lördag 12 februari 2022

TRANSAKTIONER vecka 06 2022

Lördag har denna vecka inneburit snöskottning en masse. Det har kommit stora mängder under en längre tid och förra helgen blev det förhinder. Snön fick ligga orörd. Så när man på fredagskvällen, fullastad med kylväskor och persedelpåsar, anländer till stugan vid havet så blir det till att pulsa i djupsnö fram till stugdörren.

Men det är ingen fara, det är ungefär som vanligt här i Norrland. En del av charmen. Ingen anledning till VMA-larm. Man stänger dörren, tänder en stor brasa i kaminen och lägger sig tillrätta i tv-soffan med säsong 4 avsnitten 4, 5 och 6 av Yellowstone. Kevin Costner bjuder ännu en gång upp vargarna och dansar vidare med sin fascination för den vilda västern. Nu i en totalt laglös moderniserad version med åtminstone tre brutala mord per episod och intagande av bourbon i mängder som skulle sänka en bisonoxe.  

Veckans finansiella transaktioner blev ganska många och diversifierade både geografiskt och branschmässigt. Bestämde mig för att genomföra ett sälj i en segdragen allmännyttig historia; PPL Corporation (PPL). Likviden smetades ut över ett flertal befintliga innehav och även ett helt nytt innehav; Pizza Pizza Royalty Corporation (PZA).

Så med ett innehav ut och ett nytt in så kvarstår det totala antalet individuella innehav på 192 stycken. Samtliga innehav i min pensionsfond Northernlights Globalfond kan beskådas i vänster kolumn på denna sida.




Northernlights Globalfond chansar på diversifiering



Ikväll blir det åter igen hemlagad pizza med den tidigare infrysta degen som omnämns här. Imorgon blir det mer snöskottning. Nedan redovisas samtliga inköp under veckan.



T. Rowe Price Group (TROW) Portföljandel 0,43% T. Rowe Price är ett globalt investmentbolag. Bolaget är inriktade mot kapitalförvaltning, pensionslösningar, kontohantering samt mot nyinvesteringar runtom den globala marknaden. Tjänsterna inriktar sig huvudsakligen mot större företag och institutioner. Störst verksamhet återfinns inom Nordamerika, Europa och Mellanöstern. Bolaget grundades under 1937 och har sitt huvudkontor i Baltimore, Maryland.

Swedbank A (SWED A) Portföljandel 0,78% Swedbank bedriver bankverksamhet. Banken erbjuder ett brett utbud av traditionella finansiella tjänster inom kapitalförvaltning och lånefinansiering, med störst verksamhet inom Norden och Baltikum. Kunderna består av privata aktörer samt medelstora- och stora företagskunder runtom hemmamarknaderna. Swedbank gick tidigare under namnet Sparbanken och har idag sitt huvudkontor i Sundbyberg.
 
Tele2 B (TEL2 B) Portföljandel 2,76% Tele2 är verksamma inom telekombranschen. Bolaget är i huvudsak inriktade mot att erbjuda tjänster på den europeiska marknaden, vilket innefattar lösningar inom bredband, fast och mobil telefoni, datanät, kabel-TV och innehållstjänster. Produkterna och tillhörande tjänster riktas huvudsakligen mot SME bolag (Small-to-medium-sized enterprises) men även till privatpersoner. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Thule Group (THULE) Portföljandel 0,32% Thule Grup är verksamma inom detaljhandeln. Bolaget bedriver produktion och försäljning utav produkter för sport- och fritidsbranschen. Produktportföljen är bred och inkluderar huvudsakligen cykelutrustning, vatten- och vintersportutrustning samt väskor och fodral. Verksamhet innehas global nivå med produkter som säljs under varumärkena Thule och Case Logic. Bolaget grundades 1942 och har sitt huvudkontor i Malmö.

Bravida Holding (BRAV) Portföljandel 0,31% Bravida Holding är verksamma inom fastighetssektorn. Bolaget drivs som en koncern inriktad mot att erbjuda helhetslösningar inom installation och service för större fastigheter. Bolaget affärsfokus är att erbjuda tjänster inom el, värme, sanitet och ventilation. Utöver huvudverksamheten innehar även Bravida specialistkompetens inom brandskydd, kyla, kraft och teknisk fastighetsdrift. Bolaget har sitt huvudkontor i Stockholm.

Corem Property Group Pref (CORE PREF) Portföljandel 0,55% Corem Property Group är verksamma inom fastighetssektorn. Bolaget förvärvar, äger och vidareutvecklingar fastigheter runtom den nordiska marknaden. Fastighetsbeståndet består i huvudsak av lager-, industri-, logistik- och handelsfastigheter. Största delen av fastigheterna är lokaliserade inom Syd- och Mellansverige. Bolagets strategi är att vara en aktiv och långsiktig aktör samt att på sikt bidra med utveckling av fastighetsbeståndet. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden D (SBB D) Portföljandel 0,32% Samhällsbyggnadsbolaget i Norden äger och förvaltar bostads- och samhällsfastigheter. Visionen är att långsiktigt äga fastigheterna med fokus på förvaltning och vidareutveckling, där renovering och ombyggnation står för större delen av verksamheten. Störst andel av fastighetsinvesteringarna återfinns inom den nordiska marknaden. Bolaget grundades 2016 och har tidigare rötter inom Effnet-koncernen. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Medical Properties Trust Inc (MPW) Portföljandel 0,26% Medical Properties Trust är en fastighetsinvesteringsfond (REIT) i USA. Som REIT slipper man federal skatt under förutsättning att minst 90% av resultatet delas ut till aktieägarna. Fonden är bildad för att förvärva och utveckla vårdfaciliteter. Dessa anläggningar inkluderar sjukhus för rehabilitering, långtids akutvårdssjukhus, regionala akutvårdssjukhus, mobila kirurgiska centra. Bolaget grundades 2003 och har sitt huvudkontor i Birmingham, Alabama.

Alfa Laval (ALFA) Portföljandel 0,38% Alfa Laval är ett tillverkningsbolag. Bolaget är idag specialiserade som leverantör av specialprodukter och processtekniska lösningar för värmeöverföring, separering och flödeshantering. Exempel på produkter är kontrollsystem, analytiska instrument samt ventiler och pumpsystem. Lösningarna används huvudsakligen bland industriella aktörer på global nivå. Bolaget kom ursprungligen till under 1883 och har idag sitt huvudkontor i Lund.

Heimstaden Pref (HEIM PREF) Portföljandel 1,31% Heimstaden är ett fastighetsbolag. Bolaget förvärvar, äger och förvaltar bostadsfastigheter i centrala lägen i tillväxtregioner runtom i Sverige men har även närvaro på den nordiska marknaden. Visionen är att vara en långsiktig aktör på finansmarknaden genom utvecklingen av bolagets fastighetsportfölj. Heimstaden grundades 1998 och har sitt huvudkontor i Malmö.

NIBE Industrier B (NIBE B) Portföljandel 0,31% Nibe Industrier är ett industribolag. Bolaget erbjuder tjänster inom värmelösningar och energihantering. Koncernens verksamhet är indelad i ett flertal affärsområden och dotterbolag, med vardera specialistkompetens. Kunderna återfinns på global nivå med störst koncentration inom Norden, Europa och Nordamerika. Produkterna riktar sig främst till företagskunder och större institut men även till privatpersoner. Bolaget har sitt huvudkontor i Markaryd, Sverige.

Emilshus Pref (EMIL PREF) Portföljandel 0,33% Emilshus är verksamma inom fastighetsbranschen. Bolaget äger och förvaltar över fastighetsbestånd. Fastigheterna består huvudsakligen av kommersiella fastigheter. Visionen är att långsiktigt äga fastigheterna med fokus på förvaltning och vidareutveckling. Utöver huvudverksamheten erbjuds support och tekniskt underhåll. Störst andel av fastighetsinvesteringarna återfinns inom Småland.

Air Products & Chemicals Inc (APD) Portföljandel 0,32% Air Products & Chemicals är ett kemibolag. Bolaget utvecklar och producerar industriella gaser och diverse kemikalier som används inom industri-, livsmedels-, samt transportbranschen. Exempel inkluderar produktion av nitrogen, oxygen, helium och övriga gaser. Verksamhet innehas på global nivå, och utöver erbjuds även utrustning och tillhörande tjänster. Bolaget grundades 1940 och har huvudkontor i Allentown, Pennsylvania.

