söndag 18 juli 2021

INKÖP vecka 28 2021

Väderomslag, regn hela natten, +18 grader till frukostkaffet och en härlig rentvättad syrerik luft. Ungefär som det kändes en vecka tidigt i mars 2020 när jag skrev om The force awakens

Regnet hänger fortfarande i luften, men solen bryter igenom. Naturligtvis är det skönt med värme och solsken, vi nordbor behöver det. Men när väderläget fastnar i ett veckolångt konstant tillstånd av +30 grader och stekande hetta. Då ledsnar jag redan efter några dagar. Mitt 22 åriga jag skulle ha sagt "Skärp dig gubbe och glid ner på beachen till bikinibrudarna !!" till mitt nu mid 50ies jag. Tur att man förändras. 

Något som däremot ständigt fortsätter att regna in är kontantutdelningar in på kontot. Igår lördag droppade det in likvida medel från 18st individuella innehav med säte i USA och Kanada:

 • Algonquin Power & Utilities Corp
 • Cincinnati Financial Corp
 • Ladder Capital Corp
 • Illinois Tool Works Inc
 • Federal Realty Investment Trust
 • Realty Income Corp
 • Cardinal Health Inc
 • US Bancorp
 • STORE Capital Corp
 • STAG Industrial Inc
 • Main Street Capital Corp
 • WP Carey Inc
 • Essex Property Trust Inc
 • Franklin Resources Inc
 • Avalonbay Communities Inc
 • Leggett & Platt Inc
 • BCE Inc
 • NorthWest Healthcare Properties REIT

Å det var bara igår lördag det. Det finns fler veckodagar, veckor, månader och år. En folkräkning av de individuella innehaven i min pensionsfond Northernlights Globalfond visar på att det totala antalet nu uppgår till 178st vilka delar ut med lite varierande frekvens (1-12 ggr/år).

Igår kväll satt jag som tillfällig gräsänkling i soffan, genomförde lite rudimentära övningar i Excel och knåpade ihop nedanstående diagram över utdelningar 2020 samt YTD 2021.

Stapeln märkt FIRE är teoretisk nivå för alla mina årliga kostnader (utan oförutsedda händelser). Förhoppningsvis uppnås åtminstone 75% av teoretisk nivå Nyårsafton 2021 med därefter teoretisk full täckning någon gång Q3 2022. Det kan naturligtvis gå betydligt fortare då dagens kassa uppgår till 29,2%. Sakta men säkert minskande.Utdelningar 2020/2021 Northernlights Globalfond.


En annan biprodukt av min Excel-övning var ett konstaterande att vid antagande om 6% genomsnittlig årlig uppgång för de finansiella globala marknaderna (som jag väljer att investera i) så innebär det explicit en årlig värdeökning motsvarande 1,5 årskostnad. Därtill då med min genomsnittliga nivå för direktavkastning från pensionsfonden (just nu ca 3,9%) så utgör det ytterligare 1,0 årskostnad i kontanter in på kontot. Teoretiskt vid fullinvesterad alltså.

Om vi utgår från att man lever 1 år i taget och utan arbetsinkomst, a-kassa, statlig pension eller tjänstepension varje år drar in 2,5 år i avkastning så torde situationen vara hållbar långsiktigt. Om ekvationerna håller alltså. Jag kan ju ha räknat fel någonstans....👀  


Nedan redovisas samtliga inköp in till min pensionsfond Northernlights Globalfond vecka 28 2021. Samtliga innehav kan beskådas i vänster spalt på denna sida. Hoppas det är 178st individuella 😜


Kungsleden (KLED) Portföljandel 0,32% Kungsleden är ett fastighetsbolag. Bolagets affärsidé är att äga, förvalta och förädla kommersiella fastigheter i tillväxtregioner runtom i Sverige och att leverera totalavkastning till aktieägarna. Fastighetsbeståndet består av lokaler för kontor, industri och lager samt handel beläget runtom Storstockholm, Mälardalen, sydvästra Sverige och Norrland. Bolagets huvudkontor ligger i Stockholm.

Heimstaden (HEIM PREF) Portföljandel 0,79% Heimstaden är ett fastighetsbolag. Bolaget förvärvar, äger och förvaltar bostadsfastigheter i centrala lägen i tillväxtregioner runtom i Sverige men har även närvaro på den nordiska marknaden. Visionen är att vara en långsiktig aktör på finansmarknaden genom utvecklingen av bolagets fastighetsportfölj. Heimstaden grundades 1998 och har sitt huvudkontor i Malmö.

