lördag 11 december 2021

INKÖP vecka 49 2021

Överallt pratas det nu om Omnicom. Tisslas och tasslas i varenda fikarum och korridor. Hur allvarligt kommer det att bli avseende nedstängning. Blir det inget Julbord i år heller. 

Pfizer går ut med budskapet att en tredje vaccindos ger ett hyfsat skydd även mot Omnicom. Tur att man redan äger en andel av PFE i pensionsfonden.

Kort sagt så sveper nu snart vågen av Omnicom genom hela vårt samhälle. En gång i mitt liv, för snart 38 år sedan, surfade jag en sommar i Biarritz längs den franska atlantkusten. Catch the Wave.

Omnicom Group Inc (OMC) har en initial direktavkastning runt 4,1% vid en payout ratio av 44,8% och 5-årig utdelningstillväxt på 7,7%. Det blev mitt 185e innehav i pensionsfonden Northernlights Globalfond.
Omnicom to the people !!Nedan redovisas samtliga inköp under vecka 49 2021. Utöver dessa individuella kontantutdelande innehav genomfördes även inköp i den börshandlade utdelande fonden (ETF) XACT Norden Högutdelande.


Omnicom Group Inc (OMC) Portföljandel 0,15% Omnicom Group är verksamma inom mediebranschen. Bolaget är specialiserade inom tjänster som berör marknadsföring och kommunikation. Tjänsterna berör huvudsakligen utformning av reklam, kundrelationshantering (CRM), PR-tjänster, samt övriga kommunikationstjänster. Verksamhet innehas på global nivå med störst närvaro inom Nordamerika och Europa. Omnicom Group grundades 1986 och har sitt huvudkontor i New York.

Volvo Cars B (VOLCAR B) Portföljandel 0,26% Volvo Cars är en global biltillverkare. Bolaget fokuserar på design, utveckling, tillverkning, distribution och försäljning av personbilar i premiumsegmentet, med särskilt fokus på helt elektriska bilar. Utöver huvudverksamheten erbjuds andra nya mobilitetstjänster och diverse leasing- och finansieringsmöjligheter. Volvo Cars grundades i Göteborg 1927.

Sagax D (SAGA D) Portföljandel 1,32% Sagax är ett fastighetsbolag. Idag investerar bolaget främst i större kommersiella fastigheter inom sektorerna lager och industri. Störst investeringar återfinns inom den nordiska marknaden, följt av den europeiska fastighetsmarknaden. Visionen är att driva investeringarna långsiktigt och att vara aktiv i utvecklingen av vardera fastighet, huvudsakligen via större ägarandel samt styrelserepresentation. Bolaget har sitt huvudkontor i Stockholm.

Gräddfil ICA 2st 15kr (GFIL ICA) Portföljandel n/a  Gräddfil är en mjölkprodukt vanligtvis med 12% fetthalt, som pastöriserats, homogeniserats och därefter syrats med en syrningskultur. Gräddfil är vanlig ingrediens i många av de traditionella svenska produkterna på det sk Julbordet. Den används till exempel som bas till krämiga sillvarianter, festlig räk- eller hummersallad, sillsallad eller rödbetssallad. Gräddfil är starkt ifrågasatt av den yngre generationen som äter sina julbord på KFC, McD eller Wimpys. Gräddfil har använts sedan tidigt 1950-tal.

Telia Company (TELIA) Portföljandel 1,89% Telia Company är verksamma inom telekomsektorn. Bolaget levererar ett brett utbud av tjänster inom röst-, IP- och kapacitetstjänster, huvudsakligen genom helägda internationella carrier-nät. Kunderna återfinns bland privata aktörer samt företagskunder. Störst verksamhet återfinns inom Norden, Baltikum och Europa. Bolaget kom till vid en sammanslagning av Telia och Sonera. Huvudkontoret ligger i Solna.

PepsiCo Inc (PEP) Portföljandel 0,72% PepsiCo är en global producent av drycker och snacks. Utbudet består av läsk, mineralvatten, juicer och chips. Produkterna vidaresäljs under varierade varumärken, där produktportföljen förutom Pepsi Cola även innefattar Frito-Lay, Gatorade och Tropicana. Verksamhet innehas på global nivå, med störst närvaro inom den nordamerikanska marknaden. Bolaget grundades ursprungligen 1898 och har sitt huvudkontor i New York.

Telenor (TEL) Portföljandel 0,91% Telenor är ett telekombolag. Bolaget levererar abonnemang, mobilt - och fast bredband, telefonnät, samt tillhörande mobila tjänster som molnbaserade tjänster och diverse program, både för privata – och företagskunder. Idag innehas global verksamhet främst koncentrerat till Norden, Europa och Asien. Telenor har anor tillbaka till 1855 och har sitt huvudkontor i Fornebu.

Fast. Emilshus Preferens (EMIL PREF) Portföljandel 0,15% Emilshus är verksamma inom fastighetsbranschen. Bolaget äger och förvaltar över fastighetsbestånd. Fastigheterna består huvudsakligen av kommersiella fastigheter. Visionen är att långsiktigt äga fastigheterna med fokus på förvaltning och vidareutveckling. Utöver huvudverksamheten erbjuds support och tekniskt underhåll. Störst andel av fastighetsinvesteringarna återfinns inom Småland.

Cibus Nordic Real Estate (CIBUS) Portföljandel 2,45% Cibus Nordic Real Estate är ett investmentbolag inriktade mot fastighets- och livsmedelssektorn. Bolagets strategi är att förvärva, driva och utveckla fastigheter och distributionsnät som används av större livsmedelskedjor. Störst verksamhet återfinns inom den finska marknaden, med Norden som växande marknad. Samarbete utförs med större livsmedelskedjor runtom Norden. Bolaget bildades under 2017 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Nobina (NOBINA) Portföljandel 0,36% Nobina är en heltäckande operatör inom kollektivtrafik. Bolagets verksamhet återfinns på nordisk nivå där bolaget arbetar med prospektering av anbudsmöjligheter och tillhörande arbete, samt med aktiv förvaltning av offentliga trafikkontrakt. Under Nobina koncernen går även bolaget Nobina Technology, vars vision är att driva teknisk utveckling inom koncernen. Huvudkontoret ligger i Solna.

Mycronic (MYCR) Portföljandel 0,41% Mycronic utvecklar, tillverkar och marknadsför laserbaserade mönsterritare för framställning av fotomasker samt avancerad ytmonteringsutrustning. Mönsterritare används i tillverkningen av bildskärmar för TV-apparater och datorer, i tillverkningen av halvledarkretsar, samt för avancerad elektronisk kapsling. Ytmonteringsutrustning återfinns inom elektroniska komponenter på mönsterkort och för applicering av lodpasta på mönsterkort. Bolagets huvudkontor ligger i Täby.73 de Northernlightsinvestment

4 kommentarer:

 1. Julbordet rök per omgående när Omikron började fylla flödet i massmedia. Även det stora massmötet som var inplanerat på plats så det är inte bara dåliga nyheter ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sympatiserar till fullo. Som gammal eremit utan socialt umgänge bryr man sig inte om sånt där mingeltramsande.

   Radera
 2. Funderade en liten stund om det dykt upp någon ny intressant aktie på marknaden :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Julbordsingredienser står högt upp på prioriteringslistan nu...;)

   Radera