tisdag 24 november 2020

Transferlista

Har nu påbörjat planeringen av utdelningsåret 2021. Det lutar mot att Målsättningen kommer att vara +50% jämfört med årets resultat. Osäkert ännu naturligtvis vad årets utfall exakt landar på, men i skrivande stund är det +103,7% visavi helåret 2019. Återstår fortfarande storleksordningen 5 veckor av möjliga kontantutdelningar.

Behärskar ännu inte Kalkyls stringenta metod kring att exakt förutse mina utdelningar. Intresset för excellerande i excelarksanvändning är tyvärr därtill alltför ljummet. Det kan bli större, men kommer aldrig dominera mitt liv 👀

Har under året investerat en hel del kapital i svenska värdepapper som ställt in sin utdelning. Där är min förhoppning att denna successivt ska normaliseras. Har därför fortsatt att köpa in mig även efter att det kommunicerades kring den inställda utdelningen.

Däremot finns det en del innehav i min pensionsfond som ställt in utdelningarna i kombination med att jag bedömer det som högst osäkert kring när dessa återupptas. I helgen genomfördes en kartläggning, tillsammans med lite Famous Grouse, och jag sätter nu upp några av dessa på Transferlistan (se nedan) samt avser vid lämpligt tillfälle genomföra ett utbyte mot andra innehav som förhoppningsvis betalar kontantutdelning under 2021.

Observera att SÄLJ för mig är ett olustigt och sällan förekommande scenario. I princip aldrig. Trots allt är dock min pensionsfond avsedd att generera just kontinuerligt växande kontantutdelningar. Därav detta mitt obekväma men nödvändiga beslut.

Jag när även en misstanke om kraftig undermedveten påverkan att trycka på SÄLJ från den på twitter välkända och utpräglade daytradern ZeroStrategy. Han har övertygat mig om att man faktiskt kan sälja innehav och gå vidare i livet som om ingenting har hänt.... 👍 

Som grupp betraktad har nedanstående innehav ett genomsnittligt utfall om i år -39,16%. Däremot har de under den senaste månaden ökat med fantastiska +38,39%. Med beaktande av det miserabla YTD utfallet inses trivialt hur enormt kraftigt de initialt påverkades av pandemin. Fortfarande är utgången oviss, bland annat avseende när utdelningen återupptas.  

Med möjligt undantag för Ralph Lauren så lär effekterna av covid-19 fortsätta påverka en längre tid. Ralph Lauren är ett litet innehav med sina blygsamma 0,1% av pensionsfonden.

På totalen utgör detta ca 1,2% av Northernlights Globalfond. Anser mig alltså fortfarande vara en buy and hold kind of guy till 98,8%. 


 • EPR Properties (EPR)
 • Carnival Corp (CCL)
 • Tanger Factory Outlet (SKT)
 • Ralph Lauren (RL)

Reserverar mig för att transferlistan kan utökas.

73 de Northernlightsinvestment

5 kommentarer:

 1. Haha! Daytrader har jag aldrig blivit kallad tidigare. Känner mig nästan lite smutsig nu. Jag såg att Petrusko tog in W.P. Carey för första gången igår, kan kanske vara något att öka i?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ökade i WPC för någon vecka sedan. Men det är definitivt ett fortsatt alternativ. I Creades har jag förstått att är SÄLJ som gäller nuförtiden bland twitterfolket !!

   Radera
  2. Ja och nu börjar det även knorras om Latours höga substanspremie. Där säljer jag dock inte!

   Radera
 2. Nåja, vilken stringens min stringenta metod når kommer 2021 att visa utan nåd. Det vore väl tusan också om 2021 skulle bli ett ytterligare skitår för utdelningsinvesterare... Tills vi vet kan man drömma vidare om sina prognosers förträfflighet och drömma om de härliga summorna!

  Sälj? Jag vet knappt heller vad det ordet har för innebörd. EPR åkte dock ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att 2021 blir bättre, men inte euforiskt. Jag siktar själv på +50% jämfört med årets utfall 2020. Men då blir det naturligtvis även en stor andel nya inköp som hjälper till att uppnå denna ökning. Om de svenska innehaven återkommer så underlättar det.

   Radera