tisdag 18 augusti 2020

INKÖP vecka 31/32/33 2020

Det är trevligt när den allsmäktiga Snubben där uppe bland molnen bestämmer sig för att ge oss stackars arbetande Cirkusfolk fint väder även under helgerna. Alltför många gånger har man varit med om att det börjar mulna på fredag eftermiddag. För att därefter övergå i några dagars ihållande regn och uppklarnande väderlek sent söndag kväll.

Men i helgen var det definitivt väder för shorts och och tillika årsmöte i föreningen. Utomhus som seden påbjuder nuförtiden. Ingenting dess mer revolutionerande avhandlades. Naturligtvis det vanliga kattrakandet från äldre herrar (äldre till och med än Cirkusdirektören själv) kring skitsaker och att man försöker ställa till förtret för varandra grannar emellan. Det är inte konstigt att det är krig i världen. Men vi hade iallafall tur med vädret och kokkaffet över öppen eld i solskenet nere vid havet smakade som alltid bra. 

En del av helgen ägnades åt att regla upp för ytterligare förvaringshylla i det nybyggda friggebodsförrådet. Hur man än försöker ta ut svängarna så blir det alltid för lite förvaringsyta. Jag klurar till det designmässigt i förväg och kapar alla delar till stommen i 34x70 färdigt. Då går det geschwint att väga av med pass och skruva ihop hela anrättningen. Hyllplan i 12 plywood, ett lätt och starkt material. Erhåller därmed 4,8 hyllmeter ytterligare förvaring med ett djup av 60 cm. Bra att ha.

Lördagskvällen ägnades bland annat åt att grilla lokalproducerat lamm. Marinerade först några timmar i vitlök och örtkryddor. En skånk och diverse andra styckdetaljer. Allting med ben, så grilltiden blev lång kring 55 minuter där grillen mest får tjänstgöra som ugn. Potatisgratäng till detta.

De finansiella aktiviteterna fortskrider enligt plan med regelbundna investeringar varje vecka. Det blev för ovanlighetens skull ett SÄLJ denna gång. Ett av mina innehav, Franklin Resources, beslutade sig för att köpa ett av mina andra innehav; Legg Mason. Därvid erhöll jag en köpeskilling om 50 USD per aktie vilket gav en vinst om 53% på totalen under den begränsade tid som jag ägt Legg Mason.

Pengarna återinvesterades snabbt i andra värdepapper av varierande slag. Aktier, aktiefonder och ETFer (även dessa med aktier) enligt nedan.

Egentligen borde man kanske istället köra lite hedge med Guld.

 • Elisa Oyj (ELISA). Elisa är verksamma inom telekombranschen. Bolaget erbjuder tjänster inom kommunikation med störst inriktning mot lösningar som berör fast telefoni, mobil- och internettjänster. Kunderna återfinns bland privatpersoner, företagskunder samt bland offentliga organisationer. Störst verksamhet återfinns på den finska - och baltiska marknaden. Utöver huvudverksamheten erbjuder även bolaget diverse digitaliseringstjänster, främst till sina större företagskunder.
 • Altria Group Inc (MO). Altria Group är en amerikansk producent av tobaksvaror. Inom koncernen återfinns ett flertal kända varumärken som Marlboro och Black & Mild, där verksamheten styrs utifrån flertalet bolag med vardera affärsinriktning. Verksamhet innehas på global nivå, via egna produktionsanläggningar och distributörer. Utöver huvudverksamheten som består av produktion av tobaksvaror erbjuds även bryggeriprodukter samt vin.
 • Sampo Oyj A (SAMPO). Sampo är en försäkringskoncern. Idag bedrivs verksamhet utifrån moderbolaget Sampo Plc samt dotterbolagen IF Skadeförsäkring och Mandatum Life, med vardera specialisering inom administrering, skadeförsäkring, samt riskförsäkring. Kunderna återfinns bland privata aktörer samt företagskunder, med störst verksamhet på den nordiska - och baltiska marknaden. Koncernen grundades ursprungligen 1909 och har sitt huvudkontor i Helsingfors.
 • Telia Company (TELIA). Telia Company är verksamma inom telekombranschen. Bolaget levererar ett brett utbud av tjänster inom röst-, IP- och kapacitetstjänster, huvudsakligen genom helägda internationella carrier-nät. Kunderna återfinns bland privata aktörer samt företagskunder. Störst verksamhet återfinns inom Norden, Baltikum och Europa. Bolaget kom till när Telia slogs samman med Sonera. Huvudkontoret ligger i Solna.
 • Tele2 B (TEL2 B). Tele2 är verksamma inom telekombranschen. Bolaget är i huvudsak inriktade mot att erbjuda tjänster på den europeiska marknaden, vilket innefattar lösningar inom bredband, fast och mobil telefoni, datanät, kabel-TV och innehållstjänster. Produkterna och tillhörande tjänster riktas huvudsakligen mot SME bolag (Small-to-medium-sized enterprises) men även till privatpersoner. Huvudkontoret ligger i Stockholm.
 • Cardinal Health Inc (CAH). Cardinal Health är ett globalt medicintekniskt bolag. Bolaget är idag en tillverkare och distributör av produkter som används inom sjukvård, laboratorium, apotek samt hälsocenter. Exempel på produkter är första hjälpen kit, utrustning för diagnostik samt operation, övervakningssystem, samt övriga accessoarer som handskar, gel och skyddsmaterial. Cardinal Health grundades 1971 och har sitt huvudkontor i Dublin, Ohio.
 • Abbvie Inc (ABBV). Abbvie är ett globalt läkemedelsbolag inriktade mot behandling av svårbehandlade sjukdomar. Bolaget fokuserar på innovationsstrategi med visionen att upptäcka och behandla sjukdomarna mer effektivare, samt att med tiden ta fram och utveckla resistenta läkemedel. Fokusområden ligger främst inom behandling av inflammatoriska led-, hud- och tarmsjukdomar. Abbvie ingick tidigare i Abbott Laboratories men blev en spin-off under 2013. Bolagets huvudkontor ligger i Chicago.
 • ICA Gruppen (ICA). ICA Gruppen är en detaljhandelskedja. I koncernen ingår ICA Sverige, ICA Norge, Rimi Baltic, ICA Fastigheter som äger och förvaltar fastigheter samt ICA Banken som erbjuder finansiella tjänster till svenska kunder. Under 2015 gjordes även ett förvärv av Apotek Hjärtat. Sedan tidigare har ICA gruppen haft apoteket Cura under koncernens förvaltning. Störst verksamhet återfinns på den Nordiska - och Baltiska marknaden. Huvudkontoret ligger i Solna.
 • Aktiespararna Direktavkastning A.
 • Spiltan Aktiefond Investmentbolag.
 • MS INVF Global Opportunity A.
 • Länsförsäkringar USA Indexnära.
 • Swedbank Robur Globalfond A.
 • Swedbank Robur Ny Teknik A.
 • iShares S&P 500 Inf Tech Sector UCITS ETF USD(Acc).
 • iShares Automation & Robotics UCITS ETF USD (Acc).

73 de Northernlightsinvestment

2 kommentarer:

 1. Tjena Northernlight.
  Stor och vacker portfölj du har. Gillar diversifieringen, påminner om min portfölj mycket.

  Jag har startat en ny blogg där man kan följa min resa mot att leva på aktieutdelningar. Du får gärna lägga till mig i din blogglista om du finner det intressant. Jag ska lägga till dig :)

  Allt gott, Valient


  Valient - Min resa mot att leva på aktieutdelningar

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera