lördag 26 mars 2022

INKÖP vecka 12 2022

I början av veckan var det all-in Kanada. Passade på att fylla på i några transatlantiska innehav där jag sakta men säkert håller på att etablera bärkraftiga positioner som avses behållas kanske till och med för alltid. För alltid är naturligtvis en väldigt lång tid. Personligen ansvarar jag inte för längre duration av den tidsrymden än återstoden av min livstid.

I övrigt har investeringarna placerats i Sverige.
 
  


Ett kanadensiskt innehav med vikt 0,29% av portföljenEtt kanadensiskt innehav med vikt 0,27% av portföljen


Utdelningsprognosen är osedvanligt välartad. Redan nu i mars månad, tack vare den nyligen kommunicerade massiva extrautdelningen från mitt största innehav Tele2, överskrider prognosen för 2022 helåret 2021 med 7%. Tele2 har en portföljandel på 2,76%.

Med en så pass diversifierad portfölj som jag har så är det i princip varenda år ett flertal bolag som slår till med saftiga extrautdelningar.

Målet för kontantutdelningarna helåret 2022 är en ökning med 25%. 

De stora inflödena kommer att vara nu i samband med vårfloden här i Norr som alltid är ett veritabelt skådespel. Därefter avtar det en hel del men slutar egentligen aldrig att rinna in kontantutdelningar helt och hållet eftersom en stor andel av kapitalet är allokerat på andra sidan Atlanten och massor med utdelningar ännu inte kommunicerats för Q2, Q3 och Q4.

Min pensionsfond Northernlights Globalfond sköter sig även den exemplariskt under året. Igår var en bra dag där de enskilda innehaven (202st) tillsammans presterade +0,42% samtidigt som OMX30 droppade -1,30% och DJ USA klättrade +0,39%.
Northernlights Globalfond YTD 2022Utöver nedanstående inköp genomfördes även påfyllning i den utdelande ETFen XACT Sverige


Volvo B (VOLV B) Portföljandel 0,85% Volvo är en global tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer. Volvokoncernen tillhandahåller även kompletta finansiella tjänster och tillhörande service. Bolaget har en verksamhet med ett flertal produktionsanläggningar på global nivå. Bolaget startade sin verksamhet under 1927 och har sitt huvudkontor i Göteborg.

SKF B (SKF B) Portföljandel 0,49% SKF är en global tillverkare inom lager, tätningar, mekatronik och smörjsystem. Produktportföljen består av kullager, hylsor, lagerhus, samt radialtätningar. Eftermarknadsservicen berör huvudsakligen teknisk support, underhållsservice, rådgivning samt utbildning inom arbetsområdet. SKF finns representerat inom samtliga globala regioner via bolagets återförsäljare samt egna produktionsanläggningar.

Sagax D (SAGA D) Portföljandel 1,25% Sagax är ett fastighetsbolag. Idag investerar bolaget främst i större kommersiella fastigheter inom sektorerna lager och industri. Störst investeringar återfinns inom den nordiska marknaden, följt av den europeiska fastighetsmarknaden. Visionen är att driva investeringarna långsiktigt och att vara aktiv i utvecklingen av vardera fastighet, huvudsakligen via större ägarandel samt styrelserepresentation. Bolaget har sitt huvudkontor i Stockholm.

Peab B (PEAB B) Portföljandel 0,34% Peab är verksamma inom byggsektorn. Bolaget bedriver verksamhet inom bygg och anläggning och erbjuder ett brett utbud av ingenjörstjänster. Tjänsterna som erbjuds innefattar arbete som berör anläggning, avfallshantering, asfalt och betong, bostadsproduktion, elteknik och underhåll. Bolaget innehar störst verksamhet runtom den nordiska marknaden. Huvudkontoret ligger i Förslöv.

Beijer Alma B (BEIA B) Portföljandel 0,49% Beijer Alma är en global industrikoncern. Störst affärsinriktning återfinns inom utveckling och tillverkning av komponenter, där koncernen drivs utifrån ett flertal dotterbolag med vardera affärsinriktning. Ett aktivt, långsiktigt strategi- och utvecklingsarbete är en central del av bolagets affärsverksamhet. Störst verksamhet återfinns inom Norden, Europa och Asien. Huvudkontoret ligger i Uppsala.

Hexpol B (HPOL B) Portföljandel 0,29% Hexpol är en global industriaktör specialiserade inom polymerlösningar. Produkterna används exempelvis för plattvärmeväxlare, länkhjul samt som komponenter i plast- och gummimaterial. Verksamheten styrs via flertal affärsområden där störst verksamhet återfinns inom den nordiska marknaden. Kunderna återfinns inom fordons- och verkstadsindustrin. Bolaget har sitt ursprung i Hexagon koncernen och har sitt huvudkontor i Malmö.

Thule Group (THULE) Portföljandel 0,49% Thule Group är verksamma inom detaljhandeln. Bolaget bedriver produktion och försäljning utav produkter för sport- och fritidsbranschen. Produktportföljen är bred och inkluderar huvudsakligen cykelutrustning, vatten- och vintersportutrustning samt väskor och fodral. Verksamhet innehas global nivå med produkter som säljs under varumärkena Thule och Case Logic. Bolaget grundades 1942 och har sitt huvudkontor i Malmö.

