söndag 12 september 2021

Uppdaterad PENSIONSFOND

I förbifarten uppmärksammade jag att Slimis aka Slimis Investeringsblogg adderat mig till sin länklista över läsvärda bloggar. Ställer mig naturligtvis djupt frågande till det besynnerliga beslutet men konstaterar i brist på ytterligare information dock fullbordat faktum.

Jag uppmärksammade hen om att sedan 💀blogger💀 plockat bort sina "quick edit tools"🔨🔧 så är en gammal tekniskt och mentalt handikappad människa oförmögen att uppdatera sina egna gadgets och widgets (å allt vad fan det nu heter) över innehav och andra länkar med mindre än att skriva in sig på en kurs i html. Slimis replikerade att det mesta nog går att fixa från läget Layout.

Misstänksamt öppnade jag Layout. Å se på tusan de har nu plötsligt givit Oss nya möjligheter!! Lyckades uppdatera min länklista över Ekonomibloggar och kände mig redo för att på samma smidiga sätt uppdatera innehaven för min pensionsfond Northernlights Globalfond. Har genomfört en del transaktioner i nya innehav både på köp- och säljsidan de senaste månaderna. Tycker inte om att ligga ute med felaktiga uppgifter.  

Det gick ju inte särdeles bra. Fortfarande bara en widget (eller kanske gadget?) med html-text där min innehavslista fanns mödosamt inskriven. Däremot en hel massa nya gadgetar (widgetar?) i avsikt att komma runt problemet. Dock utan någon funktion för att smidigt kunna föra över den gamla html-versionen till den nya widgeten (gadgeten?).

I ren och skär 😱söndagsmorgonilska😱 öppnade jag därför mitt Avanza och hackade med höger pekfinger ett i sänder in samtliga mina innehav (pensionsfond - Fonder & ETFer - FIRE Year One) i 3 nya gadgetar (widgetar?). 

En ganska jobbig procedur må ni tro om man nödvändigtvis ska hålla sig med 177st individuella innehav, 26 fonder/ETFer och 5 spekulativa fonder i FIRE Year One. Det tog 2,5 timmar. Men nu är det klart. Skulle aldrig gjort det om det inte var så regnigt utomhus idag. För säkerhets skull ställde jag in widgeten (gadgeten?) på att visa max 200st individuella innehav ifall jag dristar mig till att ytterligare minska bolagsrisken i pensionsfonden 👀

Nu ska jag lägga mig och vila en stund.Snart är du framme. Keep on scrolling...73 de Northernlightsinvestment

8 kommentarer:

 1. Jag kontrollräknade och listan innehåller bara 176 innehav!! Nä skoja bara, du har fått med alla. Det fanns dock ett stavfel i ett av innehaven. Nej nu är jag bara elak. Starkt jobbat att knappra in allihop på skrivmaskinen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu får de inte göra om strukturen fler gånger, då blir jag skogstokig. Men det är faktiskt bättre så här i långa loppet. Det finns en funktion som sorterar alfabetiskt.

   Räknade bara 1 gång, så det kan vara något fel ngnstans. Ögonen går ju i kors efter en stund :) Säkert finns det några skrivfel. Det får jag ta när de dyker upp ;)

   Radera
 2. Haha...låter som en helt underbar söndag :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det spöregnade utomhus, så det var ändå någorlunda OK.

   Radera
 3. Bra karl reder sig alltså själv fortfarande år 2021! Alltid lika irriterande med teknikstrul, tar massor med både tid och energi...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är verkligen något som jag har låg toleransnivå för. Mest för att mitt intresse för den typen av teknik inte intresserar mig. Men med tiden har jag märkt hur bra det är med dessa landvinningar. Trådlösa grejer etc...

   Radera
 4. Bra att du fick ordning på bloggen din och tack för omnämnandet :D

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ditt svar som fick mig att gå in på layout (igen) och kunde hitta de nya grejerna som har introducerats. Har varit borta i några månader nu och jag har googlat problemet. Det är människor över hela världen som haft liknande problem och olika "krångliga" lösningar har presenterats.

   Radera