måndag 16 augusti 2021

TRANSAKTIONER vecka 32 2021

Traditionsenligt avslutades veckan naturligtvis åter igen med ATH i min pensionsfond Northernlights Globalfond. 

Finansiellt finns alltså inte mycket att klaga på. Ryktet säger att ZeroStrategy inom kort håller partaj i Slottskogen med kall, torr, gratis Champagne till alla samt avser tillkännage sitt namnbyte till TwentymillionStrategy.

Min vana trogen köpte jag under veckan mer andelar i min Willysbutik genom investering i Axfood. Den börjar nu segla upp och närma sig topp 8 andelsmässigt i portföljen. Willys är den billigare alternativa butiken där det fattiga vita slöddret inhandlar sina matvaror.

Jag har faktiskt i mitt liv stött på flertalet individer som skäms för att handla i lite billigare butiker och hellre frekventerar ICA eller Coop så att ingen ska få för sig att de har det dåligt ställt. Ett X till mig skämdes för att handla kläder på rea. Hon kunde inte förmå sig att gå till kassan med reavaror.

Av sådant fattar jag ingenting. Det är ju bara att momentant ta av sig golf-/ eller seglaroutfiten och dra på sig ett par urtvättade säckiga mjukisbyxor, en solkig t-shirt och neongröna foppatofflor utan strumpor så blir man direkt en i gänget vid "nedsatt pris 50%"-hyllan nere på Willys.Northernlights förstaval för matvaror.


Denna vecka genomfördes även några säljtransaktioner.  

Det blev som tidigare spekulerats sälj i Brookfield Asset Management (BAM) inklusive de preferensaktier med LP-status som jag erhållit. Även avyttrat Organon (OGN) samt Healthpeak Properties (PEAK). 

Tyvärr kan jag för närvarande inte uppdatera innehavslistan eller någonting annat (till exempel länklistan) här på sidan eftersom "verktygsikonerna" för detta nyligt "försvunnit" från sidan. Mycket märkligt. Vet inte om jag lyckats komma åt någon inställning eller vad som kan ha inträffat.

Är det någon som har upplevt något liknande ?

Inköp genomfördes vecka 32 2021 i nedanstående befintliga innehav.


Axfood (AXFO) Portföljandel 1,49% Axfood är verksamma inom dagligvaruhandeln. Bolaget är specialiserade inom detalj- och partihandel och inom koncernen återfinns ett flertal dagligvarukedjor, där de mer kända inkluderar Hemköp, Willys och PrisXtra. Bolaget bedriver även partihandel genom Dagab och Axfood Närlivs. Idag står den svenska marknaden för majoriteten av försäljningen. Bolagets huvudkontor ligger i Stockholm.

Corem Property Group D (CORE D) Portföljandel 1,18% Corem Property Group är ett fastighetsbolag. Fastighetsbeståndet består i huvudsak av lager-, industri-, logistik- och handelsfastigheter. Största delen av fastigheterna är lokaliserade inom Syd- och Mellansverige. Bolagets strategi är att vara en aktiv och långsiktig aktör samt att på sikt bidra med utveckling av vardera fastighetsbestånd. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Sagax D (SAGA D) Portföljandel 1,19% Sagax är ett fastighetsbolag. Idag investerar bolaget främst i större kommersiella fastigheter inom sektorerna lager och industri. Störst investeringar återfinns inom den nordiska marknaden, följt av den europeiska. Visionen är att driva investeringarna långsiktigt och att vara aktiv i utvecklingen av vardera fastighet. Bolaget har sitt huvudkontor i Stockholm.

Fastpartner D (FPAR D) Portföljandel 1,17% FastPartner är ett fastighetsbolag. Bolaget äger, förvaltar och utvecklar ett brett utbud av kommersiella fastigheter. Fastighetsportföljen är diversifierad och huvudsakligen inriktad mot större expansiva områden runtom Syd- och Mellansverige. Målet är att bedriva verksamhet som ger stabilt kassaflöde på sikt samt god värdetillväxt. Huvudkontoret ligger i Stockholm.73 de Northernlightsinvestment

15 kommentarer:

 1. Dessa ständiga programuppdateringar som oftast leder till nya fel...

  Handla billigt om man nu ändå måste handla är väl alltid välkommet. Förstår inte heller sådana som skäms för det, dock bra för oss andra som då får större utbud ju.

