lördag 1 maj 2021

Ett pyrande Noréndrama

Det är vackert väder i Norrland, så vi slöar i solskenet insmorda med Piz Buin SPF10 och uppåt. 

Förbereder för kvällens bastubad med att bära in ved och fylla vatten i hinkarna. Det blir grillning även ikväll. Igår blev det karré och korv bara lite anspråkslöst som brukligt är på Valborg. Nu får det bli en halstrad laxsida, kanske klipper lite enris nere i backen och snabbröker på slutet. Enrisrökt laxfilé är inte det sämsta här i livet.

Min särbo/sambo är med stormsteg på väg in i ett självvalt pre-FIRE tillstånd. Tillfälligt eller permanent återstår att se. Hon har en ekonomi i klass med min egen, så det kommer inte bli brist på vare sig chiafrön, grov musli eller havregrynsgröt. Blåbär, lingon, jordgubbar, hallon och hjortron är hon självförsörjande på. Finns i skogen och i min trädgård.

Principiellt tycker jag det är bra med kvinnor som har en egen ordnad ekonomi. Det mesta i vardagslivet tenderar då att flyta på med låga konfliktnivåer. Hon får nätshoppa hudkrämer, skor, airpods, i-pods och nya vårjackor (eg inget fel på de redan befintliga) fritt enligt eget huvud och jag får inhandla det dagliga brödet på Willys. Samt tillreda desamma.

När man ligger utfläkt i en solstol på det stora trädäcket med havsutsikt och löser sudoku av graden extremt svår är det (tydligen) märkligt hur tankarna kan vandra iväg. Hon är en jävel på sudoku men hävdar ändå med en dåres envishet att jag ska ta hand om alla "komplicerade matematikproblem" som inbegriper procenträkning. Min egen sudokunivå är i nivå med en pilkastande Apa. 

Jag återger här 2 kortare oroväckande konversationer från dagen och bjuder samtidigt på en exklusiv inblick i mitt svårt prövande vardagsliv.

Med anledning av ett radioinslag om att allt fler nu utbildar sig i dessa coronatider:

Hon: Tänk om jag oxå skulle ta och utbilda mig i nånting !! Vad behöver jag lära mig mer om !?
Han: Allt.
Hon: Jaja...men var lite seriös nu tack. Vad behöver jag lära mig !!?
Han: Laga mat.
Hon: Men det gör ju du.
Han: Jag kommer inte finnas kvar för evigt.
Hon: Pffft !! Du är en sån tjurskalle så du kommer leva längre än mig !!

Med oklar anledning (bara nå som tydligen poppade upp i det lilla söta huvudet):

Hon: Om jag hamnar i ett sånt där komagrejs så får du lova att dra ur sladden !!
Han: Men då åker jag ju dit.
Hon: Jag skriver ett papper.
Han: Det hjälps inte. Jag åker dit ändå.
Hon: Du kan låtsas snubbla....eller spruta in nånting i kroppen som inte syns !!
Han: OK...vi kör på det.


Bara detta inte eskalerar ytterligare bortom all kontroll. Jag orkar snart inte mer av denna lågintensiva nedbrytande terrorregim.

73 de Northernlightsinvestment

4 kommentarer:

 1. Jag sätter mitt hela hopp till statistiken som klargör att min fru kommer leva minst ett par år längre än mig.

  Jag sa nyss hemkommen från Sahlgrenska där jag låg på en avdelning på elfte våningen.
  "Det är bra att balkongräcket var förhållandevis lågt så att även jag i mitt tillstånd skulle kunna kravla över det om andan skulle falla på."
  Det uppskattades inte av min hustru.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon kör bluffpoker med dig !! Så där agerar hon bara för att du inte ska testamentera alla de där miljonerna till Stadsmissionen. Var försiktig...de är sluga och manipulativa varelser.

   Radera
 2. När man varit i en situation, där man riskerar att gå under för att man inte har råd att ta sig loss....då vill man aldrig dit igen! Finns det bara EN sak jag vill att mina barn ska ha med sig i livet, så är det att ha ett ordentligt Escape-kapital! Att vara självständiga!

  "Han: OK...vi kör på det." En sann kärleksförklaring! :-)

  SvaraRadera
 3. Nä, usch vad hemskt. Det blir ju helt fel anledningar och en kanske daglig ångest över situationen. Även om det nu "bara" rör sig om en arbetssituation. Jag har mycket att berätta om dylikt från min barndom men det får bli vid ett annat tillfälle.

  Det glädjer mig mycket att kvinnor de senaste decennierna vuxit i styrka både ekonomiskt och på annat vis.

  SvaraRadera