torsdag 4 november 2021

Ost- och örtfyllda kycklinglårfiléer i gräddig sås 12 SEK

Ännu en gång ramlade jag på min shoppingrunda över färska kycklinglårfiléer (900 g) nere på mitt lokala Willys. De var nedsatta med -50% (ordinarie pris 115 kr/kg) eftersom sista förbrukningsdag var nästföljande dag. 

Omedelbart omplanerade jag min sedan länge inplanerade knäckebrödsmiddag 👀 och det fick alltså istället bli någonting improviserat med utgångspunkt i kycklinglårfilé. 

Improvisationsmetoden är för övrigt det allra roligaste sättet att både laga mat och investera i aktier på. Kravlöst, lustfyllt och lite på lattjo lajban.


Ost- och örtfyllda kycklinglårfiléer i gräddig sås (6 portioner)

  • Packa upp filéerna, vik upp dom och placera varsamt i ryggläge på din för ändamålet särskilt utvalda kycklingskärbräda.
  • Pudra över salt, peppar, chili, vitlökspulver och dragon. Dragon är en särdeles bra krydda för allehanda pippifåglar dit även kyckling räknas.
  • Gräv ur kylen fram en bit Garant Herrgårdsost (extrapris 49 kr/kg föregående vecka nere på Willys). Lägg en redig skiva på varje lårfilé, vik ihop och säkra varje filé mot upprullning med 2 stycken tandpetare. Naturella utan uppfriskande mentolsmak 👀.
  • Brassa full fart i din favoritstekpanna och invänta stektemperatur.
  • Olja och smör i stekpannan. Bryn filéerna ca 4 minuter på vardera sida. Salta och peppra samt pudra över ytterligare lite dragon. Sänk värmen till läge medel.
  • Skaka en Milda Gourmet 2,5 dl (extrapris 8 kr/st föregående vecka), skruva av korken och häll innehållet med stadig hand mellan och omkring de brynta filéerna. Häll inte direkt över eftersom du om möjligt vill behålla den vackra aptitretande stekytan.
  • Låt småputtra under ca 7-8 minuter tills kycklingen säkert är helt genomlagad. Känner du dig osäker, plocka upp den största och skär ett litet snitt för invändig besiktning. 



Hemtrevligt småputtrande under några minuter är inte att förakta

  • Jag serverade med nykokt jasminris, en blandad grönsallad och ett lass gurkskivor.
  • Denna anrättning kan verkligen rekommenderas, det blev en kanongod improvisation till det facila portionspriset 12 SEK.
  • Köp Spiltan Aktiefond Investmentbolag för besparingen kontra hämtmat från din lokala pizzeria så blir det win-win. För dig själv, inte för pizzerian. Men de har säkert alldeles tillräckligt många kunder ändå.
  • Glöm inte att plocka bort tandpetarna !!



Ost- och örtfyllda kycklinglårfilér i gräddig sås



73 de Northernlightsinvestment

6 kommentarer:

  1. Fast att man ibland är mätt vid läsning av dina kreationer vattnas det i munnen!
    Ser smaskigt ut! Har fortfarande inte tagit mig tid till vegetarisk lasagne, måste ta och få gjort denna snart!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha...jag kanske hinner före. Vi har börjat prata här hemma om att laga lasagne nån gång snart. Kanske blir i helgen en dag...

      Radera
    2. Hm får försöka sätta fart alltså. Lasagne är en av få rätter jag fruktar lite att laga...

      Radera
    3. Ja, du har nämnt det förr. Har lite svårt att förstå varför. Du har gjort lasagne nån gång tidigare antar jag ?

      Radera
  2. Nästan så att man kan tro att din blogg är sponsrad av Axfood!
    Låter väldigt smarrigt iaf! Och pratet om lasange ovan där, genererar cravings efter min spenatlasange. Kanske lördagsmiddagen?!?

    Trevlig helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Näää...det är ju Axfood som sponsrar mig ;) Det är ett av mina större aktieinnehav som ger mig mycket kontantutdelning på löpande basis. Min lasagne står i ugnen NU as we speak. Blir fredagsmiddagen här...

      Radera