tisdag 7 april 2020

Nu blir jag swingtrader !!

Livet som swingtrader och även swinger i största allmänhet verkar spännande. Att leka lite, bland annat med med en del av portföljen, och inkassera stadiga procentuella ökningar och nya upplevelser.

Tänk att få hålla på med oändliga analyser av ständigt nya case, otaliga strategibyten åtminstone några gånger per år, backtracking i en evighet, sömnlöshet och oro och funderingar på om man verkligen äntligen slutligen valt rätt den här gången. Vilken fot ska jag egentligen stå på för att det ska bli så mycket cash som möjligt på den nedersta raden. Kanske måste man veva allting några varv till bara för säkerhets skull. Köp och sälj och köp och sälj och en underbar framgångssaga.

Ack om jag ändå hade tiden och kunskapen.

Tyvärr besitter jag för närvarande vare sig tid eller kunskap och är därtill född med en trist gråtråkig personlighet helt utan behov av snabba adrenalinkickar. Jag skiter i totalavkastning och kör vidare på den numera till skamvrån förvisade utdelningsmetodiken genom buy and hold long only. För 6 veckor sedan utropades ATH precis överallt och det tävlades i att glorifiera den heliga snöbollseffekten avseende ständigt växande kontantutdelningar.

Mike Tyson: "Everybody has a plan until they get punched in the mouth".  

Dumstrut till alla oss som idag äger Industrivärden, H&M eller någon svensk storbank. Men det ordnar sig, det blåser snart nya vindar igen ska ni se. Det är inte annorlunda den här gången heller. Det bara känns som att det är annorlunda, men det gör det å andra sidan varenda gång.

De 7 värdepapper* som jag valde att investera långsiktigt i föregående vecka har nu sedan investeringstillfället en genomsnittlig uppgång på 36%.

Om jag säljer alla dessa nu omedelbums så måste jag väl betraktas som en framgångsrik swingtrader som på så kort tid (ett fåtal handelsdagar) uppnått en supernice avkastning ?

Tror jag avstår den här gången också.

73 de Northernlightsinvestment

*Citigroup Inc, Sysco Corp, STORE Capital Corp, Federal Realty Investment Trust, Ralph Lauren Corp, Simon Property Group, Kontoor Brands Inc.  

2 kommentarer:

  1. Jag passar swingtrading också, det är för svårt för mig :) Bra citat av Mike och grymt fin avkastning du har fått till där!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ibland när man kastar iväg Pilarna så har man tur och de träffar (iaf på kort sikt) rätt. Den långa sikten återkommer vi till om 3 år typ...;)

      Radera