lördag 23 november 2019

Target +14% på en dag...SKIT OXÅ !!

En dag i handelsveckan som gick noterades ett av mina största städsegröna defensiva innehav konsumentföretaget Target Corporation (TGT) för +14% under en enda handelsdag. På mindre än ett år har kursen ökat med 111%. Under samma tidsperiod har Apple Inc (AAPL) dragit iväg ynkliga 84%.

Detta gör mig något oerhört irriterad.

En lugn och stabil utdelningsaristokrat som plötsligt ska börja leka kursraket !! Vad tror den att den är ? En teknologiaktie ? Ett medtechbolag ? En italiensk lyxbil ? Ett fingeravtryckssensoraktiebolag ?

Det är som om jag skulle börja:
 • Komma till jobbet i Hugo Boss kostym och sidenslips från Milano, istället för 4 år gamla jeans och 3 år gammal 50Kr t-shirt från Jula. 
 • Kanske börja köra runt i Porsche Cayenne istället för ett tjeckiskt bilvrak med ständigt lysande Check-Engine lampa och frekvent blinkande oljetryckslampa. 
 • Måhända ägna mig åt 3-timmars golfluncher på fredagarna med Cava och en liten Grönstedts efter 18e hålet och runda av och ta helg därefter, istället för egenlagad matlåda och alltid sist hem.

Skulle inte tro det. Skärpning Target !!

Dags att landa kursmässigt igen, känna släktskapet med de amerikanska trailortrashers som troligtvis handlar där (lågprisvaruhus).

Direktavkastningen blir dessutom så förbaskat låg (2,04 för närvarande). Då måste jag ju kombinera det med ett 8% för att snittet ska bli 5. Finns inte så många åttor där ute.

Vi ses på Willys Kamrater.

73 de Northernlightsinvestment


3 kommentarer:

 1. Haha, vilket härligt inlägg :) Hoppas kursen går ned igen då ;)
  Trevlig kväll!

  SvaraRadera
 2. Störtskönt inlägg. Riktiga fasoner av Target att dra iväg sådär. Vad tror dom att dom är för några? ;-)

  SvaraRadera
 3. Det finns faktiskt en ganska stor portion sanning i det jag skriver, det var inte meningen att de skulle uppföra sig på det viset. Vet inte riktigt hur jag ska agera...

  SvaraRadera