onsdag 29 juli 2020

INKÖP vecka 29/30 2020

Den kallaste Julimånaden på länge skanderar inom kort expertisen. Orkar inte googla den exakta statistiken just nu.

Allting naturligtvis beroende på all klagolåt och tandagnisslan som personligen framfördes under den extrema månaden Juni då det näppeligen gick att existera uppe på Cirkuskontoret i 32-gradig hetta. Det är mycket märkligt det där, hur svårt det är att förutse meteorologiska och finansiella skeenden.

Känner mig trots allt tillfreds med den blandade väderleken. Inga stora utomhusprojekt (i spöregn) var inplanerade denna sommar. Soliga dagar har istället tillbringats på något av de nybyggda trädäcken med omväxlande kaffe, vatten, tropisk juice, Cava, Prosecco, Shiraz, Norrlands Djup, Rosé, single malt eller Martini on the rocks beroende av tidpunkt på dagen.

Det är lätt hänt att dessa ihållande soliga semestermånader transformeras till en lång rad av slappa degenererade lördagar. Ett oupphörligt dekadent sus och dus leverne. Det har man varit med om förr.

De dagar när regnet har forsat ner har istället möbler renoverats. Med lite vit lackfärg och ett klatschigt tygstycke kan man förvandla en gammal sliten favoritmöbel till något nytt och fräscht istället för att vända sig till närmaste IKEA.

Därtill går det numera när sommarregnet trummar på stugans tak, i och med den indragna fibern, att via smart tv kura i soffan och gå igenom alla 10 avsnitten av Cursed. Har alltså förfallit till detta låga stadium nu. Att när tristessen infinner sig beskåda massproducerat strunt med uselt oengagerat skådespeleri. Suck. Men å andra sidan fanns även The Irishman till beskådande på Netflix. De gamla hjältarnas troligtvis sista återkomst. 

Nedan redovisas inköpen för de två senaste veckorna:


 • International Business Machines Corp (IBM). International Business Machines, mer kända som IBM, är ett globalt teknikbolag. Bolaget erbjuder diverse tekniska lösningar som berör analys och datahantering, mjukvaru- och säkerhetslösningar och integrerade infrastruktursystem. Utöver återfinns kognitiva lösningar samt globala finansieringstjänster. IBM grundades ursprungligen 1911 och har sitt huvudkontor i Armonk, New York.
 • Yara International (YAR). Yara International är en producent av gödnings- och kemikalieprodukter. Bolaget framställer nitrat, kaliumnitrat, ammoniak och NPK (nitrogen, fosfor och kalium) och levererar produkterna till kunder verksamma inom jordbrukssektorn. Bolaget har anor tillbaka till 1905 som tidigare Norska Hydro, men skapades som ett separat bolag under 2004. Huvudkontoret ligger i Oslo.
 • Hufvudstaden A (HUFV A). Hufvudstaden är verksamma inom fastighetsbranschen. Bolaget innehar en bred fastighetsportfölj och hyr idag ut kontors- och butikslokaler lokaliserade i större städer runtom den nordiska marknaden. Kunderna återfinns inom bank och finans, juridik, management, IT samt media. Under koncernen går varumärket Nordiska Kompaniet, Bibliotekstan samt Femman. Bolaget grundades 1915 och har sitt huvudkontor i Stockholm.
 • Mycronic (MYCR). Mycronic utvecklar, tillverkar och marknadsför laserbaserade mönsterritare för framställning av fotomasker samt avancerad ytmonteringsutrustning. Mönsterritare används i tillverkningen av bildskärmar för TV-apparater och datorer, i tillverkningen av halvledarkretsar, samt för avancerad elektronisk kapsling. Ytmonteringsutrustning återfinns inom elektroniska komponenter på mönsterkort och för applicering av lodpasta på mönsterkort. Bolagets huvudkontor ligger i Täby.
 • Sandvik (SAND). Sandvik är en global industrikoncern. Bolaget är specialiserade inom utveckling, tillverkning och vidare marknadsföring av produkter för metallbearbetning, maskiner och verktyg för bergavverkning, rostfria material, speciallegeringar, högtemperaturmaterial samt processystem. Bolaget grundades ursprungligen 1862 och är idag verksamma på global nivå. Huvudkontoret ligger i Stockholm.
 • British American Tobacco PLC (BTI). British American Tobacco är ett globalt tobaksbolag. Bolaget säljer cigaretter, cigarrer, snus och E-cigaretter. Några av de mer kända varumärkena är Dunhill, Lucky Strike och Kent. Bolaget grundades år 1902 vid en sammanslagning av Imperial Tobacco Company och American Tobacco Company. Huvudkontoret är beläget i London, Storbritannien.
 • AT&T Inc (T). AT & T är ett amerikanskt telekombolag. Bolaget tillhandahåller diverse produkter och tjänster som berör trådlös datakommunikation, molnbaserade lösningar, IP-baserad och satellit-tv, säkerhetstjänster, utrustning samt övriga nätverkstjänster. Verksamheten styrs via etablerade dotterbolag på global nivå. Bolaget har sitt huvudkontor i Dallas, USA. 
 • Walgreens Boots Alliance Inc (WBA). Walgreens Boots Alliance är en amerikansk apotekskedja. Bolaget erbjuder ett brett utbud av produkter för hälsovård som vidaresäljs under varierade varumärken som Walgreens, Boots and Alliance Healthcare, No7 och Botanics. Bolaget grundades 2014 genom fusionen av Walgreens och Alliance Boots och har idag sitt huvudkontor i Deerfield, Illinois.
 • Creades A (CRED A). Creades är ett investmentbolag. Bolaget är specialiserade mot små- och medelstora företagskunder verksamma bland flertal sektorer. Verksamheten är huvudsakligen fokuserad mot utveckling av innehaven genom såväl strategiskt som operativt-, strukturellt- och finansiellt arbete. En stor del av det aktiva ägandet utförs i samarbete med företagsledningar, styrelser och intressenter. Bolagets huvudkontor ligger i Stockholm.

73 de Northernlightsinvestment

2 kommentarer:

 1. Lite vältrampad Shiraz är sällan fel. Kanske till och med kan göra Cursed sevärd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Shiraz är den röda favoritdruvan. Gewurztraminer dito vita. Lite osäker på om det fortfarande är politiskt korrekt att benämna saker som röda/vita.

   Radera