söndag 1 november 2020

Numeriska värden Oktober 2020

Vi går nu in i en ny månad med ett flertal kommande och pågående händelser med stor inverkan på investerarklimatet både kort- och långsiktigt. Således är det mesta exakt som det brukar vara. Fyllt av stokastiska skeenden utom vår kontroll. Det lär bli volatilt ett tag framöver. 

Så vi genomför vår due diligence och övertygar därmed oss själva om att besluten är faktabaserade och i avsaknad av bias. Kontrollen blinkar blå, en signal för det säkra. In flyger de svarta Svanarna och kullkastar, åtminstone i det korta perspektivet, alla våra koherenta numeriska värden.

I detta scenario är jag själv blott en pilkastande Apa.

Redovisar nedan några numeriska värden för den gångna månaden Oktober år 2020:

Utdelningsökning +191%
I Oktober erhöll jag 191% mer i kontantutdelning jämfört med motsvarande månad år 2019. Utdelningarna trillade in på mitt konto från 53 stycken olika värdepapper.

Ett oerhört bra utfall.

Utdelningsökning YTD +131%
Målsättningen för helåret 2020 är att dubblera (+100%) summan kontantutdelningar som trillar in på kontot jämfört med år 2019.

Målet kommer att uppnås.

Hälsa och Livsstil
 • Har genomfört 6 st 24h fastedagar under Oktober. 
 • Försöker äta 1/3 av måltiderna i vegetariskt format. 
 • Lagar alltid all mat från scratch och använder mig av säsongens råvaror. 
 • Cyklar eller går till och från min arbetsplats nere på Cirkusen. 
 • Besöker mitt lokala gym 2-3 gånger i veckan.

Rom byggdes inte på en dag.

Sparkvot 83%
Ingen av de kommande befarat stora utgifterna trillade in denna månad heller. Sparkvoten inbegriper endast intäkt i form av lön från Cirkusen, dvs inte erhållna utdelningar. Möjligtvis ska kontantutdelningar räknas till intäktssidan.

Grad av likviditet 54,7%
Tyvärr en ökning från föregående månad. Investerade medel har minskat i värde något pga finansmarknadernas fluktuationer. Buffert har därtill ökat då jag förde över hela likviden från Year One till ett räntebärande konto på Avanza.

Direktavkastning Northernlights Globalfond 4,53%
En ögonblicksbild för genomsnittlig DA för samtliga ingående värdepapper i min personliga pensionsfond. Samtliga innehav kan beskådas i vänster spalt på denna sida.
Målsättningen är att ligga på en genomsnittlig DirektAvkastning nära 5%. 

Year One pre-FIRE kvot 178%
Ett nytt mätetal som jag inför på grund av att RE i FIRE rimligtvis nu närmar sig alltmer. Min avsikt är att År 1 ska bekostas av redan tidigare fonderade medel så att jag därmed kan lägga kontantutdelningen på hög inför År 2 osv osv.

För närvarande har jag alltså 178% av mina tomgångsomkostnader (fasta räkningar, mat, avgifter, transport etc) för det första FIRE-året samlade på ett räntebärande konto (0,6 %) på Avanza.

Överväger starkt att investera hela likviden i fonder. Naturligtvis korkat ifall Year One inträffar i brådrasket, men mitt resonemang är att det nog löser sig ändå. Det är trots allt en betydande summa att ha liggande oinvesterad. 

Om mina dagar som Cirkusdirektör är räknade så finns alltid arbetslöshetsförsäkringen att luta sig emot under den första tiden av omställning.


73 de Northernlightsinvestment

5 kommentarer:

 1. Inlägg två dagar i rad! Jag måste ju nästan iscensätta RE för att kunna hålla jämna steg. Det låter som att du är väldigt nära nu?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tre dagar i rad till och med ;) Köpte ju både Whisky (fysisk form) och Carlsberg (nytt innehav) i fredags!! Spriten tar över.

   Jag gör mig alltmer redo för RE. Trodde iom konjunkturnedgång i Cirkusbranschen att mina dagar var räknade (såg fram emot att slippa ta beslutet själv faktiskt). Då hade jag nog lagt av remmen. Men tydligen anses jag alltför värdefull för Cirkusen.

   Min nya taktik är nu att försöka göra mig ännu mer obekväm och jobbig att ha att göra med.

   Radera
  2. Nästan kusligt hur väl du känner mig.

   Radera
 2. Haha, ja NLI det klarar du säkert, håller tummarna för mer obekväm!

  SvaraRadera