måndag 20 april 2020

Bizzarro World - en historisk dag för WTI

Ekonomireportrarna på CNBC har häcken full denna historiska dag 20 April 2020.

Oljepriset WTI (West Texas Intermediate) Crude Oil har precis gått från kring +19 USD per barrel i början av sessionen till för en stund sedan -37 USD. Något liknande har aldrig tidigare inträffat. Det är breaking news all over och for the first time ever in history !!

Det innebär alltså att oljeproducenterna för närvarande måste betala 37 USD per fat för att någon ska ta emot deras olja. Det är för dyrt och tekniskt komplicerat att stänga oljekällorna. En stängning kan dessutom skada källan permanent. Knepigt läge när ingen vill ha produkten och du måste betala för att bli av med överskottet.

Oljekommentatorerna specifikt är chockade och flera helt svarslösa. En myntade uttrycket Bizzarro World i anknytning till att aktiemarknaderna inte brukar tycka om osäkerhet. Denna händelse är osäkerhet med en magnitud av aldrig tidigare skådat slag.

Man ifrågasätter hur det är möjligt att marknaderna endast är ner kring 2% just nu med hänsyn till denna extraordinära händelse. I detta sammanhang är min röst naturligtvis svag, betydelselös och osignifikant, men även jag anser att de senaste tre veckornas rally är svårförklarligt med tanke på ekonomiska fundamenta.

Hur detta ska sluta är höljt i dunkel.

"Another one I will have to tell my grandchildren" avslutade programledaren Sara Eisen precis.

Buckle up Dorothy cause Kansas is going bye bye. 

73 de Northernlightsinvestment


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar