lördag 15 februari 2020

INKÖP vecka 7 2020

Under veckan har nedanstående inköp genomförts och ingår nu som långsiktiga delar av Northernlights Globalfond (NGF). Samtliga innehav i denna min personliga pensionsfond kan ni se i vänster kant av denna sida.

Som vanligt är det ATH i princip varenda dag. Men jag är redo för vad som än må komma. Efter dessa inköp uppgår min grad av likviditet till 73,4%.

 • Carnival Corp (CCL) Coronaviruset orsakade frossa och negativa rubriker runt nöjeskryssningar globalt. Men jag litar på budskapet på den väggbonad som min mormor broderade i snirkliga bokstäver efter att ha överlevt Spanska sjukan: "Virus kommer och går, kryssningar i Karibien består"*.
 • J M Smucker Co (SJM) Nytt innehav i NGF.
 • Principal Financial Group Inc (PFG) Nytt innehav i NGF.
 • Eastman Chemical Co (EMN) Nytt innehav i NGF.
 • Franklin Resources Inc (BEN) Nytt innehav i NGF.
 • Kontoor Brands Inc (KTB) Nytt innehav i NGF.

73 de Northernlightsinvestment

* Det där var delvis en förbannad lögn i avsikt att vara humoristisk beroende på en personlighetsstörning som jag lider av. Mormor överlevde de facto Spanska sjukan vilket är bra för mig personligen då jag annars inte skulle existera. På de broderade bonaderna finns däremot budskap som "Egen härd är Guld värd", "Jag är torpare jag, och jag har det så bra" samt "Härlig är Jorden". Det var andra tider då.  

2 kommentarer:

 1. Spännande köp! Det är starkt att hålla kassan, jag har svårt att hålla kassa :) Du har bra slagläge om det kommer en större sättning :)

  SvaraRadera
 2. Dividend Story: Haha...jag har faktiskt varit på väg att skriva ett inlägg med ungefärlig titel "Kan inte hålla i pengar längre". Med syftning på att jag har svårt att hålla mig från inköp när pengar väl har förts över till Kapitalförsäkringen. Lite som en shopaholic fast investeringar istället för planlös konsumtion. Mina kvartalsvisa planer är slut innan halva tiden har gått...:)

  SvaraRadera