söndag 7 november 2021

Negativ

Kämpar hårt med någon form av influensa med övre luftvägsinfektion sedan 10 dagar tillbaka. Alla de klassiska symptomen; feber, halsont, hosta, bihålorna igensatta, kraftig värk i kroppen, hörseln nedsatt 50%, inget smak- eller luktsinne överhuvudtaget under en period (börjar komma tillbaka nu igen), kraftigt andfådd av en promenad på 10 meter.

En riktigt jobbig Mancold alltså 👀

Tack och lov har jag befunnit mig i en period med goda möjligheter till hemarbete och mötena har varit få och har kunnat hanteras via teams. Det har varit jag, mobiltelefonen, en trallande dammsugande sambo och datorn hemma vid köksbordet. En köksstol är inte ryggvänlig kan meddelas. Vid telefonkontakter har folk frågat "Vem är det jag pratar med ?". Tydligen är jag oigenkännlig på rösten, vilket jag själv är omedveten om då jag endast diffust i fjärran hör min egen ljuva stämma.

Det är nya rekommendationer från FolkHälsoMyndigheten sedan 1 November. Fullvaccinerade behöver inte längre testa sig och kan återgå till arbetet efter 24h feberfri trots att vissa luftvägssymptom fortfarande kvarstår. Men eftersom det på Cirkusen finns även äldre ovaccinerade (av egen fri vilja) så valde jag trots allt att genomföra test avseende Corona.

Har de senaste snart 2 åren varit extremt noggrann med att sprita händerna, minst 25 gånger dagligen, och har hittills klarat mig från förkylningssymptom överhuvudtaget. Trots att sambon under samma tidsperiod varit kraftigt influensaförkyld några gånger. Men tack och lov alltid med via sjukvården negativa coronatest.

Ett tag trodde jag att jag skulle klara mig helt och hållet från ens ett litet ynka test. Vilket faktiskt gjorde mig lite "besviken". Innan coronvaccination nu sommaren 2021 har jag inte vaccinerat mig sedan 1994 i samband med en längre resa till Asien. 

Är egentligen inte särskilt rädd för att utsätta mig för olika former av exponering. Lever man i en bubbla hela sitt liv dör man direkt man kliver ut ur den. Immunförsvaret, liksom resten av kroppen, stärks av yttre belastning.

Men nu var det alltså slutligen dags för ett självtest avseende Corona. Medans jag väntade på resultatet filosoferade jag lite löst kring om det är ungefär så här det känns att göra ett graviditetstest 👀  

 


Positivt att vara negativ. Ibland.73 de Northernlightsinvestment

10 kommentarer:

 1. Krya på dig. Har själv fått göra ett sådant test för ett tag sedan och även det var negativt. Positivt även för mig alltså.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det är verkligen en segdragen historia detta. Skönt att höra att även du är en av alla dessa negativa människor...;)

   Radera
 2. Risken med all isolering är väl att vi fått försämrad motståndskraft mot allt möjligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det har jag lärt mig under årens lopp via mina medicinstudier på text-tv :)

   Radera
 3. Skönt att höra att testet var negativt, men att din sambo ändå verkar positiv trots både mancold och dammsugning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha !! Nu försöker du trigga igång mig igen. Jag är en väldigt atypisk man i många avseenden, bland annat fortsätter jag med att laga mat och diska trots såna där hemska förkylningssyptom.

   Hon har ingenting att klaga på. Men gör det ändå. Vilket alltså å andra sidan är ett väldigt typiskt kvinnligt karaktärsdrag.

   Intressant sånt där.

   Radera
 4. Citat från "Läkartidningen.se
  Många snabbtest för covid-19 visar falskt negativt resultat

  Ett stort antal snabbtest ger falskt negativa resultat. Det är resultatet av externkontrollprov av sars-cov-2-antigentest som företaget Equalis utfört i olika delar av sjukvården."
  Med tanke på dina symtom och lukt och smakbortfall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag vet. Det var väl 97% tillförlitlighet för detta test. Har gjort några stycken och varit i kontakt med företagshälsovården. Är i grunden en misstänksam person... ;)

   Radera
 5. Skönt att det var negativt (låter helt galet att säga så).
  Du måste kämpa nu när FIRE är så nära och cirkuslivet närmar sig sitt slut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men Guuuud vilket tjat om FIRE och att hoppa av från Cirkusen hela tiden... 👀

   Radera