torsdag 8 juni 2023

Köper BCE Inc

Kronan har försvagats en längre tid nu. 

Det senaste året har USD stärkts med 11,07% och för den kanadensiska valutan (CAD) är motsvarande förstärkning 4,02%. Det blir dyrare att handla med transatlantiska värdepapper och potentialen för en justering neråt, mot någon form av jämviktsläge, ökar kortsiktigt. 

Men å andra sidan blir kontantutdelningarna mer värda när de passerar genom växlingsmaskinen och trillar in på din Kapitalförsäkring i form av SEK.Kronan blir mindre värd


Det senaste året har jag medvetet valt att fokusera på de negativa effekterna av kronförsvagningen. Mina investeringar har mestadels genomförts i börshandlade fonder/ETFer samt svenska och norska innehav. Både befintliga och nykomlingar.

Framöver avser jag nu även att åter igen börja investera i transatlantiska innehav. De har oftast stora fördelar med sina regelbundna kvartalsutdelningar och stabilitet (hängivenhet) i utdelningsfrekvensen. De hoppar ogärna över att dela ut pengar till sina ägare. Ingen nämnd ingen glömd 👀.Kanada har CAD och många fina bolag


Först ut är kanadensiska BCE Inc som jag har ägt sedan början av 2021 och fyllt på i några gånger för att bygga upp positionen successivt till nuvarande portföljandel. Som jag alltid gör. Ibland med stigande GAV, ibland med minskande. På lång sikt är det där inte så superviktigt ur en utdelningsinvesterares synvinkel. Nyckelordet är här alltså l-å-n-g-s-i-k-t-i-g-h-e-t.


BCE Inc (BCE) Portföljandel 0,74% BCE är ett telekommunikations- och mediabolag, som tillhandahåller trådlösa internet- och tv-tjänster till bostads-, affärs- och grossistkunder i Kanada via Bell Wireless, Bell Wireline, and Bell Media. BCEs telefoni omfattar traditionell landlinjeuppkoppling, mobila tjänster och IP-telefoni. Bell Wireline erbjuder strömmande tv. Bolaget grundades 1880 och har sitt huvudkontor i Verdun, Kanada.BCE är ett långsiktigt innehav i pensionsfonden
2 minuter till börsöppning !! // Northernlightsinvestment

4 kommentarer:

 1. Det är svårt att hålla sig från att handla i Nordamerika men jag har gjort mitt bästa. En del inköp i just CAD har det blivit då kronan inte tappat fullt så mycket mot den.

  Valutarisken kanske ändå inte spelar så stor roll när man annars köper svenska jordfräsaktier såsom SBB och Intrum.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ju ett alternativt sätt att se på det hela. Liknelsen med SBB och Intrum vs att handla när USD och CAD står historiskt högt. Du är bra på att hitta ljusglimtar i det lilla Zero !!

   Radera
 2. Ingen raket utan mer en stabil pjäs som passar i en utdelningportfölj.
  //Jojje

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja. Jag är gammal nu. Blir så yr i huvudet av Raketresor :)

   Radera