tisdag 6 september 2022

Mitt val 2022

Igår förtidsröstade jag. Den här gången röstade jag Höger för första gången i mitt liv. 

Lite mer personliga anledningar till detta har jag tidigare skrivit om i ett inlägg från juli 2021 betitlat Politiskt sidbyte då jag inte accepterade att Magdalena Andersson exkluderade mig från termen "vanligt folk" bara därför att jag jobbat hårt hela livet, varit sparsam, gjort det mesta själv och mot slutet valt att investera mitt överskott på världens finansmarknader i avsikt att trygga min sista tid i livet på ett självständigt sätt.

Människor som mig, som tydligen inte längre är att betrakta som "vanligt folk" eftersom jag slitit ihop flera miljoner på banken, ska plötsligt gå i bräschen och betala för accelererande, okontrollerbara och självförvållade åtgärder inom områden som migration, integration och kriminalitet. 

Nej tack, det finns många andra lösa ändar i denna enorma Trasselsudd att nysta i först. Många inifrån ruttnande grenar att beskära. Jag har inte varit med på festen de senaste 20 åren och vill därför inte betala en ännu större del barnotan den här gången. 

Efter det har tunga anledningar till ett politiskt sidbyte, även om vi betraktar landet Sverige som helhet, travats ovanpå varandra och gungbrädan har definitivt tippat över och på obestämd tid fastnat djupt i dyn på den högra sidan. Det finns helt enkelt inte längre något annat alternativ.Anledningarna har blivit så många


Vänstersidan kan, om inte annat, behöva några år i opposition för självrannsakan och omdaning. Jag upplever det som att de unisont har tappat greppet fullständigt. Alla sitter mätta, feta och trötta tryggt i den bepansrade elektrifierade SUVen på väg mot avgrunden. Någon måste vrida på ratten.

Vår justitieminister Morgan Johansson twittrade i förra veckan och kände sig upprörd över att Liberalerna inte vill ge ytterligare regeringstid till Socialdemokraterna. Jag tog tillfället i akt och gav mitt, lite på samma tema, uppriktiga och smärtfyllda svar.Morgan Johansson svarade aldrig på mitt politiska utspel


Det här utgör faktiskt den väldigt simpla essensen i mitt personliga både nödvändiga, men ack så smärtfyllda, valbeslut där jag samtidigt tyvärr inte ser någon som helst garanti för att någonting överhuvudtaget kommer att ordna upp sig efter valet ens med ett regeringsbyte:


Jag har röstat vänster hela mitt liv. 
Men den här gången blir det höger.
Det är på våg åt fel håll med vårt land.
Ändå drabbas inte jag långt upp i Norrland värst.

Mer av samma fungerar inte längre.
Vet inte om det blir bättre med något annat.
Bara inte mer av samma......


Måhända bäst att här klargöra att detta valbeslut inte gör mig till nazist, rasist, klimatförnekare, vaccinmotståndare eller internettroll som sitter och skriver anonyma okvädingsord. Det gör mig inte heller till en mobbare, vetenskapsförnekare eller forskningsmotståndare. Till stor del fortsätter jag att basera beslut på fakta. Vilka fakta som ska prioriteras är mitt eget val. 

Det har varit en låg nivå på debatten denna valperiod. Den tilltagande jämnheten i opinionsmätningarna har i takt med svängningarna kring jämviktsläget fött en allt större desperation vilket manifesterat sig i ett grundmurat lågt tonläge. 

Det är inte längre bara de mest högljudda höger- och vänsterextrema anonyma ledarna i sin respektive primatflock som kastar fekalier omkring sig. Även Ministrar och oppositionsledare gör på bästa sändningstid sitt bästa för att nivån på debatten ska hållas kvar långt där nere i dyn.En annan variant av att tänka utanför boxen


Jag förstår att det parlamentariska läget har varit svårt med bakbundna händer. Det är inte lätt att regera med någon annans budget. Jag förstår att inget paradigmskifte kommer att inträffa med energipriserna nästa måndag oberoende av valutgången. Systemen är komplexa.

Men det är dags att vakna nu. Kan inte fortsätta på samma vis längre. Riktningen är felaktig.


Det kan inte fortsätta med samma riktning längre


Inför gärna lite integritetskränkande åtgärder. Filma mig ofta och mycket på offentlig plats, låt de intelligenta ansiktsigenkänningssystemen frekvent panorera mig, inför många slumpvisa visitationszoner, be mig öppna bakluckan på bilen eller matkassen från Willys, sök grundligt igenom bilen efter narkotika, avlyssna min telefon.

Det bjuder jag på. Där finns ändå inte mycket att se eller höra.

Igår förtidsröstade jag. En röst som väger precis lika tungt som varje annan medborgares röst som lämnas fram till och med att vallokalerna stänger på kvällen den 11e september. 

Det är jag glad för och än så länge har jag aldrig på allvar hört ordet valfusk i samband med svenska val. Men detta år skulle det inte förvåna mig om ropen på valfusk inom något område skanderar från endera sidan. 

Debattens vågor har stormat osedvanligt hårt och med det kan efteråt följa stor besvikelse. En besvikelse som kan resultera i oövertänkta handlingar.


