tisdag 19 november 2019

DET GÅR FÖR BRA NU

I mitten av 2018 gick jag från 5% likvid till 95% likvid då mitt arbetsliv inkräktade för mycket på mina energinivåer och jag ville ha handlingsfrihet att helt sonika vandra ut i solskenet och lämna hela Cirkusen bakom mig. Cirkusdirektören, eller kanske Clownen, var in i själen slut.

Det var även exakt vid samma tidpunkt som nivåerna för teoretisk FIRE anlände. FI uppnåddes alltså, men övergick aldrig i RE. Bestämde mig för att härda ut ytterligare en tid i Manegen.

Då jag inombords måste vara en individ av segt virke så har vardagens månader på något märkligt vis bara rullat på därefter. Måhända är jag snarare Jonglör. Eller Lejontämjare.

Så nu när jag har bestämt mig för återkomst till Wall Street & Company så fick det gärna gå lite sämre för finansmarknaderna. Under året 2019 har hittills 95% likvid förvandlats till 80%.

Bytte några ord med en branschkollega tidigare under dagen. Hen har i dagarna sålt allt (nästan) eftersom det inte finns några aspekter, utöver psykologiska, som berättigar denna nivå på börserna.

Jag replikerar: Eufori-fasen har inte inträffat ännu.

Men det kanske verkligen ÄR annorlunda den här gången.

Jag fortsätter ropa på Björnen och hoppas att han kommer. River neråt med mäktiga ramar en tid. Men jag är redo att tämja honom.

73 de Northernlightsinvestment.

7 kommentarer:

 1. Det verkar vara psykologiskt svårt att genomföra RE trots FI. En nära kollega till mig är långt på det torra gällande FI, trots det är det svårt att klippa navelsträngen till arbetsgivaren.

  Du har en mycket väldiversifierad portfölj, det skulle krävas mycket innan det där skulle försvinna. Dessutom ser jag att portföljen har utdelningsfokus och inte kursfokus.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väl talat. Om de psykologiska faktorerna.

   Definitivt utdelningsfokus, buy and hold probably forever.

   Har typ 10st inlägg som utkast varav ett med den provokativa rubriken "VÄRDE ÄR OVÄSENLIGT". Apropå kursfokus och värdetillväxt.

   Men det är ju roligt att det finns så många olika sätt att lägga upp sina investeringar på.

   Radera
 2. Känner igen och håller med om i stort sett varenda ord :) Jag har också uppnått FI men har inte kommit till skott med RE. Jag jobbar dock betydligt mindre nu än vad jag gjort tidigare och även tackat nej till nya jobb med högre lön osv. Så det går sakta åt RE-hållet iaf.

  En sättning på börsen hade även jag välkomnat :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har tyvärr inte möjligheten att jobba mindre. Det är alltför svårt att organisera den lösningen. Så om jag gick ner till 50% arbetstid så skulle det bli samma mängd jobb men på halva tillgängliga tiden. :)

   Radera
 3. Ja Ni ser ju här ovan hur det kan gå för de bloggovana. Allting blev svart. Jag har papper på att det inte är något fel på intelligensen, men ibland undrar man ju....

  SvaraRadera
 4. Myntaren: Väl talat. Om de psykologiska faktorerna.

  Definitivt utdelningsfokus, buy and hold probably forever.

  Har typ 10st inlägg som utkast varav ett med den provokativa rubriken "VÄRDE ÄR OVÄSENLIGT". Apropå kursfokus och värdetillväxt.

  Men det är ju roligt att det finns så många olika sätt att lägga upp sina investeringar på.

  SvaraRadera
 5. The Dividend Story: Jag har tyvärr inte möjligheten att jobba mindre. Det är alltför svårt att organisera den lösningen. Så om jag gick ner till 50% arbetstid så skulle det bli samma mängd jobb men på halva tillgängliga tiden. :)

  SvaraRadera