söndag 10 april 2022

Blogg i dvala

Ibland försvinner bara en blogg och därmed en person som man följt en stund genom en liten del av livet. Ibland dyker den upp igen, ibland är den för alltid borta. Eftersom jag trots allt är som jag är så undrar jag alltid vad som hände.

Nu försvinner min blogg. Om jag orkar kanske det blir något gästspel.

Mörkret knackade på min dörr i veckan och tog mig i handen. Men jag rycktes tillbaka. Har spenderat största delen av veckan inom intensivvården. Ett tunt vitt band av plast med namn och personnummer runt vänster handled. Fem nålar i armar och handrygg. En härva av trådar över mitt bröst och blinkande monitorer som alla visar sin utvalda del av mig. 

Överallt omkring mig människor i vita kläder som alla vill mig väl och med jämna mellanrum dygnet runt kommer in till mig för att utföra sina arbetsuppgifter på patienten.

Vägen framåt, har jag fått mig förklarat, är mycket lång och höljd i dunkel. Jag hoppas ändå på en solbelyst glänta någonstans längre fram. Jag hoppas att jag har en ängel på min axel. Att min tid kommer.

Specialisterna och överläkarna betonar med tydlig emfas att jag nu är sjukskriven i många många månader. I bästa fall om allt går väl.Trött nu. Sova en liten stund. Eller kanske väldigt länge.


Melissa Horn säger det mycket bättre än jag någonsin kan i sin cover på Parklands. Så får det bli helt enkelt, det får bli slutet.


Är det på riktigt
Tänk om jag drömmer
Du drar din hand genom mitt hår

Det känns som jag flyger
Jag ser oss på marken
Och himlen är babyblå

Nu vet jag hur det känns
Det trodde jag aldrig
Jag tänker inte ens
Bli ledsen om jag går

Om det här är allt jag får
Så har jag varit lyckligVi ses kanske på andra sidan // Northernlightsinvestment

41 kommentarer:

 1. Nej så ledsen jag blir! Jag har kommit att tycka så mycket om dig och din blogg.
  Hoppas hoppas att du blir bättre snart och vill skriva vidare.
  Varma omtankar till dig och sambon ��

  SvaraRadera
 2. Hemska nyheter! Jag hoppas på en återkomst på den här sidan. Recept, allmänna betraktelser och "cirkusen" saknar jag.
  Krya på dig!

  SvaraRadera
 3. Det var mycket nedslående att läsa! Jag vill skicka varma tankar om bättring och hoppas att du kommer ut välbehållen på andra sidan. Jag har uppskattat ditt skrivande, din humor och hoppas på att få en fortsättning. Tack för leendena som du spritt och jag hoppas innerligt att det inte blir dina sista rader! Allt gott.

  SvaraRadera
 4. Oerhört tråkig läsning. Fortsätt kämpa bloggkompis. Du har alltid varit mig nära hjärtat och mina tankar går till dig. Hoppas på en stabil återhämtning. Du är bäst NLI!

  SvaraRadera
 5. Åh nej, vad ledsen jag blir! Dels av egoistiska skäl eftersom jag alltid ser fram emot dina inlägg, men främst för att du inte mår bra. Önskar att jag kunde stötta på nåt sätt. Du får gärna maila om du vill och orkar, fumlan@hotmail.com. Ta hand om dig och låt det ta den tid som behövs för att bli bättre.

  SvaraRadera
 6. Det smärtar mig något oerhört att bara läsa vad du upplever. Jag önskar dig framgång i din kamp och är det något jag kan göra så hoppas jag du säger vad det är.

  SvaraRadera
 7. Det där lät inte bra. Hoppas verkligen att du kryar på dig!

  SvaraRadera
 8. Kan nästan inte låta bli att fråga vad som drabbat dig men jag förstår att det inte är bra. Jag önskar dig all lycka till med en fullständig återhämtning! Ta hand om dig!

