torsdag 28 oktober 2021

Utdelningsmål 2021 fullbordat

Ytterligare några utdelningar rasslade in på kontot varvid årets utdelningsmål fullbordades.

I början på året var målet för 2021 att överskrida 2020 års utdelningar med +50%. Eftersom jag alltid sätter låga mål (så att risken för besvikelser är obefintlig) 👀 så uppnåddes det målet alldeles för snabbt varvid MÅL HELÅR 2021 uppjusterades till +75% utdelningsökning jämfört med 2020.

Idag uppnåddes så slutligen en utdelningsökning med +77% 2021 YTD JAN-OKT jämfört med helåret 2020. Ska nu fortsatt bli spännande under resten av året att se om det lagom till Nyårsafton tickar över till +100%. Kan faktiskt vara nåbart med ytterligare lite medvind. Det vore en stor bedrift speciellt eftersom utdelningsökningen 2020 (jämfört med 2019) var +127,3%. 2021-10-28 uppnåddes utdelningsmålet för helåret 2021


Nu investerar jag vidare mot FIRE förhoppningsvis någon gång under 2022. Känslan är att det nu närmar sig alltmer.

Osökt kommer jag att tänka på en av alla skräpfilmer med Kevin Costner, i Sverige betitlad "Drömmarnas Fält", vars mest kända citat nog är "If you build it, he will come". Det är precis så det blir om man vågar ge sig ut på den långa resan mot att skapa sin egen pensionsfond. 

Ser så tydligt för mitt inre hur livet som FIRE-pensionär kommer att bli för mig. Måhända en något romantiserad bild.Northernlightsinvestment on FIRE 2022 (?)73 de Northernlightsinvestment

18 kommentarer:

 1. Riktigt bra jobbat!

  Jobbar själv mycket med mål.
  Har du hunnit att skissa på målen för nästa år?

  Iår har det varit mycket extrautdelningar som gjort 2021 extra fint.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Under många år har jag öht inte haft några mål med min privatekonomi, det har bara rullat på. De senaste 2 åren har jag börjat följa några mål, som sedan utvecklats mot ytterligare fler. Men försöker hålla det ganska basic utan att grotta ner mig alltför mycket i detaljer och avancerade modeller. Mest kanske för att jag inte tror att det går att förutsäga så pass på djupet hur det blir i framtiden.

   Jag har ett arbetsmål på att ungefär öka utdelningarna med 25% nästa år. Mest kanske för att jag då med lite marginal passerar totalkostnaden för ett standardiserat leverne för mig. Dvs, då det är teoretiskt möjligt att sluta med lönearbetet.

   Radera
 2. Själv jobbar jag inte speciellt mycket med mål utan mer med vägen så att den är trevlig och leder till bra ställen. Men visst är det kul att nå vissa sparbelopp/utdelningsbelopp :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice: "Vilken väg ska jag välja ?"
   Katten: "Vart ska du då ?"
   Alice: "Jag vet inte vart jag ska"
   Katten: "Om du inte vet vart du ska spelar det ingen roll vilken väg du väljer"

   Radera
  2. Haha, jag har valt en sparsam väg och är övertygad om att den vägen leder till trevliga ställen :)

   Radera
  3. vilket redan har hänt. Att nå den relativt stora frihet jag nu befinner mig i, ett par år före normal pensionsålder var inget mål jag hade. Helt plötsligt insåg jag bara att det var möjligt.

   Radera
  4. Jo, det betvivlar jag inte. Livet har tagit mig längs många olika vägar och nu är jag på den här vägen en stund. En för mig sällsynt strukturerad stig.

   Det känns som att jag levt många olika liv under mina år och väldigt sällan längs en lång sammanbunden röd tråd.

   Nån gång mot slutet ska jag försöka mig på en sammanfattning :)

   Radera
 3. Bra där!

  Önskar jag var så nära, men har ju +3 år kvar.

  Har på årsbasis bara mål jag kan påverka själv, dvs i princip ett mål för nysparandet. Portföljvärdet som är mitt huvudmål går inte tidsätta för det påverkar jag inte helt själv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De där åren kommer att gå fort ska du se. Min förhoppning är bara att situationen i Djurparken ska ordna sig på något bra sätt...

   Radera
 4. Svar
  1. Jag kör självklart hemlagat mos, det blir både godast och billigast ;) Vi ska se om det går att nå +100% detta år. Efter november kommer bilden att klarna...

   Radera
 5. Vad skall du göra med all din tid när du når FIRE? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men där finns det några olika tänkbara scenarion som jag skrivit om i några inlägg:

   29 Januari 2021 inlägget "FIRE - En Kos dagbok"
   8 Februari 2021 inlägget "En schysst FIRE-dag"

   Annars blir det beta av på Bucketlist som du hittar bland flikarna högst upp på sidan. Tror jag börjar med att läsa en bok :)

   Så allt är förberett in i minsta detalj ;)

   Radera
 6. Bra marscherat NLI! Hade ju varit ännu trevligare om +100% faktiskt också kan nås per 31/12-21!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan vara nåbart faktiskt. Jag håller med dig, +100% utdelningsökning är alltid godkänt. Har för mig att du redan har klarat av det ?

   Radera
  2. Det låter lovande ju! Jo, jag har faktiskt lyckats med +100% och långt däröver för detta år. Tror inte jag klarar +200% men det finns en mycket liten chans att det också kan klaras även om det är osannolikt.

   Radera
 7. Jag ligger på cirka +52% jämfört med förra årets total utdelningsskörd, men då rådde det ju kraftig missväxt i utdelningsskörden så det blir ganska enkla jämförelsetal.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, fast du ligger å andra sidan i princip alltid all-in. Jag investerade kraftfullt under speciellt Q2 2020 => och i mycket svenskt varav en del ställde in och istället extrautdelade 2021.

   2022 blir intressant.

   Radera