lördag 31 juli 2021

INKÖP vecka 30 2021

Allting rullar på som vanligt. Inga konstigheter. 

Svalorna kör dödsföraktande flyguppvisning tillsammans med hela sin nya barnaskara ovanför våra huvuden. Enorma tvärvändningar, g-krafter och luftmatningar. På eftermiddagarna parkerar de i björkarna och på elledningarna och genomför en högljudd sammanfattning av dagens händelser.

Så har det varit denna tid på året under alla de 31 år som jag nu sporadiskt, och ibland mer permanent, spenderat på denna plätt av Jorden. Så kommer det förhoppningsvis att vara i all framtid.Lufttankning.


Nedanstående inköp i befintliga innehav genomfördes under vecka 30 2021. 

Genomsnittlig DirektAvkastning för dessa 9 inköp blev 4,41%. Mitt mål är att inköpen ska genomföras till en genomsnittlig DA om 4,5% för helåret 2021.
 

United Parcel Service (UPS) Portföljandel 0,68% United Parcel Service, mer kända som UPS, är verksamma inom transport- och logistikbranschen. Verksamhet återfinns på global nivå, med störst närvaro inom Nordamerika, Europa och Asien. Förutom att leverera brev och paket tillhandahåller företaget även distribution, logistik, frakt, försäkring och finansieringstjänster. Bolaget grundades ursprungligen 1907 och har sitt huvudkontor i Seattle, Washington.

Telia Company (TELIA) Portföljandel 1,78% Telia Company är verksamma inom telekombranschen. Bolaget levererar ett brett utbud av tjänster inom röst-, IP- och kapacitetstjänster, huvudsakligen genom helägda internationella carrier-nät. Kunderna återfinns bland privata aktörer samt företagskunder. Störst verksamhet återfinns inom Norden, Baltikum och Europa. Bolaget kom till när Telia slogs samman med Sonera. Huvudkontoret ligger i Solna.

Realty Income (O) Portföljandel 1,01% Realty Income är ett amerikanskt fastighetsinvesteringsförtroende (REIT). Bolaget fokuserar på att äga, förvalta och underhålla en portfölj av fastigheter som består av större fastighetsbestånd. Bolaget äger fastigheter runtom i hela Nordamerika och utöver huvudverksamheten erbjuds diverse finansiella tjänster. Realty Income grundades under 1969 och har sitt huvudkontor i San Diego.

Emera Incorporated (EMA) Portföljandel 0,37% Emera äger och driver en bred portfölj av tillgångar och tjänster för el- och naturgasgenerering, överföring och distribution och har ett övergripande strategiskt fokus på omvandling till renare energi. Företaget betjänar kunder över Kanada, Karibien och USA, inklusive Florida och New Mexico. Företaget grundades 1998 och har sitt huvudkontor i Nova Scotia, Kanada.

Axfood (AXFO) Portföljandel 1,45% Axfood är verksamma inom dagligvaruhandeln. Bolaget är specialiserade inom detalj- och partihandel och inom koncernen återfinns ett flertal dagligvarukedjor, där de mer kända inkluderar Hemköp, Willys och PrisXtra. Bolaget bedriver även partihandel genom Dagab och Axfood Närlivs. Idag står den svenska marknaden för majoriteten av försäljningen. Bolagets huvudkontor ligger i Stockholm.

Omega Healthcare Investors (OHI) Portföljandel 0,64% Omega Healthcare Investors är en fastighetsinvesteringsfond (REIT) i USA. Som REIT slipper man federal skatt under förutsättning att minst 90% av resultatet delas ut till aktieägarna. Fonden investerar i och ger finansiering till långtidsvårdsindustrin. Omega driver sjukvårdsanläggningar i USA som drivs av oberoende sjukvårdsoperatörer. Fonden grundades 1992 och har sitt huvudkontor i Hunt Valley, Maryland.

NP3 Fastigheter (NP3 PREF) Portföljandel 1,24% NP3 Fastigheter är ett fastighetsbolag. Investeringarna återfinns främst inom kommersiella fastigheter samt inom kategorierna handel, industri, logistik och kontor. Övriga fastighetsobjekt innefattar restauranger, förråd och motionscenter. Fastigheterna är belägna på ett flertal större orter runtom norra Sverige, vilket även är bolagets största marknad. NP3 Fastigheter etablerades 2010 och har idag sitt huvudkontor i Sundsvall.

Tele2 B (TEL2 B) Portföljandel 2,62% Tele2 är verksamma inom telekombranschen. Bolaget är i huvudsak inriktade mot att erbjuda tjänster på den europeiska marknaden, vilket innefattar lösningar inom bredband, fast och mobil telefoni, datanät, kabel-TV och innehållstjänster. Produkterna och tillhörande tjänster riktas huvudsakligen mot SME bolag (Small-to-medium-sized enterprises) men även till privatpersoner. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Skanska B (SKA B) Portföljandel 0,34% Skanska är ett globalt bygg- och projektutvecklingsbolag. Bolaget är verksamma inom bygg och utveckling av kommersiella lokaler, bostäder och projekt i offentlig-privat samverkan. Bolaget är även aktiva inom BIM (Building Information Management) som innefattar planering och visualisering av projekten. Koncernen har verksamhet på utvalda hemmamarknader i Norden, övriga Europa och USA. Bolagets huvudkontor ligger i Stockholm.73 de Northernlightsinvestment

2 kommentarer:

 1. Extremt tråkiga köp den här veckan! Då var nästan mitt köp av nån småbolagsfond roligare. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag håller med. Är helt ur slag och investerar i gubbiga tråkmånsbolag. Ska försöka skärpa mig, men det är dömt att misslyckas. För gammal för att ändra mig.

   Nu blir det kaffe och mazarin.

   Radera