fredag 12 februari 2021

Thule Group

Jag är för närvarande spekulant i Thule Group.


De ger en fin ordinarie utdelning om 8 SEK fördelat på 2 tillfällen, och därtill en saftig bonusutdelning under våren om 7,50 SEK. Storleksordningen 4,7% direktavkastning vid kurs 337,4 SEK/aktie i skrivande stund. 

Bra pengar jämfört med bankkontot. Någon gång under de närmaste 3 åren lär man troligtvis även få tillbaka insatsen. Åtminstone om Danske Bank har putsat upp Spåkulan korrekt.

För mig som utdelningsinvesterare i en del av min portfölj känns det som ett godkänt entry även om kursen uppenbarligen har mumsat på magic herbal cupcakes senaste tiden. 

Thule Group (THULE). Thule Group är verksamma inom detaljhandeln. Bolaget bedriver tillverkning och försäljning utav produkter för sport- och fritidsbranschen. Produktportföljen är bred och inkluderar huvudsakligen cykelutrustning, vatten- och vintersportutrustning samt väskor och fodral. Verksamhet innehas på global nivå med produkter som säljs under varumärkena Thule och Case Logic. Bolaget grundades 1942 och har sitt huvudkontor i Malmö.

Låt Oss se vad expertisen har för uppfattning !??


THULE
Danske Bank höjer riktkursen för Thule till 380 kronor (360), upprepar köp - BN (Finwire)
2021-02-11 09:03
newsroom@finwire.se. Nyhetsbyrån Finwire

THULE
Handelsbanken höjer riktkursen för Thule till 330 kronor (315), upprepar sälj - BN (Finwire)
2021-02-12 09:34
newsroom@finwire.se. Nyhetsbyrån Finwire

THULE
Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Thule till 350 kronor (330), upprepar behåll (Finwire)
2021-02-11 08:33
newsroom@finwire.se. Nyhetsbyrån Finwire


En så kallad helgardering. Precis som på Stryktipset 😵

Det är allt bra tur att man bara är en pilkastande Apa i den finansiella Världen.


73 de Northernlightsinvestment

8 kommentarer:

 1. Tja lite intressant är den väl, inget styrkebesked med sopad utebliven utd 2020. Får man igen som bonusutd i år. Något som kanske inte bör tas för givet framöver? Är i alla fall ägare av deras takbox.

  //en annan pilkastande apa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag greppar hur du resonerar kring utd 2020. Men man kan även resonera att ett protektionistiskt förfarande kring utd KAN tolkas positivt. Nu känner jag inte närmare till anledningarna (har inte kollat upp) kring anledningen till slopad 2020.

   Dock guldstjärna när de nu ger en så pass stor bonusutd.

   Bonusutd är bonus. Det hörs på namnet :)

   Radera
 2. Tittade ut över en parkering i Sälen igår och såg att nästa 100% av takräcken+takboxar var Thules. Måste vara ett bra tecken. Jag är iof part i målet då jag har varit med sedan IPOn med en liten insats, men den resan har varit en väldigt bra. Finns väl inget som tyder på att den inte skulle fortsätta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svårt att besvara korrekt. Framtiden får utvisa.

   Tack för bra input/kommentar !!

   Radera
 3. I digitaliseringens spår vinner producenter och de som äger försäljningskanalen. Sålänge man tillverkar bra produkter (ex deras takbox) borde dem gynnas på sikt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lade ett bud i veckan, gick inte igenom. Fortsättning följer.

   Radera
 4. Funderade på Thule 2019 typ, men det blev inte. Attans!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å så i mars 2020 skulle du ha ångrat dig djupt. Men igår varit glad och firat med ett glas spumante. Ständigt denna ambivalens...

   Radera