torsdag 14 november 2019

INKÖP

Veckan har hittills varit mycket lugn avseende nya inköp. Varje kvartal upprättas en inköpsplan, inför de kvartalsrapporter som redovisas. I samband med dessa uppstår ibland attraktiva köplägen då volatiliteten momentant ökar både i redan planerade inköp samt övriga innehav

Imorgon är det fredag och därmed sporadiskt fredagsmys där börserna i USA och Kanada bubblar i bakgrunden. Förhoppningsvis med nya köplägen.

Denna vecka har planenliga, samt oplanerade inköp på grund av buy-the-dip lägen, genomförts i dessa papper:

 • Simon Property Group
 • Universal Corporation
Det var verkligen en mager lista.

73 de Northernlightsinvestment

3 kommentarer:

 1. Alltid kul med lite aktieköp! :) För min del blev det huvudsakligen ett köp i H&M. Det var egentligen ett återköp av aktier som jag nyligen sålt på grund av depåflytt.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Är 80% likvid för närvarande, tänkte röra mig mot 20% likvid de närmaste två åren. Ord som kräver Handling :)

  H&M är en av de fåtal papper som jag sålt. Gav upp inför det negativa sentimentet. Håller på att försöka lära mig ignorera negativa sentiment :)

  Idag skulle jag inte sälja H&M. Tycker egentligen om konsumtionsvaror. Men om alla var lika dåliga konsumenter som jag själv så skulle H&M kursa inom 6 månader....

  SvaraRadera
 3. Det låter som en bra strategi att pytsa in likviderna successivt framöver. Det negativa sentimentet är svårt. Det är tufft att gå emot alla andra, medan det är väldigt lätt att få "ryggdunkningar" om man säger att man köper det som alla andra köper och vill höra :) Tajming är alltid svårt, och jag brukar ibland vara lite för het och gå in för tidigt. Men på längre sikt tror jag ändå det är bra att gå emot bolag som har det kämpigt för stunden. Även om Nordea in har exakt samma geografiska exponering som andra storbanker i Sverige tycker jag inte att de ska handlas till rabatt mot eget kapital med de tre andra handlas till premie mot eget kapital. Man får ha tålamod ibland bara :)

  Haha, jag bidrar nog inte heller så mycket till H&Ms vinst :)

  SvaraRadera