torsdag 9 september 2021

Redo för Julafton

Min vita fläck på Julaftonens globala karta är nu äntligen utraderad.

Blossa Glögg med pepparkakor och ädelost på tub, skinka, sill, snapsen till sillbitarna (O.P. Anderson), prinskorv, rödbetor, lax, sylta, revbensspjäll, julöl, aladåb, köttbullar, rödtjutet till köttbullarna (Chill Out), senap, Coca-Cola, potatis, grädde, lutfisk (?), grönkål, rödkål, ansjovis, groggen (Explorer), Ris a la Malta, den feta Julcigarren och sist men inte minst konjaken till kaffet (Grönstedts).

Där är jag fullt och fast helgarderad via mina mångåriga, långsiktiga innehav i KO, AXFO, ICA, MO, BTI,  CARL B, EPR, FLO, SJM, KOBR B, ORK, PEP, PM, SYY, TGT, UL, UVV, och ANORA (tidigare Altia). Inte minsta tillstymmelse av julångest.

Men de senaste 8 åren har det gnagt en alltmer tilltagande känsla av oro inombords när jag sitter där med fuktiga ögon framför Karl-Bertil Jonsson och skyfflar in praliner från Marabou Aladdinasken. Tömmer båda lagren i ett litet nafs. En känsla som urholkat mig och på julaftonskvällen lämnat mig sömnlös, däst, väderspänd och med den eviga frågan obesvarad.Tidigare ångestframkallande jultradition


Varför direktäger jag inte Marabou ?


Men se nu är detta lilla dilemma för alltid åtgärdat. Julfriden kan åter igen sänka sig över enslig stuga längs norrlandskusten. För jag har nämligen idag köpt på mig en hel massa Aladdinaskar och annat sorted snask genom att investera i min barndoms favorit och mjölktandsförgörare Marabou Mjölkchoklad`s nuvarande ägare:


Mondelez International (MDLZ) Portföljandel 0,18% Mondelez International är verksamma inom livsmedelsbranschen. Bolaget erbjuder ett brett utbud av råvaror, mellanmål och drycker, inkluderat exempelvis choklad, tuggummi, kaffe, mjölk och övriga basprodukter. Produkterna säljs huvudsakligen via återförsäljare och grossister. Verksamhet innehas på global nivå, med störst närvaro inom Nordamerika och Asien. Huvudkontoret ligger i Deerfield, Illinois.En del av utbudet från Mondelez International Inc


Nu ska jag bara luska ut vem fan som egentligen äger Julmust och Samarin....


73 de Northernlightsinvestment

14 kommentarer:

 1. Jag får kanske se om det går att köpa på sig lite aktier i Lindt & Sprüngli AG då. Ingen storkonsument men är det choklad jag äter så är det vanligtvis deras.
  God jul på dig då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaja, gnid salt i såren du bara. Med dina 20 mille så är det naturligtvis bara fina sorter som duger, själv får man hålla tillgodo med B-sortimentet på extrapris.

   Tvi fan för orättvisorna i samhället.

   God Jul & Gott Nytt År !!

   Radera
  2. Haha, ja ZS som är 20 mkr snubben är lite snobbig faktiskt. Orättvisorna är hemska, håller med: fy fan

   Får följa med här då även jag börjar bli äldra har jag så sakta börjat förstå:

   God jul och gott nytt på er båda!

   Radera
  3. B sortimentet på extrapris på Willys då menar du väl NLI, så man får lite återbäring i alla fall. Fick nästan ont i magen och det var inga väderspänning som ställde till detta, bara härligt skratt!

   Radera
  4. Seglar Segelbåt gör han oxå den stroppen. Det är ju så stereotypt att man nästan svimmar...

   Radera
  5. Jag är absolut inte snobbig men det är den enda chokladen som jag tycker passar till Dom Pérignon. Jag är väl ingen barbar heller.

   Radera
  6. Ja men då kan jag känna ett visst broderskap ändå. Marabou Mintchoco är det enda som funkar till en härlig finkelgrogg på hembränt från Överkalix. Efter ett sånt partaj kan det ta några timmar innan synen återvänder dagen efter...

   Radera
 2. Nej men så bra då NLI! Kanske vi båda begick ett fel (hemska tanke) som slängde ut Cloetta då, jag har i alla fall funderat flera gånger på återinköp då Cloetta ändå är just Cloetta. Vet inte om de har några speciella julrelaterade varor men...

  ZS: haha, ja bra at önska NLI god jul så är det liksom avklarat så du inte glömmer. Ni är båda till åren komna ju vad jag läst in...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var längesedan jag öht var in å kikade på Cloetta. Har faktiskt ingen aning om vad som har hänt sedan jag sålde av där.

   Radera
  2. Nej lika bra att strunta i att kolla i backspegeln, jag måste sluta jag med.

   Radera
 3. Härligt med kärvänligt killgnabb så här på nattakvisten😃! Keep it up boyz!
  Anna Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad gör du vaken så där sent på kvällen AK. Då ska stora och små barn ligga å sova...;)

   Radera
 4. Kan man trycka på några " gilla-knappar " i den här bloggen ? :D Du kanske hittade någon sån i "layout-moden " ?

  SvaraRadera