söndag 27 februari 2022

INKÖP vecka 08 2022

Inköp har under veckan genomförts i nya innehav i form av Dedicare Group B (DEDI) och Cloetta B (CLA B) samt Starbucks Corporation (SBUX) liksom även Hexpol B (HPOL B) och därtill NCC B (NCC B).

Därmed är totala antalet individuella innehav i min pensionsfond Northernlights Globalfond nu 199st.




Här köper jag inte mitt kaffe. Men andra gör det uppenbarligen.



Utöver inköp i individuella innehav har även kapital placerats i aktiefonden Spiltan Aktiefond Investmentbolag samt den börshandlade fonden (ETF) XACT Norden Högutdelande.







Följande individuella inköp genomfördes under vecka 08 2022:


Hexpol B (HPOL B) Portföljandel 0,13% Hexpol är en global industriaktör specialiserade inom polymerlösningar. Produkterna används exempelvis för plattvärmeväxlare, länkhjul samt som komponenter i plast- och gummimaterial. Verksamheten styrs via flertal affärsområden där störst verksamhet återfinns inom den nordiska marknaden. Kunderna återfinns inom fordons- och verkstadsindustrin. Bolaget har sitt ursprung i Hexagon koncernen och har sitt huvudkontor i Malmö.
 
Thule Group (THULE) Portföljandel 0,46% Thule Group är verksamma inom detaljhandeln. Bolaget bedriver produktion och försäljning utav produkter för sport- och fritidsbranschen. Produktportföljen är bred och inkluderar huvudsakligen cykelutrustning, vatten- och vintersportutrustning samt väskor och fodral. Verksamhet innehas global nivå med produkter som säljs under varumärkena Thule och Case Logic. Bolaget grundades 1942 och har sitt huvudkontor i Malmö.

Dedicare Group B (DEDI) Portföljandel 0,12% Dedicare Group är ett bemanningsbolag med inriktning mot vård och omsorg. Bolaget är specialiserade inom uthyrning och rekrytering av vårdpersonal, läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, sjukgymnaster, arbetsterapeuter och läkarsekreterare. Uppdragen varierar både i tid och storlek och störst verksamhet återfinns inom den nordiska marknaden. Bolaget kom till som en avknoppning från Poolia under 2011.

Mycronic (MYCR) Portföljandel 0,37% Mycronic utvecklar, tillverkar och marknadsför laserbaserade mönsterritare för framställning av fotomasker samt avancerad ytmonteringsutrustning. Mönsterritare används i tillverkningen av bildskärmar för TV-apparater och datorer, i tillverkningen av halvledarkretsar, samt för avancerad elektronisk kapsling. Ytmonteringsutrustning återfinns inom elektroniska komponenter på mönsterkort och för applicering av lodpasta på mönsterkort. Bolagets huvudkontor ligger i Täby.

Securitas B (SECU B) Portföljandel 0,35% Securitas är en global aktör verksamma inom säkerhetstjänster. Bolaget erbjuder ett brett utbud av tjänster som går under stationär – och mobil övervakning, elektronisk säkerhet, brandskydd, GPS-tjänster, samt diverse riskhanteringsfrågor. Kunderna är verksamma i ett flertal branscher och återfinns idag på global nivå. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

NCC B (NCC B) Portföljandel 0,15% NCC är en bygg- och fastighetsutvecklare. Störst verksamhet innehas inom utvecklingen av kommersiella fastigheter, industrilokaler och offentliga byggnader. Övriga projekt innefattar väg och anläggning, infrastruktur och underhåll. Bolaget bedriver verksamhet inom ett flertal marknader runtom Norden och Europa, där kunderna återfinns bland små- och medelstora företagskunder. Huvudkontoret är beläget i Solna.