  SvaraRadera
 9. Det var oväntat och väldigt tråkigt att höra. Varma hälsningar och hoppas på ett fullständigt tillfrisknande så snabbt som möjligt.
  Kämpa på och ta hand om dig!

  SvaraRadera
 10. Oj då, önskar dig lycka till, krya på dej så kanske bloggen återkommer i framtiden.

  SvaraRadera
 11. Det var ledsamt att höra! Krya på dig, så hoppas jag på en återkomst för bloggen.

  SvaraRadera
 12. Tack för att du orkar skriva detta. Brukar ofta undra vad som hänt när när bloggar jag uppskattat att följa helt plötsligt slutar att uppdateras. Ta hand om dig och skriv om du orkar. /Hea

  SvaraRadera
 13. Hoppas allt går bra för dig och att DU blir frisk igen!
  Ta hand om dig!
  Saknar ju redan dina cirkus reflektioner och smarriga recept.

  SvaraRadera
 14. Styrkekramar till dig och sambon. Jag hoppas vägen framåt blir ljus och att du snart skymtar gläntan. Tack för alla inlägg, har alltid läst dem med stor behållning.

  SvaraRadera
 15. Önskar och hoppas att mörkret blir till ljus i en nära framtid och att du blir återställd oavsett vad som hänt. Du är den blogg jag följer som skriver finast och detta inlägg var inget undantag även om det var chockerande och ledsam läsning.

  SvaraRadera
 16. Tråkigt att höra..kry på dej.
  PS har mailat dej.

  SvaraRadera
 17. Hej, återkommande läsare som bara vill visa uppskattning för det du skrivit.

  Och berätta att Melissa Horns pappa jobba(de?) På neuro intensiven på NKS.

  Krya på dig!

  SvaraRadera
 18. Hoppas på snabbt tillfrisknande. Hälsan viktigast. Du får skicka nåt blogginlägg då och då i alla fall även om bloggen går i dvala

  SvaraRadera
 19. Mycket tråkigt att läsa NLI... Usch. Kommer att sakna din inlägg mycket. Hoppas att du tillfrisknar och återkommer även till bloggen. Saknar för en gångs skull nästan helt ord, det är sådana där saker man inte vill tänka på. Plötsligt är man sådär liten och sårbar igen.

  Kämpa på kraftkarl!

  Med vänliga hälsningar o tankar, Kalkyl

  SvaraRadera
 20. Hej.
  Svensk sjukvård kommer att hjälpa dig lång det är jag övertygad om. Sedan får ditt norrländska sega skinn göra resten. Du fattar väl att du inte kan lämna oss i ett bloggvaccum som skulle bli efter dig så: Tack för att du kommer tillbaka när du tillfrisknat och har börjat blogga din nya resa!

  Mvh // PP

  SvaraRadera
 21. I really hope it is just the medicine talking and pray you will be back soon. The FIRE community allows kindred souls to connect and share even across vast oceans and your voice would be surely missed.

  SvaraRadera
 22. Hej NLI. Tack för att du berättade. Har inte följt Dig så väldigt länge och aldrig kommenterat Dina inlägg. Men har kommit att tycka väldigt mycket om vad Du skriver. Jag hoppas verkligen att du kommer tillbaka till oss med Din blogg, så vi kan fortsätta att läsa om Dina bravader. Det ringde en rejäl varningsklocka för mig för några veckor sedan då jag i liknande situation hamnade mycket akut på sjukhus. Men jag hade tur och kom tillbaka och kämpar vidare. Vila upp dig i väntan på nya inlägg och hälsa sambon. Hälsar: Kronortillmig.

  SvaraRadera
 23. Hej, det var verkligen tråkigt att höra!
  Jag har läst din blogg rätt länge och den är mycket uppskattad.
  Önskar dig god bättring och att du snart är hemma igen. /Babette

  SvaraRadera
 24. Många hälsningar och förhoppningar om tillfrisknande! Vi har aldrig träffats, men jag har varit en trogen läsare som tyckt mycket om din blogg och ditt personliga tilltal i dina inlägg. Vi hoppas på det bästa!

