söndag 22 augusti 2021

INKÖP vecka 33 2021

14 grader i skuggan och solen leker tittut. Hösten, en av mina favoritårstider närmar sig. Sval, hög och klar luft. Perfekt för att jobba utomhus dagtid. Kvällarna mörknar snabbt men det är fortfarande inga problem att slå igång grillen, tända ljuslyktor, dra på sig en fleecejacka och äta utomhus medans man lyssnar på "Totta 5; Turnén". Även ett bastubad gör sig alltid bäst om hösten. 

Helgen har bland annat ägnats åt den traditionella sensommar-/höstaktiviteten manuell vedhuggning med yxa, intransport samt upptravning i vedbodan. Fyllnadsgraden är nu uppe i storleksordningen 97% vilket innebär att endast 1 ordinär omgång ytterligare krävs för att det ska vara proppfullt i vedförrådet. Då finns där ved till ca 3 vintersäsonger med kaminuppvärmning.

Det gäller att lagra i ladorna under goda år för att kunna plocka ut under magrare år. Ett bibliskt perspektiv på FIRE-konceptet.
   
Finansiellt var veckan ganska slätstruken utvecklingsmässigt. Nytt ATH i mitten av veckan och en del förväntad Deltavolatilitet men i det stora hela neutral utveckling (-0,15%) för min pensionsfond Northernlights Globalfond. 

Merparten av innehaven syns i vänster kolumn här på sidan. Tyvärr inte helt uppdaterat då jag tappat bort verktygsfunktionen som gör det möjligt att redigera ingående element på bloggen. Förhoppningsvis lagar det sig själv med tiden. Annars får jag försöka kontakta någon form av support.

  


Northernlights Globalfond v33 2021 (vs DJ World Index)


Jag rycktes överhuvudtaget inte med i volatiliteten denna vecka. Tvärtom var det ovanligt få genomförda transaktioner. Delvis beroende på att Cirkusen denna vecka krävde x-tra allt med många snäva deadlines. Men det kan kanske bli ännu bättre köplägen framöver. Kassan är i dagsläget 28%.

Nedan redovisas de fåtaliga inköpen under veckan. Peab är ett nytt innehav för mig där startposition initierades.
 

Peab B (PEAB B) Portföljandel 0,22% Peab är verksamma inom byggsektorn. Bolaget bedriver verksamhet inom bygg och anläggning och erbjuder ett brett utbud av ingenjörstjänster. Tjänsterna som erbjuds innefattar arbete som berör anläggning, avfallshantering, asfalt och betong, bostadsproduktion, elteknik och underhåll. Bolaget innehar störst verksamhet runtom den nordiska marknaden. Huvudkontoret ligger i Förslöv.

Electrolux B (ELUX B) Portföljandel 0,68% Electrolux är ett tillverkningsbolag. Bolaget är specialiserade inom utveckling och tillverkning av hushållsmaskiner. Verksamheten återfinns på global nivå där bolagets produkter säljs via flertalet återförsäljare. I produktsortimentet ingår kylskåp, diskmaskiner, tvättmaskiner, dammsugare och spisar. Bolaget grundades ursprungligen 1919 genom en sammanslagning av Elektromekaniska AB och AB Lux. Huvudkontoret ligger i Stockholm.



73 de Northernlightsinvestment



4 kommentarer:

 1. Trevligt att se att du med tar position i Peab! Må gott!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de har funnits på bevakningslistan en längre tid å nu droppade ett kurslarm in å därmed blev det slutligen inköp. Samma till dig!!

   Radera
  2. Låter sunt. Jag tycker att runt 99-100 trakten känns den solklar! :)

   Trevlig kväll

   Radera
 2. Även jag är rätt ny i PEAB och fyller på med jämna mellanrum när kursen dippar under hundringen :-)

  SvaraRadera