lördag 29 februari 2020

INKÖP vecka 9 2020

Så skingras då äntligen krutröken över det veritabla Slagfält som världens finansmarknader har transformerats till under den nyligen genomlidna veckan. Vi räknar våra vinster och förluster, vi analyserar och omgrupperar.

Stridsstrategierna är många. De flesta har nu grävt ner sig på slagfältet tillsammans med sina försvagade styrkor och inväntar ett bittert Skyttegravskrig med sporadiska överraskningsattacker mot särskilt försvagade värdepapper.

Andra har retirerat totalt och friställt hela sin armé av tidigare så hyllade tillgångar, inkvarterat sig i en bunker vid randen till krigsskådeplatsen och inväntar nu ljusare tider. Ljusare tider som kan vara svåra att förutse när de egentligen är här på riktigt. Fiendens lysraketer kan förvilla och tillfälligt förvandla natt till dag.

I krig och elakt spel är tyvärr alla strategier tillåtna och kan fungera olika bra på individbasis. Vi gör det vi i ögonblicket känner att vi måste för att sova gott på natten. Sover vi inte gott är den valda strategin troligtvis felaktig eftersom god nattsömn otvetydigt är essentiell. Om den valda strategin var den bästa får man, om man nu vill det, utvärdera i efterhand. I retrospektiv.

Min taktik är att nu kalla in en liten fraktion av reservstyrkorna. Låt er inte luras av det folklustskådespelsaktiga namnet. Det här är riktiga sleeper cells som nu väcks till liv. Elitsoldater, grabbar och tjejer i fantastiskt fin dagsform, som drillats sedan 2018 i konsten att tillfångata uppenbart PTS-skadade och särskilt nedbrutna aktier med framtida potential.

Aktier som nu i sin fångenskap kommer att vårdas ömt samt metodiskt stärkas till psyke och soma. För att slutligen ingå som likar i den fredsbevarande armé av fotsoldater som utgör Northernlights Globalfond. Min alldeles egna pensionsfond.

Volymen av inköp har under denna vecka ökat till 6,5 ggr jämfört med en normal inköpsvecka som rullar på trist och tråkigt enligt en gammal dammig plan. Följande blivande fotsoldater har i och med detta erövrats under veckan:

 • Stora Enso Oyj R (STERV)
 • Nordea Bank Abp (NDB SE)
 • Axfood (AXFO)
 • Kopparbergs B (KOBR B)
 • Valero Energy Corp (VLO)
 • Texas Instruments Inc (TXN)
 • Nobina (NOBINA)
 • Handelsbanken B (SHB B)
 • Telia Company (TELIA)
 • Swedbank A (SWED A)
 • Main Street Capital Corp (MAIN)
 • Resurs Holding (RESURS)
 • Power Corporation of Canada (POW)
 • Meredith Corp (MDP)
 • United Parcel Service Inc (UPS)
 • 3M Co (MMM)
 • SEB A (SEB A)
Som synes en blandad kompott. Bud har legat på ungefär dubbla antalet (av andra värdepapper) som dessvärre inte gått till avslut. Mina bevakningslistor är fullmatade med, för mig personligen definitivt på dessa ingångsnivåer, intressanta blivande innehav inom samtliga sektorer

Har nu även äntligen lyckats initierat positioner i svenska värdepapper, värderingarna har kommit ner ganska kraftigt och direktavkastningen därmed som en direkt följd ökat till någorlunda attraktiva nivåer. Då har jag beslutat mig för att kliva in.

Förhoppningsvis återupptas Kriget åter igen under nästa vecka och fler intressanta köplägen uppenbarar sig eller åtminstone kvarstår. Jag tror dock initialt nu på en återhämtningsfas, men det är naturligtvis bara spekulationer. Men jag tyckte mig se tecken som indikerade detta på NYSE under kvällen igår.

73 de Northernlightsinvestment

5 kommentarer:

 1. Fina fotsoldater att jobba med och väldigt blandad kompott! Jag är ju rätt feg (=dåligt insatt) i utländska aktier, så det är kul att läsa hos dig som springer över lite större områden :-)

  Mvh Louise

  SvaraRadera
 2. Ja, jag gillar Fälttävlan och friritt på stranden. Så kommer man sig ut lite, och slipper hålla sig inne i Ridhuset dagarna i ända.

  SvaraRadera
 3. Måste erkänna att jag är lite avundsjuk att du har torrt krut i ladorna, det skulle man ha haft nu så hade det känts bättre, nu får man vackert sitta och titta på!

  SvaraRadera
 4. drommaren: Ja, jag har väntat ett tag på att detta tillfälle ska uppstå. Vi får se hur länge det varar denna gång. För närvarande är det så många köptillfällen att det är svårt att hitta fokus.

  Men det kommer naturligtvis att vända igen. Kanske förr än vi anar. Kurserna är så nedtryckta på många håll nu att ev framtida intäktsbortfall borde vara inprisade snart. Dessutom tycker jag att omvärlden borde sansa sig snart kring Coronas medicinska effekter. Mortaliteten är väl ngt oklar precis nu men det som rapporterats hittills är åt säsongsinfluensa hållet.

  SvaraRadera
 5. Vilket härligt beskrivet inlägg!! Också imponerad av din kassa i det här läget. Fina köp du gjorde och keep up the good work!

  SvaraRadera