torsdag 18 mars 2021

Vegetariskt vecka 10/11 2021

Även solen har fläckar. 

Lite för mycket av förhoppningsvis tillfällig stress i mitt privatliv i kombination med alldeles för många kolliderande IRL och Zoomaktiviteter nere på Cirkusen gjorde att både föregående och innevarande veckas vegetariska kosthållning kraftigt förenklades.

Det är en lite knölig tid nere på Cirkusen. Livet som Cirkusdirektör är prövande eftersom ett flertal nummer har lagts ner och både Kejsarpingviner, Valrossar och Tapirer måste se sig om efter annan sysselsättning.

Fick istället bli halvfabrikat på realisation från frysdisken på ICA, COOP och Willys. Lite dyrare och inte riktigt samma sting i anrättningarna som om du först går en 2-årig kockutbildning (alternativt kasta dig bara ut och chansa) och ansar rotfrukterna själv.


Vegetariska vårrullar med Jasminris och blandad sallad

  • Stek vållullalna i olja enligt anvisningen på förpackningen.
  • Koka Jasminris.
  • Servera hela klabbet med en blandad grönsallad.
  • Portionspris ca 16 SEK.
  • Omdöme: Det är godare med egna vållullal, fyllningen upplevs som lite mosig och med alldeles för lite texturdifferenser. Jag brukar göra egna knyten med hjälp av filodeg. Det kanske får bli nästa veckas vegetariska från scratch projekt.


Vegetariska vållullal. Godare att göra egna med filodeg !!


Falafel med tagliatelle, stekt svamp och rödlök
  • Strimla upp några rödlökar och ett gäng champinjoner. Stek i olja i wokpanna. Krydda upp med salt, peppar, chili och ingefära. Ta åt sidan.
  • Stek falafelbollarna enligt anvisningarna. Blanda i lök/champinjoner.
  • Koka tagliatelle och blanda ner i wokpannan. Ringla över lite spännande såser som tex oystersauce, plumsauce eller sweet chili och rör om försiktigt.
  • Portionspris 15 SEK. 
  • Omdöme: Lite trist och mjölig konsistens på falafeln men den stekta löken, svampen och lite spännande asiatiska kryddor kommer till undsättning. Definitivt godare att göra från scratch med tex konserverade kikärtor.

Halvfabrikat falafel. Inte så spännande tyvärr men gick att
äta utan större bestående men.



Quorn och halloumi i Tortillabröd
  • Tärna halloumin och stek i olja under sporadisk omrörning. Tillsätt efter ca 5 min quornfärs och fortsätt tillagningen enligt samma princip. Krydda med salt, peppar, chili och spiskummin.
  • Täck tortillabröd med en välsmakande ost, kör i mikron 25 sek. Fyll med det stekta och blandade grönsaker (i mitt fall majs, tomat, sallad, rostad lök, gurka). Toppa med tacosås och vik ihop business as usual.
  • Portionspris ca 17 SEK,
  • Omdöme: Helt OK och typ 15 min tillagningstid.


                         
En blandning av quornfärs och halloumi i tortillabröd. Inte så tokigt faktiskt !!
Bästa halvfabrikatet under lågenergiveckorna 10/11 2021.



73 de Northernlightsinvestment

  

4 kommentarer:

  1. Ser fram emot degknytena, låter intressant!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag säger ungefär som Betjänten till Grevinnan "I will do my very best Miss Fumlan".

      Radera