BCE Inc (BCE) Portföljandel 0,86% BCE är ett telekommunikations- och mediaföretag, som tillhandahåller trådlösa internet- och tv-tjänster till bostads-, affärs- och grossistkunder i Kanada via Bell Wireless, Bell Wireline, and Bell Media. BCEs telefoni omfattar traditionell landlinjeuppkoppling, mobila tjänster och IP-telefoni. Bell Wireline erbjuder strömmande tv. Bolaget grundades 1880 och har sitt huvudkontor i Verdun, Quebec, Kanada.

Handelsbanken B (SHB B) Portföljandel 0,62% Handelsbanken bedriver bankverksamhet. Inom banken erbjuds bland annat finansiering av olika slag som bolån, företagsfinansiering, finansiering via kapitalmarknaden samt riskhantering. Kunderna, både privat- och företagskunder, återfinns inom bankens hemmamarknader runtom Norden och Europa. Handelsbanken grundades ursprungligen 1871 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Ares Capital Corp (ARCC) Portföljandel 0,39% Ares Capital är ett investmentbolag för förvaltning. Bolaget strävar efter att generera både inkomst och kapital appreciering genom skuld- och aktieplaceringar genom att främst investera i amerikanska mellanmarknadsbolag. Företaget grundades 2004 och har sitt huvudkontor i New York, USA.

Pizza Pizza Royalty (PZA) Portföljandel 0,17% Pizza Pizza Royalty är ett restaurangföretag som äger respektive snabbmatsrestauranger i Kanada. Företaget äger rättigheterna till Pizza Pizza och har sina intäkter i form av royalties. Företaget grundades 1967 och har sitt huvudkontor i Toronto.

Latour B (LATO B) Portföljandel 0,34% Latour är ett investmentbolag. Bolaget är specialiserade inom investering, ägande och vidare förvaltning av små- och medelstora företag. Störst affärsinriktning återfinns inom den industriella sektorn, samt tillverkningsindustrin. Visionen är att skapa långsiktigt god avkastning för aktieägarna genom att äga och utveckla företag, huvudsakligen genom styrelserepresentation och aktiv ledning. Latour investerar i såväl noterade som onoterade bolag. Huvudkontoret ligger i Göteborg.



73 de Northernlightsinvestment

6 kommentarer:

  1. Även om det låter härligt med snö, så närmar sig nu den bästa tiden på året. Den precis innan vårvärmen kommer och man vet att man har allt framför sig. Snödroppar och vårfågelsång som skvallrar om att livet är på väg att återvända i naturen. När det sedan väl gör det, går det så förtvivlat fort att det är svårt att hinna ta in allt som händer och njuta av det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag tycker om Våren. Men här uppe har vi några olika vårar. En vår har nästan börjat redan nu tänkte jag idag när solen glittrade i rimfrostklädda björkar från en molnfri himmel. Sedan kommer den riktiga vårvintern med skidåkning och skoterkörning ute på havsisarna. Sedan islossningen och snösmältningen då bäckar och åar runt omkring mig fylls med porlande och sedan dånande vatten.

      Jag tycker verkligen om våren och hösten. Sommaren känns däst och övergödd. Den mörkaste vintern tycker jag inte heller om.

      Radera
  2. ARCC just gave you a raise plus a special dividend that will pay an extra 3 cents U.S. per share for the next 4 quarters. Nice payout coming your way.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Noticed that yesterday on some other blogg. Seems like a good early start this year overall for dividend growth. 2022 might very well be the year when I quit working for early retirement so that suits me fine.

      Radera
  3. Det där med att frysa in pizzadegen har jag aldrig provat. Finns det något att vinna på det? Det går ju relativt fort att sätta samman en pizzadeg om man inte är en konservativ surdegsfundamentalist.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har provat surdeg förr, men blev aldrig riktigt heltänd. Det är väl mest bara om man har en del att göra under dagen och konstaterar positiv respons på "Ska vi äta pizza ikväll ?" som det kan finnas något att vinna. Den tinar och sköter sig själv framme på diskbänken medans jag är på andra uppdrag. När man kommer hem så är pizzan i ugn på 20 minuter.

      Så mycket annat är väl inte att vinna.

      Eftersom jag/vi är en liten familj så är det knepigt att börja baka en jäsdeg till 1 pizza. Vanligtvis kör jag på 5-7 dl degvätska, vilket är riktmärke för 1 påse torrjäst. Jag använder i princip alltid torrjäst.

      Radera