Electrolux B (ELUX B) Portföljandel 0,67% Electrolux är ett tillverkningsbolag. Bolaget är specialiserade inom utveckling och tillverkning av hushållsmaskiner. Verksamheten återfinns på global nivå där bolagets produkter säljs via flertalet återförsäljare. I produktsortimentet ingår kylskåp, diskmaskiner, tvättmaskiner, dammsugare och spisar. Bolaget grundades ursprungligen 1919 genom en sammanslagning av Elektromekaniska AB och AB Lux. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Wihlborgs Fastigheter (WIHL) Portföljandel 0,29% Wihlborgs Fastigheter är ett fastighetsbolag med störst fokus mot ägande och förvaltning av kommersiella fastigheter i Öresundsregionen, vilket även innefattar investeringar inom Köpenhamnsregionen. Bolaget förvärvar, äger och utvecklar fastigheter främst av karaktären kontors- och butiksfastigheter, industri- och lagerfastigheter, samt övriga projektfastigheter. Huvudkontoret ligger i Malmö.

Fabege (FABG) Portföljandel 0,31% Fabege är ett fastighetsbolag. Störst inriktning återfinns inom förvaltning och utveckling av fastigheter av kommersiell karaktär. Verksamheten styrs utifrån ett flertal affärsområden som berör förvaltning, förädling och vidareutveckling av projekt, huvudsakligen av nybyggnation samt större ombyggnationer. Verksamhet innehas på global nivå, med huvudkontoret i Solna.

Bilia A (BILI A) Portföljandel 0,25% Bilia är en bilkedja. Idag innehas särskild kompetens inom service och försäljning av personbilar och transportbilar samt tillhörande tjänster. Bolaget har en bas av anläggningar främst inom Norden men även inom den europeiska marknaden. Utöver huvudverksamheten drivs även den internetbaserade auktionssajten Netbil.se. Störst verksamhet återfinns inom den nordiska marknaden. Bolagets huvudkontor ligger i Göteborg.

Dedicare Group (DEDI) Portföljandel 0,22% Dedicare Group är ett bemanningsbolag med inriktning mot vård och omsorg. Bolaget är specialiserade inom uthyrning och rekrytering av vårdpersonal, läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, sjukgymnaster, arbetsterapeuter och läkarsekreterare. Uppdragen varierar både i tid och storlek och störst verksamhet återfinns inom den nordiska marknaden. Bolaget kom till som en avknoppning från Poolia under 2011.

Great-West Lifeco Inc (GWO) Portföljandel 0,27% Great-West Lifeco är ett finansiellt holdingbolag inriktade mot försäkringar. Bolaget arbetar med intressen i livförsäkring, sjukförsäkring, investeringar och pensionssparande samt återförsäkringsföretag. Bolaget betjänar de finansiella säkerhetsbehoven hos människor i Kanada och USA. Great-West Lifeco grundades 1891 och har sitt huvudkontor i Winnipeg, Kanada.

Power Corporation of Canada (POW) Portföljandel 0,29% Power Corporation of Canada fungerar som ett diversifierat internationellt management- och holdingbolag med verksamhet främst inom finansiella tjänster, hållbar och förnybar energi, kapitalförvaltning, kommunikation och andra affärsområden i Nordamerika, Europa och Asien. Bolaget tillhandahåller produkter och tjänster för liv-, hälso- och återförsäkring samt pensions- och investeringar samt kapitalförvaltningstjänster och livräntor.
73 de Northernlightsinvestment

8 kommentarer:

 1. Jag har egentligen inget uttalat utdelningsmål. Kanske ger 2022 mer än 2021 men det är inget jag har räknat på. Ren lathet och ett visst ointresse månne, trots att jag gillar att motta utdelningar. Faktiskt så var det två utdelningsaviseringar som drabbade mig även en dag som denna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. För mig är målet mest en morot för att fortsätta på den inslagna vägen. Behöver det för att upprätthålla fokus och motivation.

   Raytheon Tech och Stora Enso kom in idag men med datum 25e.

   Radera
 2. Vad har din portfölj för värde och hur mycket får du i utdelningar per år?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte publika uppgifter. Jag är inte helt anonymiserad, det finns många i min omgivning som känner till och läser vad jag skriver.

   Radera
 3. Det var en trevlig nyhet att Tele2 fastslagit extrautdelningen! Det låter väldigt bra att siktet är inställt på +25% i kontantutdelningar för dig för detta år. Sky is the limit så att säga.

  JAg har sagt det förr men utan utdelningar och arbetet där kring tror jag inte jag orkat med detta jobb#2. Det är dessa ingredienser som ger ork och mening och glädje!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig till fullo. Dessutom nu när jag ser att det jag planerade för snart 3 år sedan teoretiskt i mitt huvud visar sig funka även i praktiken i min kapitalförsäkring. Det är en väldigt stark känsla av glädje och tillfredställelse som nu ofta sköljer över mig. Snart är jag självförsörjande !!

   Radera
 4. Vet du när Tele2 kommer skifta ut denna extrautdelning? Jag har inte hittat någon info om datum än :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. 5e maj med x-dag 29 april. Den finns redan bokad som förväntad utdelning i min lista på Avanza enligt dessa datum.

   Radera