JM (JM) Portföljandel 0,55% JM är verksamma inom fastighetsbranschen. Bolaget verkar som nordisk projektutvecklare av bostäder och större bostadsområden. Verksamheten är huvudsakligen fokuserad på nyproduktion med tyngdpunkt på expansiva storstadsområden och universitetsorter lokaliserade i Norden. Bolaget arbetar även med projektutveckling av kommersiella lokaler samt entreprenadverksamhet. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Diös (DIOS) Portföljandel 0,78% Diös är ett fastighetsbolag. Verksamheten är huvudsakligen inriktad mot att förvärva, förvalta och aktiva driva fastigheter runtom i Sveriges landskap. Fastighetsbeståndet utgörs vanligtvis av kommersiella lokaler och bostadsfastigheter, med störst koncentration inom norra Sverige. Bolaget bildades under 2005 och har idag sitt huvudkontor i Östersund.

Fastpartner (FPAR D) Portföljandel 1,22% FastPartner är ett fastighetsbolag. Bolaget äger, förvaltar och utvecklar ett brett utbud av kommersiella fastigheter. Fastighetsportföljen är diversifierad och huvudsakligen inriktad mot större expansiva områden runtom Syd- och Mellansverige. Målet är att bedriva verksamhet som ger stabilt kassaflöde på sikt samt god värdetillväxt. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Castellum (CAST) Portföljandel 1,66% Castellum är ett fastighetsbolag. Portföljen av fastigheter utgörs huvudsakligen av kommersiella lokaler för kontor, butik, lager och industri. Fastigheterna ägs och förvaltas under gemensamt varumärke. Verksamhet återfinns huvudsakligen inom den nordiska marknaden, där bolaget avser att utveckla fastighetsprojekt runtom större tillväxtregioner. Huvudkontoret ligger i Göteborg.

NP3 Fastigheter (NP3 PREF) Portföljandel 1,08% NP3 Fastigheter är ett fastighetsbolag. Investeringarna återfinns främst inom kommersiella fastigheter samt inom kategorierna handel, industri, logistik och kontor. Övriga fastighetsobjekt innefattar restauranger, förråd och motionscenter. Fastigheterna är belägna på ett flertal större orter runtom norra Sverige, vilket även är bolagets största marknad. NP3 Fastigheter etablerades 2010 och har idag sitt huvudkontor i Sundsvall.

Axfood (AXFO) Portföljandel 1,36% Axfood är verksamma inom dagligvaruhandeln. Bolaget är specialiserade inom detalj- och partihandel och inom koncernen återfinns ett flertal dagligvarukedjor, där de mer kända inkluderar Hemköp, Willys och PrisXtra. Bolaget bedriver även partihandel genom Dagab och Axfood Närlivs. Idag står den svenska marknaden för majoriteten av försäljningen. Bolagets huvudkontor ligger i Stockholm.

Sagax (SAGA D) Portföljandel 1,27% Sagax är ett fastighetsbolag. Idag investerar bolaget främst i större kommersiella fastigheter inom sektorerna lager och industri. Störst investeringar återfinns inom den nordiska marknaden, följt av den europeiska. Visionen är att driva investeringarna långsiktigt och att vara aktiv i utvecklingen av vardera fastighet. Bolaget har sitt huvudkontor i Stockholm.


73 de Northernlightsinvestment

4 kommentarer:

 1. Nästan bara fastighetsaktier den här gången. Var det planerat eller blev det bara så?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Axfood håller jag alltid utkik efter. Gillar mitt lokala Willys och även de butiker som jag besökt i andra städer. Preffarna och D var för att fylla på med lite mer fixed income. Övrig fastighet var mest bara dippköp. Testade även annat men blev inga avslut. Tele2 drog ju iväg en del...

   Det börjar bli lite svårt att hitta attraktiva lägen generellt. Har undvikit USA ett tag nu för att minska dollarexponeringen. Har tillräckligt mycket i USD fördelningsmässigt.

   Radera
 2. 18 st utdelningar, det du! Jag nöjde mig med 4 st men det klirrade på rätt bra de med! Dessa utdelningslördagar är helt fantastiska, vilken start på dagen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är skoj att se att planerna fortskrider i planerad riktning.

   Radera