken enskilda innehav och det är främst där som riktade inköp och organisk tillväxt kan balansera upp situationen. Alternativt via investering i något helt nytt innehav.

Jag är inte främmande för att öka på antalet innehav ytterligare 👀 Är det någon som har tips på lämpliga innehav som delar ut i juni månad ?

Dessa redan befintliga innehav lämnade kontantutdelning till mig under juni månad:

 • Gilead Sciences, T Rowe Price Group, Cibus, Principal Financial Group, Lockheed Martin, Flowers Foods, Dominion Energy, Manulife Financial
 • Royal Dutch Shell, Kontoor Brands, BP, Prudential Financial, Raytheon Technologies, NorthWest Healthcare Properties, Nextera Energy, Realty Income
 • STAG Industrial, Main Street Capital, Consolidated Edison, Old Republic International, Whirlpool, 3M, LyondellBasell Industries
 • Global X SuperIncome Preferred, Global X SuperDividend, Walgreens Boots Alliance, Unilever, IBM, Target, Exon Mobil, Chevron, Emerson Electric
 • Autoliv, XACT Sverige, Telenor, United Parcel Service, Archer-Daniels-Midland, Johnson & Johnson, Valero Energy, Amgen, Pfizer, Cummins
 • Aflac, Wells Fargo, JM Smucker, HanesBrands, Fortis, Enbridge, Canadian Utilities, Boston Pizza, TransAlta Renewables.  

Helåret 2021 summeras till mycket goda +119% jämfört med 2020. 

Jag är nu mycket nära teoretisk FIRE vilket, om ingenting kraftigt negativt sveper in över världsmarknaderna, kommer att uppnås under 2022.

Jag sätter ett preliminärt Mål för 2022 på +25% utdelningshöjning. Investeringarna kommer att fortsätta ännu en tid men troligtvis på en lägre nivå och därefter avstannande under Q3/Q4 2022.

Det är även mycket möjligt att en större andel av investeringarna kommer att inriktas mot varierande fonder och ETFer vilket per automatik medför att kontantutdelningarna minskar. Få fonder och långt ifrån alla ETFer är utdelande.

Har inte tänkt helt färdigt kring detta. Men helt klart är dock att min stora numera publika blogginvesteringsresa som påbörjades i november 2019 nu i rask takt närmar sig slutet.
Northernlights Globalfond årliga utdelningar 2016-202173 de Northernlightsinvestment

16 kommentarer:

 1. En snabb blick på diagrammet antyder en dubbling av utdelningssumman för alla månader utom juni, riktigt bra! Juni är jobbig och nu försvann ju tyvärr även Nobina... Inga tips tyvärr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för stöd och feedback Kalkyl. Ja det var ett bra år 2022 sett till totalen.

   Radera
 2. Ser stabilt ut. Ja, +25% upp i år och du passerar FIRE-nivån med ganska bred marginal. Och om du fortsätter investera större delen av 2022 blir det en ganska bra höjning nästa år också (om du fortsätter investera utdelande).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska försöka fortsätta återinvestera utdelningarna så länge som möjligt. Lyckas jag nå +25% 2022 så är det en hyffsad säkerhetsmarginal på ca 2 månader.

   Radera
 3. Den här delade ut för mig i juni och verkar inte finnas i din lista;
  Invesco EQQQ NASDAQ-100
  American Water Works
  Microsoft Corp

  Ingen hög DA på någon av dem så de är kanske inte aktuella i din portfölj.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lade upp en bevakningslista på Avanza igår för de befintliga innehaven. Det finns en del kandidater för påfyllnad naturligtvis bland dessa 51 st. Det mesta är dock USD och CAD. USD är fortfarande min största valutaexponering.

   Tack för feedback Zero !!

   Radera
 4. Gratulerar till fina siffror och lovande prognos! Har du funderat på att titta på innehav i länder som Tyskland, Frankrike, Norge osv?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du menar att jag specifikt har letat innehav i Tyskland, Frankrike, Norge osv som delar ut i juni så har jag inte gjort det. Däremot har jag en del bevakningar på bolag i Europa men har ännu inte gått in i något direktägande där. Norge har jag en del innehav i sedan tidigare.

   Juni var generellt en svag månad vad gäller utdelningstillväxten. Nu är det eg inte något problem eftersom jag avser samla ett helt års utdelningar innan jag nästa år börjar leva av dessa.

   Men ska kolla vidare efter europeiska kandidater.

   Radera
 5. Sdiptech Pref delar ut i mars, juni, september och december, likaså American Shipping (norskt), Atlantica Sustainable Infrastructure PLC (handlas på USA-börsen men brittisk hemvist så ingen källskatt dras), Invesco (hemvist Bermuda så ingen källskatt). Veteranpoolen delade ut i mitten av juni 2021 men tidigare har det varit sista maj.
  Detta är ingen rekommendation av vad som är köpvärt f.n., bara vad jag själv har som delar ut i juni och som jag inte hittade i din lista.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack !! Jag ska göra iordning en bevakningslista på Avanza vid namn "Alice" :) Vad många aktier du har....

   Radera
  2. Inte lika många som du :) Men drygt 60 i utdelningsportföljen och ungefär lika många i annat krafs (inkl lite fonder o ETF:er).

   Radera
  3. Inte många som har så många som jag, men så är ju min strategi lite annorlunda i och med att jag inte tror/anser att jag får en större kontroll med 12 aktier istället för 186 st. Men jag har full respekt för de som väljer en annan väg.

   Är du på väg mot FIRE eller befinner du dig redan där ?

   Radera
  4. Jag slutade på min cirkus för snart två år sedan, precis innan pandemin bröt ut. Det bästa jag gjort, jag hade annars gått in i väggen för tredje gången och troligen inte ens överlevt. Stod med hjärtklappning i hallen en dag på väg ut och kände bara att nej, jag dör om jag inte kliver av. Var då inte RIKTIGT klar med FIRE-portföljen tyckte jag, men det fick bära eller brista. Och än så länge har det gått bra, även om det var lite svettigt när börsen coronarasade.

   Radera
  5. Då har du ju tagit dig igenom en riktig chockupplevelse direkt med coronakraschen så nära inpå. Kanske stärkts av att det ändå slutade bra.

   Såna här berättelser om avslut och att ta saken i egna händer är oerhört intressanta och stärkande.

   Bloggar du ?

   Radera
  6. Nej, skulle inte klara av att komma på något nytt att skriva om hela tiden. :)

   Radera
 6. Björn Borg brukar dela ut i juni, men i form av värdepapper så jag vet inte om man hinner få de faktiska pengarna i juni.

  SvaraRadera