söndag 13 juni 2021

INKÖP vecka 23 2021

Börsen är lite tråkig för närvarande. 

Missförstå mig inte, de flesta vektorerna pekar successivt uppåt med nya ATH som följd och jag blir för varje dag allt rikare utan större ansträngning. Men det medför även uppdrivna kurser och svårare att finna lämplig avsättning för likvida medel.

Det där med att bli allt rikare för varje dag som går är inte heller målsättningen med mitt investerande i dagsläget. Nu verkar det som att delar av politikerkåren har börjat opinionsbilda mot en begränsning av dessa möjligheter genom en mångmiljonärsskatt för sparande på ISK och KF. Nå men då slipper man ju oroa sig över just den delen av ekonomin. Att bli onödigt rik 👀   

Roligare däremot att det som för någon dag sedan var erhållna kontantutdelningar 100,3% av helåret 2020 har nu stigit till till 102,1%. Sakta men säkert skapas förutsättningar för att kunna leva nästa år 2022 i FIRE existens. Undrar vad politikerna anser om den typen av levnad ? 

Det var lite skriverier om Heimstaden Preferens under veckan. Så jag tog efter lite övervägande in den som nytt innehav i min pensionsfond Northernlights Globalfond.

Organon & Co (OGN) har dessutom via spinoff från Merck (MRK) uppenbarat sig som nytt innehav. Organon ska tydligen ägna sig åt "kvinnohälsa" i en större del av sin verksamhet. 

Drygt hälften av Jordens däggdjur torde väl vara av kvinnligt kön och de förefaller gilla sina hälsoprodukter så jag hänger initialt kvar och ser hur det utvecklar sig. Ser i dagsläget inga hinder för att öka innehavet, speciellt om de knäcker idén att börja med utdelningar.Northernlightsinvestment stärker sin feminina sida via Organon & Co.


Nedan redovisas samtliga Inköp under vecka 23 år 2021.


Broadcom (AVGO) Portföljandel 0,96% Broadcom är en designer, utvecklare och återförsäljare av halvledaranordningar. Bolagets portfölj innehåller ett brett utbud av tekniska lösningar, primärt inriktat mot områdena som berör kabelbaserad infrastruktur, trådlös kommunikation, förvaring samt övriga industritekniska områden. Produkterna används huvudsakligen i olika företags- och datacenter, anslutningar och smartphones. Broadcom grundades 1991.

Husqvarna (HUSQ B) Portföljandel 0,76% Husqvarna är en global tillverkare av utomhusprodukter. Produktsortimentet innefattar motorsågar, trimmers, robotgräsklippare och trädgårdstraktorer. Koncernen innehar störst verksamhet inom Europa där övrigt utbud består av trädgårdsbevattning, kaputrustning samt diamantverktyg för byggnads- och stenindustrin. Produkterna säljs under olika varumärken som Husqvarna, Gardena, McCulloch, samt Poulan Pro. Husqvarna grundades ursprungligen år 1689 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Europris (EPR) Portföljandel 1,03% Europris är en norsk livsmedelskedja som säljer livsmedel, kläder, fritidsutrustning och diverse föremål för hus och hem. Europris verksamhet utgår ifrån flera avdelningar, såsom logistik, ekonomi, IT, inköp, HR samt marknadsföring. Visionen är att vara en lågpriskedja genom att inkludera varorna direkt från tillverkarna till kund. Bolaget grundades 1992 och har idag sitt huvudkontor i Fredrikstad.

JM (JM) Portföljandel 0,49% JM är verksamma inom fastighetsbranschen. Bolaget verkar som nordisk projektutvecklare av bostäder och större bostadsområden. Verksamheten är huvudsakligen fokuserad på nyproduktion med tyngdpunkt på expansiva storstadsområden och universitetsorter lokaliserade i Norden. Bolaget arbetar även med projektutveckling av kommersiella lokaler samt entreprenadverksamhet. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Heimstaden Pref (HEIM PREF) Portföljandel 0,32% Heimstaden är ett fastighetsbolag. Bolaget förvärvar, äger och förvaltar bostadsfastigheter i centrala lägen i tillväxtregioner runtom i Sverige men har även närvaro på den nordiska marknaden. Visionen är att vara en långsiktig aktör på finansmarknaden genom utvecklingen av bolagets fastighetsportfölj. Heimstaden grundades 1998 och har sitt huvudkontor i Malmö.

BCE Inc (BCE) Portföljandel 0,83% BCE är ett telekommunikations- och mediaföretag, som tillhandahåller trådlösa internet- och tv-tjänster till bostads-, affärs- och grossistkunder i Kanada via Bell Wireless, Bell Wireline, and Bell Media. BCEs telefoni omfattar traditionell landlinjeuppkoppling, mobila tjänster och IP-telefoni. Bell Wireline erbjuder strömmande tv. Bolaget grundades 1880 och har sitt huvudkontor i Verdun, Quebec, Kanada.


73 de Northernlightsinvestment

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar