lördag 8 maj 2021

INKÖP vecka 18 2021

Volatilitet, avseende både indexrörelser och valutor, har präglat marknaderna och naturligtvis även min pensionsfond under veckan. Men svängningarna har trots allt varit ganska små med dragning mot uppsidan. 

Growthfonder har haft en tyngre vecka på jobbet, mina individuella kontantutdelande innehav med valueinriktning en mer positiv arbetsvecka.  

Sammantaget har allt detta för mig inneburit ATH i pensionsfonden tisdag, torsdag och fredag. 

Utdelningarna i form av cash in på kontot sköter sig förträffligt vilket vid varje månadsskifte sammanfattas och redovisas i det återkommande inlägget med rubrik "Numeriska värden".

"En sak i sänder och döden sist" som min lilla Mamma brukade sammanfatta alla punkterna som stod uppsatta på Att Göra Listan. I slutändan visade det sig att hon hade rätt.

Nedan redovisas samtliga Inköp under vecka 18 2021. 

Tilläggas kan att jag igår kväll även försökte utöka min position i Enbridge (ENB) men utan att nå fram till avslut. Nya möjligheter uppstår måhända i början av nästa vecka. Enbridge har x-day 13/5, dvs de handlas då exklusive rätt till den kontantutdelning som trillar in på kontot den allra första dagen på den allra första sommarmånaden juni. Om man nu intresserar sig för dylika petitesser.

När vi nu ändå är inkopplade på ämnet. Är det nån som har sett till Sommaren eller ens Våren för den delen ? 

😱

 
Scandi Standard (SCST) Portföljandel 0,24% Scandi Standard är en leverantör av kycklingbaserade livsmedel. Bolaget har en bred produktportfölj och inkluderar lokala varumärken som Kronfågel, Danpo och Den Stolte Hane. Bolaget är verksamma inom hela produktionscykeln, från uppfödning till distribution på marknaden. Idag innehar Scandi Standard verksamhet främst koncentrerad inom den skandinaviska marknaden. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Axfood (AXFO) Portföljandel 1,29% Axfood är verksamma inom dagligvaruhandeln. Bolaget är specialiserade inom detalj- och partihandel och inom koncernen återfinns ett flertal dagligvarukedjor, där de mer kända inkluderar Hemköp, Willys och PrisXtra. Bolaget bedriver även partihandel genom Dagab och Axfood Närlivs. Idag står den svenska marknaden för majoriteten av försäljningen. Bolagets huvudkontor ligger i Stockholm.

Electrolux B (ELUX B) Portföljandel 0,69% Electrolux är ett tillverkningsbolag. Bolaget är specialiserade inom utveckling och tillverkning av hushållsmaskiner. Verksamheten återfinns på global nivå där bolagets produkter säljs via flertalet återförsäljare. I produktsortimentet ingår kylskåp, diskmaskiner, tvättmaskiner, dammsugare och spisar. Bolaget grundades ursprungligen 1919 genom en sammanslagning av Elektromekaniska AB och AB Lux. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Investor B (INVE B) Portföljandel 1,85% Investor är ett investmentbolag. Verksamheten grundades ursprungligen 1916 och bolaget är idag storägare i en rad svenska storbolag inom sektorerna telekom, industri, elektronik samt fordonsindustrin. Investmentbolaget bedriver även verksamhet i USA och Asien. Affärsidén är att skapa långsiktigt god avkastning för aktieägarna genom att äga och utveckla företag med attraktiv värdepotential.

TransAlta Renewable (RNW) Portföljandel 0,99% TransAlta Renewables är ett energibolag som utvecklar, äger och driver anläggningar för förnybar kraftproduktion. Bolaget är involverat i vind-, vatten- och solkraftverk och driver anläggningar för kraftgenerering baserat på naturgas. Bolaget är etablerat i östra Kanada och USA och bedriver även verksamhet i västra Australien. Bolaget grundades 2013 och har sitt huvudkontor i Calgary, Kanada.

Manulife Financial (MFC) Portföljandel 0,54% Manulife Financial är ett finansbolag som tillsammans med sina dotterbolag levererar finansiella tjänster såsom finansiell rådgivning, försäkring och förmögenhets- och kapitalförvaltningslösningar för individer, grupper och institutioner. Bolaget bedriver verksamhet i Kanada, USA och Asien samt återförsäkringsverksamhet på global basis. Manulife grundades 1887 och har sitt huvudkontor i Toronto, Kanada.


73 de Northernlightsinvestment

2 kommentarer:

  1. Nej det enda som antyder att våren är här är lövsprickningen men även där verkar de ångra sig.

    SvaraRadera