söndag 4 juli 2021

Inga INKÖP vecka 26 2021

Ja men Ni läste rätt, exakt så blev det. Inga inköp in till min pensionsfond Northernlights Globalfond.

En mycket ovanlig vecka för mig helt utan finansiella transaktioner förutom då naturligtvis kontantutdelningar från 21st bolag som skramlade in på kontot. 

YTD ligger nu prognosen för utdelningarna (faktiskt erhållna + kommunicerade + förväntade) på +69% utdelningsökning jämfört med helåret 2020. Det är redan där ett mycket bra resultat men det återstår fortfarande i princip 2 kvartal av okommunicerade utdelningar för mina driftsäkra transatlanter !!

Vi rör Oss stadigt och kontinuerligt i ATH territorium. 

På rak arm kan jag bara dra mig till minnes en enda vecka under de senaste två åren då det inte heller blev några Inköp. Det var veckan före Coronakraschen inleddes. Vecka 8 2020. Så om världens finansmarknader faller med -12% nästa vecka så lovar jag att byta namn på bloggen till Nostradamusinvestment.

Längst ner på sidan återpublicerar jag en del av mitt blogginlägg från vecka 8 2020. Den som inte känner till sin historia är dömd att återupprepa den. Så sant som det är sagt.

En intressant reflektion är att jag då satt på 90 innehav och i dagsläget är uppe i 180isch. Så kan det gå i den gränslösa människans liv om man inte har en i förväg utsedd förmyndare 👀 Vecka nr 27 2021 ? Ja men en kraftig baisse såklart...INKÖP vecka 8 2020

"Zip, nada, nichts, niente, ei ollenkaan, rien du tout. Ingenting alls.

Jag ligger finansiellt något före min tänkta investeringsplan och känslan av Happy Hour sprider sig i investerarkollektivet. Många, mig själv inräknad, utropar åter igen nya ATH på daglig basis. Avanza redogör för hur man ska implementera belåning i portföljen.

Personer i min närhet ökar sina förmögenheter allokerade till börsmarknaden med hundratusentals kronor i månaden. Det går inte längre att göra fel, vi är alla reinkarnerade Kung Midas. Allt vi rör vid blir till Guld. Läs berättelsen så inser vi hur otäckt det kan vara. Trots att allting blir till Guld så stiger även guldpriset (safe haven). Det ligger i luften, nånting är på gång. Som Ledin uttryckte saken.

Den ena dagen befinner sig Coronaviruset i remission för att nästa dag enligt uttalanden från direktoratet för WHO inom kort befinna sig i en okontrollerbar fas. Point of no return.

Med närmare 90 innehav och därtill ytterligare åtminstone 50 st på varierande sektorsorterade bevakningslistor uppstår naturligtvis kontinuerligt många köptillfällen. Jag återinvesterar (DRIP) dessutom alltid erhållna utdelningar. Men just denna vecka valde jag att ta en liten paus och begrunda läget. Nästa vecka tar vi nya tag"

Hela inlägget hittar den intresserade här. Den här lilla slutklämmen var bara en liten länkövning.

73 de Northernlightsinvestment

4 kommentarer:

 1. Det här duger ju inte. Du får åtminstone köpa någon etf eller liknande. En blank vecka är en förlorad vecka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förlåt. Du har rätt såklart. Drygt 30% kassa, det måste gå att avyttra någonstans...

   Radera
 2. Strongt att vägra köpa med din kassa!

  Funderar på att en månad - kanske denna - inte köpa något alls utan låta utdelningar och nyspar gå till att justera ner belåningen. Men det är inte lätt då jag verkligen gillar att köpa nya aktier.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag lade en del bud, men inget gick till avslut. I sådana lägen brukar jag lägga köporder på olika fonder. Men inte denna gång, det var nog lite för hektiskt på jobbet de sista dagarna av veckan helt enkelt.

   Belåning har nog varit bra det senaste året kan jag tänka mig. Som du säkert vet är det inget jag använder, men har funderat på det en del. Men om det inte behövs, så varför ska man då använda det. Som bekant är inte min målsättning att maximera slutsumman på nedersta raden. Istället försöker jag ordna ett automatisk flöde av cash som täcker alla mina kostnader....

   Radera