tisdag 24 mars 2020

Äntligen en uppstuds !!

Har väntat länge på den andra uppstudsen. Idag ser det äntligen ut som att den har infunnit sig. Förhoppningsvis blir det nu fortsatt lugnare hela dagen med lägre volatilitet.

En del säljer av för att invänta nästa befarade åktur ner i källarregionerna. Personligen får jag en dag då inga finansiella beslut behöver genomföras. Känns oerhört befriande med tanke på den senaste intensiva månaden.

Vi avvaktar med spänning Nordamerika när de öppnar kl 14.30. Har den senaste tiden fått en ny favoritkanal i CNBC som hela kvällarna pumpar ut livefeeds, intervjuer och finansiella samt coronarelaterade breaking news i en aldrig sinande ström. De verkar ha det körigt nu de där finansreportrarna.

73 de Northernlightsinvestment

3 kommentarer:

 1. Tror du det är två bottenstudsar vi sett nu? Min killgissning blir att vi ligger här och bottnar ett tag med volatilt upp och ned beroende på hur Mr Market tycker för tillfälligt. Den inputen för den långsiktiga riktningen börsen ska ta behöver lite mer fundamenta om att vi verkligen vänt och dom kommande veckorna beror helt o hållet hur det kommer att gå i USA tror jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu vet jag inte riktigt vad en killgissning är. Men jag antar att det är i stil med att man spekulerar lite a la flashback typ.

   Min mening var här bara att det var den andra rejäla uppstudsen (2 ggr ca 9%) under denna korrektion. En dag då jag inte köper (eller säljer för den delen) någonting.

   Om 3 veckor har jag ingen aning. Men flashback spekulationen är väl fortsatt generell trend neråt även om Donald nu plötsligt kommit på att nedsläckningen av USA & the rest of the Planet är dåligt för ekonomin och bör upphöra lagom till Påsk. Sedan är det ju även det där räddningspaketet på några trillioner USD att ta med i ekvationen.

   Men vad jag kan begripa enligt klassisk bearteori så kommer det kraftiga uppstudsar när marknaden är kraftigt översåld. Sedan ramlar det på neråt igen.

   Klassisk bear eller inte ? Ingen aning.

   Radera
 2. Låter rimligt att marknaden landar lite här för att kunna "hämta andan" lite. Sen är där ju inte mycket som har förändrats i verkligheten så ett fortsatt nedställ skulle inte förvåna mig. Efterfrågan är ju fortfarande lägre än normalt. Precis som du har jag ingen aning heller.

  SvaraRadera