söndag 12 mars 2023

Vårvintern är här !!

Har denna höst, och även vinter så här långt, spenderat betydligt mer tid i lägenheten inne i Citykärnan än vad som är brukligt i vardagslivet. Inte ens Jul eller Nyår firades i den lilla stugan vid havet där Norrskenet spelar över himlavalvet, ingen övernattning sedan oktober månad. Lite trist faktiskt eftersom årstidsväxlingarna i naturen är något jag uppskattar mycket. 

Det har känts mer ändamålsenligt att göra så då min fysik inte riktigt är på plats ännu för frekvent snöskottning och diverse bekvämligheter som gym och åtminstone hjälpligt skottade kommunala promenadvägar finns närmare till hands.

Jag är en tjurig gubbjävel som ännu inte har skaffat Snöslunga. Mitt resonemang har alltid varit att det är gratis motion att skotta för hand. Har ibland tagit ledigt en dag från jobbet, när väderprognosen varit gynnsam, för snöskottning en hel fredag med efterföljande bastubad. Men nu närmar sig brytpunkten snabbt då det kostar för mycket fysiskt.

Idag var planen, som brukligt varje helg, att titta till stället, mata fåglarna, skotta bort ytterligare lite av all den snö (mer än meterdjup) som kommit under vintern och äta medhavd lättlunch. Därefter tillbaka till Storstaden och köra en sväng på gymmet.

När vi svängde av från E4 sprack plötsligt himlen upp och väl framme så var det strålande solsken, -6 grader, klarblå himmel och gnistrande snö. 

Planerna ändrades raskt, isen och snön framför bastudörren togs bort (så att de vinterförvarade stolarna kunde plockas fram), och det blev en dag på altanen i solskenet lyssnandes till Domherrar, Talgoxar och Vattendroppet ner i hängrännorna.

Efter lättlunchen blev det nymalt kaffe i Cafébryggaren och några Mariekex. Nu på kvällen känner jag hur det hettar i ansiktet.

Den vackra norrländska Vårvintern är officiellt här !!Kaffe, solsken och några MariekexFåglarna ska oxå ha matGäststugan är framskottadBastun är redo för badIs och snö släpper sitt grepp om altanernaFörrådet (och grillen) är framskottatSmältvatten och Fågelsång


Vad jag står på för att komma så högt upp i luften ? Ja, men den lilla snöhögen efter all bortskottad snö som fallit på altanen hittills i vinter såklart 👀.


Ha en fin arbetsvecka kamrater !! // Northernlightsinvestment

4 kommentarer:

 1. Låter härligt! Blev nyfiken, säger ni norröver Kex eller Chex? 😅

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kex säger jag, men farsan sa Chex faktiskt. Tog aldrig reda på varför det var på det viset faktiskt. Å nu är det för sent.

   Radera
 2. Vafalls? Visst har väl du nämnt en hängiven snöslunga i tidigare inlägg? Och en fager sådan, skulle jag tro? ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut, hon är effektiv. Men mot en Toro är vi alla chanslösa ;)

   Radera