torsdag 27 februari 2020

TIDSMASKIN

Har Ni märkt att vi alla nu fått en egen tidsmaskin att kliva in i och knappa in en slutdestination någonstans bakåt i tiden ? Vi som erkänner vår tillhörighet som varande saktmodiga varelser har fått ännu en möjlighet att, i åtminstone vissa fall, göra det ogjorda gjort.

Ibland har jag önskat att jag kunde åka tillbaka till Julafton 2018. Inte för att lägga för mig ännu en portion Ris a la Malta med hjortronsylt utan istället för att det var där den senaste lilla globala 20-procentiga marknadsbaissen bottnade och åter igen vände uppåt. Ända fram tills måndag denna innevarande vecka nr 9 nådens år 2020.DeLorean tillbaka i tiden....


Den amerikanska paketutdelaren och tillika utdelningsaristokraten United Parcel Service (UPS) är bara ett av ett mycket stort antal värdepapper där vi nu har möjlighet att åka tillbaka till en svunnen tid och göra den investering som vi inte då genomförde. Dessutom till en ännu högre kontantutdelning än för, i UPS fall, åtminstone fyra år sedan.

Det är ingen hejd på alla köptillfällen och alla lokala minpunkter som uppstår för närvarande. Jag benämner det lokal minpunkt eftersom det troligen kommer ännu fler och lägre minpunkter. Men NÄR det inträffar är svårt att förutse. Därför måste vi köpa kontinuerligt come rain or sunshine.

Jag har nu äntligen kommit till den insikten och agerar hädanefter enligt den metodiken. Kvällarna ägnas åt att skapa kurslarm som nu dessutom börjar utlösas igen. Efter en längre tid av trist och tråkig bullmarknad med inget annat än stigande kurser, evinnerliga påfrestande ATH-noteringar och krympande köplägen.

Men troligtvis är detta bara början. Det vore nämligen förunderligt märkligt om det negativa sentimentet nu plötsligt skulle vända. Corona är en virussjukdom. En virussjukdom som sprider sig luftburet och kontaktmässigt. Den upphör att existera när populationer har immuniserats, vilket tyvärr kommer att ta tid. Ett vaccin hjälper naturligtvis till, men även det är långt borta.

Det kommer att svänga, att vara volatilt, en tid framöver. Om du har möjlighet använd den tidsmaskin du nu fått dig presenterad för att plocka upp dina favoritaktier eller fonder successivt under resans gång bakåt i tiden.

Själv hoppas jag att även de amerikanska techgiganterna ska beröras lite kraftigare än de hittills gjort. Att vrida klockan ett ynka år tillbaka i tiden är väl inte för mycket att önska.

Solen går upp även imorgon. Inom kort smälter den meterdjupa snön här i Norrland och det blir snart tid för en kaffekopp i söderläge på verandan med havsutsikt. En ny grill måste införskaffas, den här gången får det bli en satsning på kvalitet: Weber.

Världen går inte under den här gången heller.

73 de Northernlightsinvestment

6 kommentarer:

 1. Hej NLI!
  Kommer säkert bra lägen på andra sidan Atlanten vad det lider, inte helt fel med en avkylning där borta heller nu känner jag.

  Gillar avslutningen - Solen går upp i morgon också!

  Är du gammal (nuvarande) militär förresten med tanke på namnet 73 NLI?

  SvaraRadera
 2. Jag förstår inte riktigt paniken. Många verkar ju tro att det är pesten som har kommit. Jag gör som du och har fyllt på med några Investor och annat som tidigare kändes dyrt.

  SvaraRadera
 3. Nu såg jag att din blogg verkar vara i fel tidszon. Hade själv detta problem när min blogg var ny. Det finns någon inställnig man kan göra så att rätt tid anges.

  SvaraRadera
 4. drommaren: Militärtjänst har jag gjort, men inte mer än så.

  Har pysslat med HAM-radio i min ungdom. 73 är Philips-kod och betyder ungefär "Best regards". Man kan skriva 88 oxå som står för "Love and kisses". Hittills har 73 för mig upplevts lämpligare än 88 på detta forum.

  SvaraRadera
 5. IUSK:an: Jag köper kontinuerligt, främst i svenskt än så länge. Om Investor sjunker ytterligare så köper jag även den.

  Tidszonen beror på min totala bloggidioti. Du vet, det har vi ju avhandlat tidigare :) Men jag ska försöka lära mig lite mer hur det funkar med sånt där. Det går troligtvis käpprätt åt helvete.

  SvaraRadera
 6. Tankar aktier för fullt här också men räknar med att köpa på mig kontinuerligt med resterande likvida medel jag har den kommande månaden. Sen får det bli vid löning och utdelningar därefter.
  Jag är också så pass gammal att jag varit med om några börskrascher tidigare och jag kom helskinnad ur den röran också. Det jag kan undra över är hur dom som investerat dom senaste åren och aldrig varit med om en större börsnedgång reagerar nu med kanske en för stor belånad portfölj.

  SvaraRadera