onsdag 28 juli 2021

Fullvaccinerad, Pytt i Panna och Cuba Libre

Igår tisdag var det så dags för vaccindos nr2 av Pfizer´s Coronavaccin vilket avlöpte väl och distribuerades exakt på minuten 6 veckor efter den första dosen. Region Norrbotten sköter sig väl åtminstone i detta avseende. 

Sköterskorna och övrig personal syntes dock lite buttra i sin framtoning, inte helt olikt humorbefriade flygvärdinnor på SAS. Reagerade inte nämnvärt på mina försök till stand up comedy i avsikt att förhöja stämningen. Men de är troligtvis lite less på monotonin i hela jävla situationen. Å vem är inte det. 

Men jag var däremot precis lika hungrig som vanligt efteråt som brukligt är vid 11-tiden på dagen. En rask kylskåpsinventering visade på förekomsten av diverse överblivna rester; 3 kokta potatisar, 1 skiva grillad karré, 8 vilsna köttbullar (helfabrikat Coop), 1 grillad chorizo. Så tillsammans med 1 medelstor rödlök och några stekta ägg firade jag den historiska tilldragelsen med klassisk husmanskost till lunch:


Pytt i Panna med stekt ägg men tyvärr utan rödbetor (10 SEK/portion)

 • Hacka ihop hela baletten i bitar storlek ca 9x9 mm. Finhacka dock rödlöken i mindre bitar ca 5x5 mm.
 • Stek i olja på medelvärme under sporadisk omrörelse ca 8-10 minuter. Krydda med lite salt, peppar, vitlökspulver och chili.
 • Stek samtidigt några ägg i en annan stekpanna. Salta enligt egen smakpreferens.
 • Servera och glöm INTE (vilket jag gjorde) att tillse att det finns en burk med skivade inlagda rödbetor i kylen för denna typ av tilldragelser.
 • Vi drack Ramlösa mineralvatten med smak av Mango till anrättningen.
  


Pytt i Panna med ägg men tyvärr utan rödbetor. 10 SEK.


När kvällen kom började jag få lite ont i axeln, men ännu inga distinkta tecken på begynnande homosexualitet (vilket myntaren hävdar är en vanlig biverkning från Coronavaccin). För att stilla smärtan tog jag till den gamla välkända huskuren att dricka en Cuba Libre. Det hjälpte faktiskt en hel del momentant, men jag känner tyvärr att smärtan kvarstår även idag 👀Tidigare okänt universalbotemedel mot Coronavaccin. 
Dosering 1-2 st/kväll till dess att smärtan avtagit markant.

Cuba Libre, en underbar symbios av Cuba´s Rom och Amerika´s Coca-Cola. Inte helt klarlagt dock i vilket av länderna friheten finns. Att resa till Cuba är faktiskt en av mina återstående saker att bocka av på listan. Vi får väl se hur mycket Cuba som finns kvar på Cuba efter den senaste tidens protester och andra tilldragelser.

Drinken avnjöts i kvällssolen på bastualtanen tillsammans med välkända lokala musikstycken som tex "Chan Chan" , "Candela"  och "Cuarto de Tula".


73 de Northernlightsinvestment

2 kommentarer:

 1. Cuba libre var många år sedan, ja sedan inmundigandet alltså. Kanske dags igen?! Myntorna i trädgården viskar mohiti men vi får se. Låter betryggande att dos 2 inte däckade NLI, kanske även den yngre Kalkyl kan klara sig då...?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu 48 timmar efteråt känner jag ingenting överhuvudtaget från vaccinationen spruta 2. Men det där kan nog variera en hel del från person till person...

   Radera