söndag 21 november 2021

TRANSAKTIONER vecka 46 2021

Även denna vecka har präglats av kontinuerligt stigande ATH nivåer.

Vaccinationsmotståndarna, de alltid lika besvikna miljöfundamentalisterna och alla andra foliehattar har lämnat Glasgow och dragit vidare mot nya slagfält. Nederländerna for starters. Inflationsspöket växer sig stort vid horisonten medans experterna tvistar om huruvida spöket överhuvudtaget existerar eller denna gång istället bara är en naturlig effekt av felvända flöden orsakade av pandemin och lite allmän global trafikstockning. Snart korrigerat.
 Ett skepp kommer lastat med kinesiska plastleksaker  


Peng Shuai twittrade om maktelitens långvariga sexuella utnyttjande och raderades och väcks nu åter till liv åtminstone digitalt. WTA hotar bojkotta och Novak ger tummen upp och får naturligtvis även min tumme upp i bifall. Om Göran Persson reviderat sin uppfattning om den politiska stabiliteten är oklart. Free China är en olöst konflikt. Liten tennisboll välter ibland stort lass. Gammalt djungelordspråk. 

Så min känsla är åter igen att gummibandet är hårt spänt mot ovansidan och en liten korrektion neråt skulle inte förvåna. Måhända kraftansamling inför en god avslutning på året och unisont glädjerus på Nyårsafton 2021 med äkta fransk Champagne i glasen 👀 

Mina investeringar fortsätter dock oförtrutet och lika successivt som alltid. Den här veckan har merparten av inköpen genomförts på andra sidan Atlanten samt i övrigt främst i innehav med låg portföljandel och god historik av utdelningshöjningar både historiskt och i närtid.

Känns som att jag genom att ibland använda mig av detta förfarande följer min långsiktiga investeringsplan med varierande fokus mellan både momentana kassakor (D-aktier, Preffar och högutdelare) och framtida utdelningstillväxt. 

Jag försöker åtminstone ge det en ärlig chans att kunna bli någonting riktigt bra kommande år.
 Northernlightsinvestment vände blicken västerut under vecka 46Andra händelser i portföljen under veckan:

 • Kungsleden (KLED) ska avnoteras inom kort och raderades nu från innehavslistan och i dess ställe utökades min position i Castellum (CAST) med storleksordningen 1/6.
 • Orion Office REIT (ONL) avknoppades från min gamla trotjänare Realty Income (O). Jag sålde inte direkt den här gången utan för nu upp innehavet åtminstone momentant på innehavslistan för en tids utvärdering och informationsinsamling.

Nedanstående inköp genomfördes under vecka 46 2021 i min pensionsfond Northernlights Globalfond.


Unilever (UL) Portföljandel 0,56% Unilever är en av världens största leverantör av konsumentprodukter. Under bolagets ägande finns ett flertal varumärken som exempelvis Dove, Rexona, Axe, Ben & Jerrys, Jif och Knorr. Bolagets huvudkontor är beläget i Rotterdam, Nederländerna.

Algonquin Power & Utilities (AQN) Portföljandel 0,36% Algonquin Power & Utilities är ett energibolag som äger och har intressen i en mångsidig portfölj av förnybar kraftproduktion och hållbara infrastrukturtillgångar i hela Nordamerika. Bolagets intressen omfattar förnyelsebara energikällor, värmeenergifaciliteter och vattenförsörjning och avloppsvattenanläggningar. Bolaget grundades 1988 och har sitt huvudkontor i Oakville, Kanada.

Realty Income Corp (O) Portföljandel 1,03% Realty Income är ett amerikanskt fastighetsinvesteringsförtroende (REIT). Bolaget fokuserar på att äga, förvalta och underhålla en portfölj av fastigheter som består av större fastighetsbestånd. Bolaget äger fastigheter runtom i hela Nordamerika och utöver huvudverksamheten erbjuds diverse finansiella tjänster. Realty Income grundades under 1969 och har sitt huvudkontor i San Diego.

Prudential Financial Inc (PRU) Portföljandel 0,97% Prudential Financial är en finansiell koncern. Bolaget erbjuder idag via ett flertal dotterbolag traditionella finanstjänster och tillhörande produkter. Största andelen av utbudet består av försäkringslösningar, finansiella produkter, pensionslösningar, samt övriga specialiserade lösningar för privatkunder och större företag. Bolaget grundades ursprungligen 1875 och har sitt huvudkontor i New Jersey.

Industrivärden C (INDU C) Portföljandel 0,27% Industrivärden är ett investmentbolag. Bolagets mål är att över tid generera en tillväxt av substansvärdet vilket i sin tur skall ge en totalavkastning högre än börsens genomsnitt. Bolaget är storägare i klassiska svenska bolag inom sektorerna telekom, industri, finans, samt fordonsindustrin. Ägande och vidareutveckling av bolagen sker huvudsakligen genom operativa och strategiska beslut, samt genom egen investeringsverksamhet. Huvudkontoret är beläget i Stockholm.

Aflac Inc (AFL) Portföljandel 0,51% Aflac är ett försäkringsbolag. Bolaget erbjuder idag ett brett utbud av försäkringslösningar, både för den privata sektorn, men även för företagskunder. Exempel på försäkringar inkluderar sjuk- och olycksfallsförsäkring, livförsäkring, samt specialiserade försäkringar för diverse allvarliga sjukdomar. Störst verksamhet återfinns inom Nordamerika och Asien. Bolaget grundades 1955 och har sitt huvudkontor i Columbus, Georgia.

Nobina (NOBINA) Portföljandel 0,18% Nobina är en heltäckande operatör inom kollektivtrafik. Bolagets verksamhet återfinns på nordisk nivå där bolaget arbetar med prospektering av anbudsmöjligheter och tillhörande arbete, samt med aktiv förvaltning av offentliga trafikkontrakt. Under Nobina koncernen går även bolaget Nobina Technology, vars vision är att driva teknisk utveckling inom koncernen. Huvudkontoret ligger i Solna.

U.S Bancorp (USB) Portföljandel 0,21% U.S Bancorp är ett finansiellt företag som tillhandahåller utlåning och depåtjänster, kontanthantering, valuta- och förvaltnings- och förvaltningstjänster. Bolaget tillhandahåller även kreditkortstjänster, hypotekslån, försäkring, mäklar och leasing. US Bancorp opererar i Midwest och Western United States.
73 de Northernlightsinvestment

4 kommentarer:

 1. Ja vi knegare gör bäst i att fortsätta på den inslagna vägen, kämpa på och fylla på i kvalitetsbolag. Unilever ska jag ta och plocka in.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kommer att fortsätta tills kassan är där den ska vara. Någonstans kring 7-9% ungefär. Någonstans runt Q3 nästa år är det klart...

   Radera
 2. Japp, vi bygger vårt FIRE-hus en tegelsten (aktie) i taget. Jag lägger på några tegelstenar varje månad medan du lägger några varje vecka.

  Skillnaden är att jag till skillnad från dig inte har några EU-pallar tegelstenar på gården att bygga med utan och åker till bygghandeln och köper några varje månad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha...ja jag har lite på lager. Men med facit i hand borde jag legat fullinvesterad sedan lång tid tillbaka. Men det roligaste av allt är att jag redan nu närmar mig full täckning av årliga kostnader med mycket tegel kvar.

   Radera