  SvaraRadera
 25. Nej men oj vad tråkigt. Jag har inte läst eller skrivit blogg på 3 månader och så möts jag av detta det första jag ser.

  Hoppas verkligen att du frisknar till och får en bra FIRE i din stuga vid norrlandskusten.

  SvaraRadera
 26. Nej ! Det här kan inte vara sant. Jag hoppas verkligen du har många änglar på din axel !

  SvaraRadera
 27. NEEJ... jag gråter faktiskt här. Du skulle ju strax nå FIRE och så snubblar du vid målsnöret. Hoppas innerligt att det går bra och att vi får höra ifrån dig igen. Kommer att tänka mycket på dig och undra hur det går. Styrkekramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med dig. Tårarna pressar bakom ögonen. Han är ju en god vän i tillvaron .

   Radera
 28. Vi har aldrig träffats, jag har aldrig skrivit förut. Jag är en trogen läsare sedan en tid tillbaka. Har din blogg upplagd som en av mina favoriter jag scannar veckovis. Blivit otroligt inspirerad av dig.

  Lyssnar på Parklands just nu och önskar dig ett tillfrisknade och att allt går så bra som det bara kan.

  SvaraRadera
 29. Hemskt tråkigt att höra. Har följt din blogg länge och tycker så bra om den.
  Önskar dig allt gott och att det går bra.

  SvaraRadera
 30. Verkligen tråkigt att höra. Har varit en tyst betraktare av denna mycket uppskattade blogg av en härlig personlighet. Önskar dig all lycka till!

  SvaraRadera
 31. Tråkigt att höra :( Hoppas allt går bra!

  SvaraRadera
 32. Så tråkigt att höra.
  Önskar dig ett snabbt tillfrisknande.
  Inte för att du ska kommatillbaka till cirkusen, utan bara för din alldeles egen skull ....och alla oss bloggläsare också förstås;) vi gillar ju dig.


  .

  SvaraRadera
 33. Det här var verkligen inte roligt att läsa. Jag har gillat din blogg från första stund som jag hittade den och har uppskattat dina kloka ord tillbaka på min blogg. Jag hoppas verkligen på snar bättring och att du kommer igen med inlägg. Krya på dig.

  SvaraRadera
 34. Men va fan NLI, det här har jag missat helt. Du är en av favoritbloggarna för allt är inte börs, procent och direktavkastning utan livet ur en vardag ibland med reflektion. Jag hoppas verkligen på det bästa och att vi ser dig här snart igen. Jag skulle gärna tagit en bastu med dig och rullat mig i snön nån gång i livet.

  Krya på dig så hörs vi hoppas jag.

  SvaraRadera
 35. Hej Northernlightsinvestment.

  Beklagar att du blivit sjuk. Jag hoppas att det blir bättre med dig och att du frisknar till snart igen. Efter regn kommer solsken och jag håller tummarna och ber för din skull att allt blir bra på sikt.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 36. Kikar in med jämna mellanrum och tänker på dig.

  SvaraRadera
 37. Här är ännu en bedrövad läsare som önskar all lycka genom prövningarna. Hoppas att sjukhustiden blir fridfull och att du finner stilla vatten mellan bränningarna.

  SvaraRadera
 38. Niclas Rosengren25 maj 2022 kl. 21:49

  Ofattbart. Bara borta. Alla kul inlägg och recept. Kom tillbaka om du kan. Allt gott önskar jag och många med mig dig!

  SvaraRadera
 39. Tittar in ofta och hoppas att du är tillbaka. Kommer fortsätta hoppas och önskar dig allt gott och ett tillfrisknande så du får vara med oss länge till. Bloggkram o bloggkärlek till dig :-)
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 40. Tänker mycket på dig NLI. Hoppas du tillfrisknar snabbt!!

  SvaraRadera