torsdag 15 april 2021

Swedbanks Göran Persson vinner i längden

Har precis tragglat mig igenom det första avsnittet av SVT:s pseudovetenskapliga program "Sanningen om hudvård" där kändisar och ickekändisar deltar i ett experiment kring hudvårdsprodukter. 

Frågeställningen är bland annat huruvida sk "aktiva ingredienser" och svindyra (18.000 SEK/liter)  produkter övertrumfar ett billigt placebo. Förvisso ett billigt placebo, men väl beprövat och välkänt i folkhemmet under lång tid. Tror till och med att lilla Mamma brukade gnida ut det på mina barnsliga torrfläckar för över 50 år sedan.

Den billiga placeboprodukten är naturligtvis allas vår favorit Nivea

Bättre resultat på rynkor och återfuktning än de svindyra aktiva ingredienserna som inte ens i ett teoretiskt resonemang förmår nå ner genom vårt primära försvarsverk huden för att utföra sina mirakel. De av industrin betalda experterna är chockade med rodnande kinder och mumlar osammanhängande i termer av "fortfarande oklart kring långtidseffekterna...". 

Sånt här är hysteriskt roligt. Nästan lika roligt som när jag anordnade halvblind* vinprovning** med 6 rödtjut i prisklassen 50-500 SEK och företagets snofsiga dryga segelbåtsförsedda Controller lyckades med konststycket att förväxla det dyraste med den billiga parkbänksvältaren. Samma Controller som i månader dessförinnan hävdat att det inte går att hitta ett bra rödvin under 300 pix.

Obetalbar underhållning !!

Så nu vet vi att Nivea är definitivt bäst, både fet och dryg.


73 de Northernlightsinvestment


* Man vet vilka viner det är men inte i vilken ordning de står uppställda framför sig.

** Direktoratet för Northernlights Globalfond är medlem i Munskänkarna sedan 30 år tillbaka och har vunnit ett flertal rödvinsprovningar. Shiraz är favoritdruvan.

4 kommentarer:

 1. Övertygelsens effekt är ofta mycket kraftig.
  Undrar om controllern inte var tvungen att öka till 500 kronors klassen? Hen förstod säkert att hen var förkyld under provningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, somatiska behov som härrör från psykiska övertygelser. Hen upplevde en jobbig period i livet när hen insåg att Vino Tinto var adekvat måltidsdyck.

   Radera
 2. Ah, Nivea gamla öknamnet på en högre chef på tidigare arbetsplats. Av samma anledning som du skriver, fet och dryg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag jobbade några år i närheten av människor som kände personen i fråga. Det var de som invigde mig i öknamnet.

   Radera