måndag 21 juni 2021

Kycklingsallad med Currydressing 10 SEK

En matig sallad är aldrig fel en varm sommardag. Om man får feeling och känner sig lite semesterbusig kan man därtill slå till på ett immigt glas rosé från den nuförtiden allestädes närvarande bag-in-boxen. 

Själv har jag laddat stenhårt inför semestern med dryga 5 månader i torrdocka. Vet egentligen inte varför, troligtvis tillfällig sinnesförvirring eller en stroke, men inte en droppe alkohol har det blivit sedan Nyårsafton 2020. Inte ens favoriten Shiraz, som väl egentligen inte bör klassas som alkohol i min mening 👼 Men nu är det snart dags för midsommar och definitivt hög tid att börja värma upp levern igen !!

Kycklingsallad blev det denna gång en varm och solig sommardag i juni. En halvfuskisvariant eftersom det varit extrapris på Stinas Kycklingpanna från Kronfågel på mitt lokala Willys. 19 SEK per styck istället för 59 SEK !! Så det har åkt in några sådana i frysen för framtida behov. Katastrofmat är min benämning på dylikt halvfabrikat, bra att ha vid en zombieattack om man blir belägrad i huset. 

 • Jag toppar upp med en hemmagjord marinad (olja, soja, BBQ sauce, chili, ingefära) eftersom originalkryddningen är lite tam och kör enligt anvisningarna på förpackningen typ 65min i 225 grader mittläge i ugnen.
 • Bena ur kycklingköttet och grovhacka.
 • Koka grov bulgur 10 min i kycklingbuljong (en simpel tärning bara).
 • Bottna med nykokt bulgur och varva därpå en blandsallad (isberg, ruccola, majs, tomat, gröna ärtor, rädisa, blekselleri) med urbenat grovhackat kycklingkött.
 • Currydressingen består av turkisk yoghurt, lite majonäs, simpel svensk curry a la Santa Maria, örtsalt, en touch BBQ sauce, ingefära (pulver alltså), chilipeppar och svartpeppar.
 • Typ 10 SEK per portion är den glädjande slutsumman exklusive alkoholhaltig dryck. 
 • Jag rekommenderar till Zero Strategy starkt en Puligny-Montrachet Premier Cru Clos de la Garenne 2018 till denna anrättning på trädäcket mot havet. Fast då drar det i och för sig iväg lite prismässigt, men är Ni två som delar på en flaska landar det på modesta 1669 SEK. För en magnumbutelj alltså.
 • Vi vanliga dödliga kan köra kranvatten med isbitar i. Eller den där bag-in-boxen.
 • Smaklig måltid !!Kycklingsallad med Currydressing. 1689 SEK för två personer inkl. dryck!!


73 de Northernlightsinvestment

6 kommentarer:

 1. Här vankas det rökt sik och röding för kostnaden 0kr. Ja det som kostar är väl såsingredienserna och potatis. Alkoholfritt som vanligt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nice. Brukar oxå enrisröka lax och sik ibland. Jaha, du är gammal alkoholist...

   Radera
  2. Kanske det, eller inte, intresset för alkohol har bara avtagit med åren, till att helt försvinna.

   Radera
 2. Svar
  1. Jo, jag skäms lite. Det är ju så gott med salladsdressing....

   Radera