Genuine Parts Co (GPC) Portföljandel 0,41% Genuine Parts Company är verksamma inom fordonsbranschen. Bolaget fungerar som en serviceorganisation och deltar i distributionen av reservdelar till fordon, industriella reservdelar, kontorsprodukter samt elektronikprodukter. Störst verksamhet återfinns inom Nordamerika, Asien och Stillahavsområdet. Produkterna säljs under varierade varumärken och nås via auktoriserade återförsäljare. Bolaget grundades 1925 och har sitt huvudkontor i Atlanta, Georgia.

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden D (SBB D) Portföljandel 0,33% Samhällsbyggnadsbolaget i Norden äger och förvaltar bostads- och samhällsfastigheter. Visionen är att långsiktigt äga fastigheterna med fokus på förvaltning och vidareutveckling, där renovering och ombyggnation står för större delen av verksamheten. Störst andel av fastighetsinvesteringarna återfinns inom den nordiska marknaden. Bolaget grundades 2016 och har tidigare rötter inom Effnet-koncernen. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Cibus Nordic Real Estate (CIBUS) Portföljandel 2,13% Cibus Nordic Real Estate är ett investmentbolag inriktade mot fastighets- och livsmedelssektorn. Bolagets strategi är att förvärva, driva och utveckla fastigheter och distributionsnät som används av större livsmedelskedjor. Störst verksamhet återfinns inom den finska marknaden, med Norden som växande marknad. Samarbete utförs med större livsmedelskedjor runtom Norden. Bolaget bildades under 2017 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Corem Property Group Pref (CORE PREF) Portföljandel 0,59% Corem Property Group är verksamma inom fastighetssektorn. Bolaget förvärvar, äger och vidareutvecklingar fastigheter runtom den nordiska marknaden. Fastighetsbeståndet består i huvudsak av lager-, industri-, logistik- och handelsfastigheter. Största delen av fastigheterna är lokaliserade inom Syd- och Mellansverige. Bolagets strategi är att vara en aktiv och långsiktig aktör samt att på sikt bidra med utveckling av fastighetsbeståndet. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Cloetta B (CLA B) Portföljandel 0,17% Cloetta är en tillverkare av konfektyrprodukter. Bolagets produkter säljs på global nivå via egna varumärken och innefattar huvudsakligen choklad och snacks. Varumärkena inkluderar Läkerol, Cloetta, Jenki, Kexchoklad, och Sperlari. Störst verksamhet återfinns idag på den nordiska- och europeiska marknaden. Bolaget grundades i Köpenhamn 1862 och har idag sitt huvudkontor i Solna.

Starbucks Corp (SBUX) Portföljandel 0,18% Starbucks är en amerikansk global cafékedja. Bolaget erbjuder via egna caféer ett utbud av kaffe, dryck, mellanmål, snacks och lunchmåltider runtom den globala marknaden. Internt sker även egen rostning och produktion av kaffe och te som vidaresäljs under eget varumärke. Starbucks grundades under 1971 och har sitt huvudkontor i Seattle, Washington.

Wihlborgs Fastigheter (WIHL) Portföljandel 0,26% Wihlborgs Fastigheter är ett fastighetsbolag med störst fokus mot ägande och förvaltning av kommersiella fastigheter i Öresundsregionen, vilket även innefattar investeringar inom Köpenhamnsregionen. Bolaget förvärvar, äger och utvecklar fastigheter främst av karaktären kontors- och butiksfastigheter, industri- och lagerfastigheter, samt övriga projektfastigheter. Huvudkontoret ligger i Malmö.

SSAB B (SSAB B) Portföljandel 0,38% SSAB är verksamma inom stålindustrin. Bolaget erbjuder produkter och tjänster som utvecklats i samarbete med företagets kunder och innefattar huvudsakligen stål, höghållfast stål, samt specialstål och övriga konstruktionslösningar. Verksamheten drivs via flertalet produktionsanläggningar med störst närvaro inom Europa och Nordamerika. Kunderna återfinns inom varierande sektorer. SSAB grundades 1978 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Bure Equity (BURE) Portföljandel 0,31% Bure Equity är ett investmentbolag. Bolaget är en aktiv aktör vars affärsidé är att förvärva, utveckla och på sikt avyttra större rörelsedrivande verksamheter, för att frambringa aktieägarvärde. Störst ägarintressen återfinns inom den nordiska marknaden, med investeringar inom en rad olika branscher som verkstad, vård och omsorg samt IT-sektorn. Bolaget har sitt huvudkontor i Stockholm.

