fredag 23 december 2022

God Jul

Även det här året går till slut mot sitt fullbordande. Det kändes avlägset för mig där en gång i början av april men på något sätt så reste jag mig upp och tog mig mödosamt på darriga ben vidare ytterligare en bit bort längs vägen. 

Idag gled jag som vanligt utan stress genom köpcentret. Det samma går tyvärr inte att säga om mina medmänniskor. Det var kaos ute på parkeringarna, bilköer i alla korsningar och någonting vilt i blicken inne i kommersens högborg. 

Inne på Willys hörde jag en kvinna i sin mobiltelefon säga "jag är inte säker på att jag överlever det här faktiskt". Trist när en lugnets och fridens högtid förvandlas till något helt annat. På min egen inköpslista stod skrivet keso, mjölk, A-fil, champinjoner och en gurka. Resten är fixat sedan länge.

En stundens ingivelse, för så var det faktiskt 👀, gjorde att jag även styrde stegen in på det svenska Monopolet för alkoholhaltiga drycker. Den senaste gången jag inmundigade alkohol var i juli månad då det blev Kall öl Varm dag. Tur att det inte blir så ofta numera som man spenderar pengar på detta oansvariga vis, 641 Kr kostade kalaset. Men då blev det en flaska Whisky oxå.

Jag tycker om att sitta i gungstolen framför kaminen i vinternatten och lukta på en sexa Whisky ibland. Det erkänner jag villigt, men det blir som sagt inte ofta. Men jag har dock läst på text-tv att drickandet accelererar kraftigt bland främst pensionärer.

Det ger ju hopp om livet !!

Om någon är intresserad av att läsa lite om hur min barndoms decemberhögtid gestaltade sig så går det att finna i blogginlägget Jularna eller för den delen om hur det är möjligt att bara kompletteringshandla lite småkrafs den 23e december så går det att finna i inlägget Julbordsprepping.

Nere på Cirkusen roar sig ungdomarna, dvs mina 40-åriga kollegor, med att nyttja mobiltelefonerna för diverse julpyssel. Ibland får självaste Cirkusdirektören, ganska motvilligt dock, vara med på ett hörn och gestalta självaste Tomtefar. Bättre det än att de börjar leka med Servettringar i Päronträ.

Med detta önskar jag Er alla en God Jul.Northernlights önskar Er en God Jul !!Det går naturligtvis nästan lika bra med Mineralvatten !! // Northernlightsinvestment

19 kommentarer:

 1. God jul! Har tänkt på det när jag läst din blogg på sistone, att du illustrerar precis varför jag vill ha en extra stark ekonomisk trygghet och spar så hårt för att nå dit. En dag kan man drabbas av oväntad sjukdom eller annat och inte vilja eller förmå jobba som förr, och då är det verkligen en ynnest att inte behöva vara tvungen att kämpa tills man på riktigt stupar, för att man inte har något val om man inte vill hamna på fattigstugan. Drabbades själv av en stroke för några år sedan och det var efter det, när jag kände hur min stresstålighet och ork påverkats, som jag bestämde mig för att det var dags att skapa en ny slags trygghet. För jag ville inte fortsätta på mitt gamla jobb i tjugo år till. Så jag förstår helt hur du känner och att FIRE känns lockande i nuläget. Hoppas du får en lugn och frisk jul! Skönt att den redan i förväg inte är förknippad med stress.
  /K

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min åsikt är att det är rätt väg att gå, att spara hårt. Många anser dock att man "måste leva oxå å unna sig". Personligen anser jag dock att jag med mitt leverne både lever och unnar mig. Trots att konsumtion inte står högt upp på min agenda.

   Det var tråkigt att höra om din sjukdom. Men roligt att du tagit dig vidare och är på väg mot friheten. Själv är jag nog alltför mitt uppe i min sjukdom, den är pågående, för att kunna utvärdera. Men det sker nog i det fördolda, kontinuerligt i mitt inre.

   Tack ska du ha !! Sköt om dig.

   Radera
 2. Igår griljerades skinkan o vörtbröden gräddades! God jul NLI!

  SvaraRadera
 3. God Jul på dig också!!
  //Jojje

  SvaraRadera
 4. God jul! Själv ska jag åka över till min bror med familj och fira jul. Att lämna min bror i Stockholm när jag flyttar ner till Småland för FIRE det som blir värst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur långt är det från FIRE platsen till Stockholm ? Det är kanske bara ett norrländskt stenkast ;) Roligt att du har bra kontakt med familjen, så är det tyvärr inte alltid.

   Gott Nytt År Småland !!

   Radera
  2. Hur långt är ett norrländskt stenkast? Inte över 2h en väg väl?
   Ett stenkast kan väl inte vara längre än att man tar sig fram och tillbaka samma dag och dessutom utför ett ärende på destinationen och då är 2h max en väg enligt mig.

   I vilket fall är det 5h med bil ner om man äter lite snabbt på Donken eller liknande. Jag tror rekordet ligger på 4:05 (då var det nära sub 4...) men då var det olagligt snabbt och ingen kisspaus eller tankning eller mat.

   Gott nytt år!

   Radera
  3. Ett småländskt stenkast är nog bara ca 0,5h en väg = 40-50 km

   Radera
  4. 2 timmar var förr ett stenkast för mig, det körde man ju fram och tillbaka på en dag lätt. Jag är van att köra nonstop till södra Sverige, 130 mil i ett svep. Men det pallar jag nog inte längre.

   Med ökande bränslepriser är nog stenkastet nere på 1 timma nuförtiden.

   Jag är dålig på Sveriges geografi ;) trodde det var närmare mellan Stockholm och Småland.

   Gott Nytt År igen Småland !!

   Radera
 5. God Jul bäste NLI. Må aktiegudarna stå oss bi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Myntaren. Du är en av de första svenska bloggarna som jag började följa för några år sedan. Blir det Norge i Jul/Nyår ? Ja, vi hoppas på fortsatt tur även under 2023 på finansmarknadernas Roulettbord.

   Gott Nytt År Norrland !!

   Radera
 6. God fortsättning och snart ett gott nytt år att se fram emot!

  Mvh // PP

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack PP. Gott Nytt År till dig och de dina !! Jag hoppas på ett bättre år 2023 än 2022.

   Radera