Utnyttja din rättighet att som svensk medborgare rösta !! // Northernlightsinvestment

20 kommentarer:

 1. Det blir höger för mig också men absolut inte för första gången.

  Jag tycker det är särskilt beklämmande att höra vår statsminister rikta sig till bland annat mig och proklamera att det är min tur att bidra nu(!). Har jag legat till last innan med mitt vita jobb? Med mina momsbidrag till statskassan? Då hade jag gärna blivit informerad om detta tidigare så att jag skamsen kunde lyft upp mina bopålar och lämnat landet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det där irriterar även jag mig på. Men så långt som att byta land vete tusan om jag skulle genomföra.

   Radera
 2. NLI är en blockbytare alltså! De är på något sätt mer värdefulla för slutresultatet än vi ZeroStrategy som röstat höger många gånger tidigare.

  Jag har förutom en kortare tur inom staten alltid jobbat i den privata närande sektorn och känner inte att vi får det stöd vi borde få. I stället för att hylla vissa grupper inom ofantlig sektor borde vi någon enda gång hylla företagare och arbetare i privat sektor som betalar kalaset.

  Men jag har i stort sett gett upp och tänker jobba mina sista ca 30 månader och sedan blir det att klara sig själv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här gången är jag blockbytare. Dock utan några större förhoppningar.

   Radera
 3. Valfusk kommer nog att förekomma igen.
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Valfusk#Sverige

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där med att valsedlar saknats har varit aktuellt ibland.

   Radera
 4. Sitter med mobil så helt kort: ett fint skrivet inlägg som på något vis verkligen belyser den urkassa situation Sverige. Själv bytte jag sida för 8 år sedan då det redan då börjat gå helt fel med för mycket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är dags att låta någon annan testpilot köra landet ett tag. Så ser vi om det kan ge någon positiv effekt.

   Radera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. Intressant att du bytt från vänster till höger. Det var ett bra beslut, tack för det! Men man säger ju att "sent skall syndaren vakna". Du tyckte alltså att nu år 2022 så fanns det vissa få saker i Sverige som inte stod helt rätt till och att det kunde vara värt att pröva rösta på något annat än vänstern? Men du var nöjd tidigare år som 2018 och 2014 med utvecklingen i Sverige?

  Samhällskollapsen har pågått länge och syns inom vården, skolan, polisen osv. Sverige är väl det land där det skjuts och sprängs mest i hela Europa (bortsett från Ukraina). Har näst flest våldtäkter i hela världen. Även fast det fuskas maximalt så har Sveriges ranking i PISA-undersökningen rasat. Sverige har bland Europas högsta arbetslöshet och kriminalitet. Men år 2022 var året då bägaren rann över för Northernlightsinvestment. :)

  Tack i övrigt för en bra blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här inlägget handlade om år 2022 och hur jag valde att göra. Det övriga tjattret får du ta i ett annat forum.

   Radera
  2. Fascinerande ändå att våldtäkter inte verkar ha förekommit förrän de senaste 7-8 åren. Åtminstone inte för män, åtminstone inte som ett samhällsproblem!

   Radera
  3. Ja, usch. Våld mot kvinnor och barn upplevde jag själv som barn. Inom familjen.

   Radera
  4. Sannerligen inget nytt påfund! Hemskt att behöva uppleva, både då och nu! :-(

   Radera
 7. Vad som chockade mig rejält var uppgiften om 100.000 skadade per år och 1200 dödsfall per år inom vården. Inom ”min” region lägger jag därför min röst för ett utbyte av styre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såg de uppgifterna flimra förbi. Har inte satt mig in i anledningarna men det är klart att misstag ökar med stressnivån.

   Radera
 8. Har röstat höger ända sen jag fick börja rösta. Har aldrig haft något större förtroende för S och deras stödpartier, men senaste 4 åren har det gått utför i en rasande fart. Jag kan inte för mitt liv begripa hur det kommer sig att de fortfarande har så pass högt stöd med ett sådant bedrövligt facit. Att SD och M krokade arm trodde jag skulle betyda en säker valvinst högerut, men lik förbannat är det lika mellan blocken. Varannan person du stöter på tycker alltså att allting fungerar väldigt bra i Sverige?! Hur är det möjligt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har det för mig definitivt blivit för mkt problem inom alltför många områden. I såna lägen är det för mig bäst att låta någon annan prova sina idéer. En Företagsledning som uppvisar resultat som Sverige skulle bli avsatt av Styrelsen.

   Radera
 9. Personligen kommer jag att rösta mitten-vänster (specifikt på C, då jag bl.a. tycker om deras miljöpolitik). Men jag har all respekt för att människor tycker och tänker annorlunda. Jag tycker också du lyfter flera punkter jag kan hålla med om. Sossarnas syn på aktiesparande och eget ekonomiskt ansvarstagande lämnar en del att önska också enligt mig. Förhoppningsvis kan C väga så pass tungt i en sådan konstellation att de sätter stopp för idéer om höjd skatt på ISK, osv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju själv varit sjukskriven i snart 6 månader. I det avseendet ser väl inte framtiden ljus ut i fortsättningen heller. Det kan bli perioder av arbetslöshet igen även om min status är FI. Så i det perspektivet skulle väl det "bästa" personliga valet varit att fortsätta på min vänsterlinje.

   Men det var för mycket annat som överskuggade det ställningstagandet. Så jag valde höger år 2022.

   Radera