SKF B (SKF B) Portföljandel 0,43% SKF är en global tillverkare inom lager, tätningar, mekatronik och smörjsystem. Produktportföljen består av kullager, hylsor, lagerhus, samt radialtätningar. Eftermarknadsservicen berör huvudsakligen teknisk support, underhållsservice, rådgivning samt utbildning inom arbetsområdet. SKF finns representerat inom samtliga globala regioner via bolagets återförsäljare samt egna produktionsanläggningar.

Volvo Cars B (VOLCAR B) Portföljandel 0,27% Volvo Cars är en global biltillverkare. Bolaget fokuserar på design, utveckling, tillverkning, distribution och försäljning av personbilar i premiumsegmentet, med särskilt fokus på helt elektriska bilar. Utöver huvudverksamheten erbjuds andra nya mobilitetstjänster och diverse leasing- och finansieringsmöjligheter. Volvo Cars grundades i Göteborg 1927.

Epiroc B (EPI B) Portföljandel 0,21% Epiroc är ett industribolag. Idag återfinns verksamhet främst inom gruv- infrastruktur samt råvaruindustrin. Olika produkter och tjänster som bolaget tillhandahåller inkluderar borriggar, aggregat, anläggningsutrustningar, samt lastmaskiner och ventilationssystem. Utöver erbjuds förbrukningsvaror, reservdelar samt eftermarknadsservice. Epiroc kom till som en avknoppning ur Atlas Copco och har sitt huvudkontor i Nacka.


73 de Northernlightsinvestment

7 kommentarer:

  1. Hallå där!
    Råkade trilla in på din blogg, äger eller har ägt många av dina innehav, kul.
    Jag kör också med ganska många innehav, du har dock tagit det till en annan nivå : )
    Blev nyfiken på din DA/YOC?
    Förmodar att du får 30+ utd per månad?

    mvh

    SvaraRadera
    Svar
    1. Genomsnittlig DA ligger kring 4,2% i dagsläget. YOC bryr jag mig inte om, men den ligger kring 5,5%.

      Inom kort (några månader) kommer jag att avsluta mitt arbetsliv och gå in i sk FIRE-tillvaro varvid utdelningarna kommer landa kring +25% över mina årliga kostnader. Det är jag mycket nöjd och glad över.

      Antingen investerar jag överskottet eller så gör jag nå roligt för pengarna. :)

      Radera
  2. Jag provade Starbucks när jag var i USA för ett antal år sedan och blev inte imponerad. Fonden Spiltan Investmentbolag ligger på min förlorarlista för året så det kanske är ett fint läge nu.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Aldrig provat Starbucks faktiskt. När jag för 20 år sedan flyttade tillbaka till Norrland brukade mina dagar vanligtvis bestå av en kaffe (OK 3 koppar med påtårarna) på ett lokalt Café, läste några av deras tidningar samtidigt följt av ett gympass. Det gick så pass långt att jag blev utsedd till "stammis" och fick köpa mitt kaffe för halva priset... ;)

      Radera
  3. Jag gillar Starbucks som bolag men inte kaffet de serverar :) brunt vatten utan smak! I övrigt fina inköp till portföljen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vill ha starkt kaffe !! Dricker vanligtvis med mjölk. Ett tag var jag väldigt intresserad av kaffekultur och gjorde mitt egna espresso med en gammal bryggare som man ställde direkt på spisplattan. Min sambo har en DeLonghi kaffemaskin som maler bönorna, det blir stark och god espresso.

      Radera
  4. Ja, skramlar vidare med mina kontinuerliga investeringar där jag ser en bra entrypoint för fortsatta äventyr.

    Tack för din kommentar.

    SvaraRadera