  Willys är bäst förutom när beprövade saker jag vill handla ersatts med nåt undermåligt så kallat alternativ.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är mkt frågande till vad som har hänt. De där korsade "verktygen" under varje avsnitt på bloggen har helt enkelt försvunnit. Så det går inte att redigera. Törs inte börja tjorva med att ändra i html-koden...

   Radera
 2. Funderar på att köpa mig en domän och webhotell och flytta bloggen till Wordpress för att tvinga mig att lära mig Wordpress vilket jag vill men tydligen inte orkar om det inte finns ett skarpt projekt.

  Själv handlar jag 99% på Coop men det beror på att jag bor nära en Coopbutik och långt ifrån ICA, Lidl och Willys. Har ingen bil så vad som är långt är inte så långt egentligen men tungt med 2 kassar.

  Skulle kunna handla på Willys eller Ica för en enkelbiljett i tunnelbanan (38 kr) men tror inte jag får ihop det om man ska räkna åtminstone något värde för tiden det tar.

  Även jag har en rejäl stek i Willys (3,5%) och en mindre i ICA (1,0%) samt är medlem i Coop (100 kr).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kunde kanske vara nåt, inte heller jag har orkat flytta. Blogger är ok men att de inte lagt till en tabellfunktion är uselt... Egna försök med html i blogger var trögt och osmidigt även om det till slut funkade. Ersatte skräpet med en bilddump från excel, se årsutdelningar i utdelningar.

   Radera
  2. Mina butiker Willys, ICA och Coop ligger så nära varandra att det går att parkera på ett ställe och promenera till samtliga. Oftast cyklar jag dessutom. Även jag äger både Axfood och ICA...och en del andra dagligvaruhandel i olika länder därtill. Konsument stabil är en stor sektor för mig.

   Radera
 3. Och om man vill verka ännu mer slöddrig på Willys kan man som jag stoppa upp kön genom att kolla kvittot och begära rättelse när prisnedsättningen missats.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men sånt gör jag oxå utan minsta tvekan. Senast var det när de försökte blåsa mig på 8Kr för två påsar nötter. Pfft...inte en chans. Det blev ifrågasätta kvittot direkt. 8Kr räcker ju till en hel lunch för mig.... :)

   Radera
 4. Jag måste tyvärr göra alla partysugna besvikna. Champagnen får läggas på is (inte i en positiv mening) då mina portföljer nu åker störtlopp med en högre hastighet nedåt än Lasse Kjus någonsin lyckades göra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det så pass illa alltså !?? Jag ligger -0,12 på min pensionsfond just nu, och USD är upp +0,23. Future´s so bright I gotta wear shades !!

   Radera
  2. Trist ZS, bilen fulltankad och redo för gbg tripp ju!

   Radera
  3. Allt som behövs är att vi alla hjälps åt att höja substanspremierna på våra svenska investmentbolag så är partyt på igen.

   Radera
  4. Du vet hur det är. De svenska investmentbolagen kommer alltid igen. Don´t worry, be happy !! ;-)

   Radera
 5. Eländigt... jag som såg så fram emot att dricka lite champagne. För nog var vi väl också inbjudna ? :D Har visserligen inga foppatofflor men hänger gärna på 50 % hyllan på willys, skäms inte ett dugg :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nästa steg är att börja dumpstra, dvs containerdykning efter mat som affärerna har slängt av olika anledningar. Men riktigt där är jag inte ännu... :)

   Radera
  2. Min lokala Coop har problem med att matcha inköpen mot försäljning och 50%-hyllan har oftast något roligt. En återkommande favorit är färsk kycklingfilé.

   Nu i veckan var halva kassen från 50%-hyllan...

   50%-hyllan är också perfekt när jag vill testa något nytt men inte riktigt vågar då jag tycker det för dyrt till ord pris.

   Radera