söndag 29 augusti 2021

INKÖP vecka 34 2021

Endast ett fåtal slentrianmässiga inköp denna vecka. Samtliga redovisas nedan. Fyllde på i befintliga redan stora innehav, på plats 5-8 storleksmässigt i min pensionsfond, när de tillfälligt behagade dippa neråt.

I övrigt en varm och behaglig helg här längs norrlandskusten. Sommaren kom tillbaka för en kort stund, grillen tändes och vi satt utomhus länge i den lågt stående kvällssolen.
 

Investor B (INVE B) Portföljandel 1,89% Investor är ett investmentbolag. Verksamheten grundades ursprungligen 1916 och bolaget är storägare i en rad svenska storbolag inom sektorerna telekom, industri, elektronik samt fordonsindustrin. Investmentbolaget bedriver även verksamhet i USA och Asien. Affärsidén är att skapa långsiktigt god avkastning för aktieägarna genom att äga och utveckla företag med värdepotential. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Axfood (AXFO) Portföljandel 1,55% Axfood är verksamma inom dagligvaruhandeln. Bolaget är specialiserade inom detalj- och partihandel och inom koncernen återfinns ett flertal dagligvarukedjor, där de mer kända inkluderar Hemköp, Willys och PrisXtra. Bolaget bedriver även partihandel genom Dagab och Axfood Närlivs. Idag står den svenska marknaden för majoriteten av försäljningen. Bolagets huvudkontor ligger i Stockholm.

Telia Company (TELIA) Portföljandel 1,91% Telia Company är verksamma inom telekombranschen. Bolaget levererar ett brett utbud av tjänster inom röst-, IP- och kapacitetstjänster, huvudsakligen genom helägda internationella carrier-nät. Kunderna återfinns bland privata aktörer samt företagskunder. Störst verksamhet återfinns inom Norden, Baltikum och Europa. Bolaget kom till vid en sammanslagning av Telia och Sonera. Huvudkontoret ligger i Solna.

Castellum (CAST) Portföljandel 1,71% Castellum är ett fastighetsbolag. Portföljen av fastigheter utgörs huvudsakligen av kommersiella lokaler för kontor, butik, lager och industri. Fastigheterna ägs och förvaltas under gemensamt varumärke. Verksamhet återfinns huvudsakligen inom den nordiska marknaden, där bolaget avser att utveckla fastighetsprojekt runtom större tillväxtregioner. Huvudkontoret ligger i Göteborg.
Stort innehav i pensionsfonden Northernlights Globalfond73 de Northernlightsinvestment

4 kommentarer:

 1. Har du satt någon maxgräns i procent för innehaven? Vad är procentandelen för ditt största innehav och vad är det för det minsta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Egentligen inte någon maxgräns nuförtiden. Men jag tycker inte om att ligga överexponerad mot någonting. För några år sedan strävade jag efter att ligga likaviktad, så typ 1/180 = ca 0,56%. Men den regeln har jag slopat nu.

   Jag betraktar min pensionsfond som en ETF.

   Ca 2,6% till 0,2%. Där ungefär ligger jag.

   Radera
 2. Ja men det här var ju fina inköp! Jag kanske tycker det för att det är min plan att köpa samma bolag när börsen öppnar idag. Dock en skillnad, jag väljer Tele2 över Telia.

  Du har inte funderat på att köpa SBB? Den bara kryper uppåt och även om Ilja är lite av ett wildcard känns fastigheterna de fokuserar på som relativt säkra kort.

  SvaraRadera
 3. Tele2 är mitt största innehav med 2,65% av portföljen. Har funderat på SBB men har hittills lagt pengarna i andra innehav. Men nog kan det bli ändring på det framöver...

  SvaraRadera