måndag 13 juli 2020

INKÖP vecka 27/28 2020

Bara regn hos mig.

Nej, det var ännu en gång en överdrift och generalisering. Önskar även ta tillfället i akt att dementera eventuella rykten gällande min ambition att äga varenda aktie i hela Världen tillika den grova mobbing som fått mig att slå in på den numera så populära ETF-trenden.

Den trenden har jag slagit in på helt frivilligt om än på ett ryggradslöst sätt. Har insett att det är ett smidigt sätt att gena lite i kurvorna och momentant köpa andelar i ett flertal av de värdepapper som befinner sig på mina mycket omfattande bevakningslistor.

Jag var ett popsnöre redan 1983 och måhända även så fortsättningsvis. Under hela uppväxten alternerade jag, i hörlurarna på min neongula Sony Walkman, mellan punk, reggae och synthpop. Då är det kanske inte så konstigt att det är svårt att definitivt bestämma sig för KO eller PEP. Jag väljer båda. 

Men idag är det faktiskt spridda skurar längs min del av norrlandskusten. Därmed plockades symaskinen fram och en gammal praktsoffa, tillverkad av min morfars far, kläddes om med ett grafiskt tyg från IKEA inköpt på slututförsäljning. Det blev trots detta riktigt snyggt.

I övrigt inga stora projekt denna sommar. För en gångs skull. Det gamla grillbordet har gjort sin sista sejour och ersatts med ett nytt tillverkat från spillvirke och målat med överblivna slattar.

Den nya bodan, som uppfördes i fjol, är nu färdiginredd med väggfasta djupa hyllplan måttanpassade för utemöblerna. Så får man upp de lätta grejerna en bit och håller golvet fritt för gräsklippare, bildäck och tunga hantlar. Skönt med lite lebensraum.

Emellanåt löser ett dammigt gammalt kurslarm ut och jag trycker till på köpknappen. Generellt fortsätter dock min levnad i form av permabear. Även fast jag långsiktigt definitivt är en permabull.

Det känns mycket vanskligt just nu att bedöma det kortsiktiga marknadsläget. Fast samtidigt enkelt. Rimligtvis måste Tesla och det mesta inom tech nu vara galenpannehögt värderade. Känns stabilare med Fastigheter, Krigsindustri och Hälsovård.


 • Hufvudstaden A (HUFV A). Hufvudstaden är verksamma inom fastighetsbranschen. Bolaget innehar en bred fastighetsportfölj och hyr idag ut kontors- och butikslokaler lokaliserade i större städer runtom den nordiska marknaden. Kunderna återfinns inom bank och finans, juridik, management, IT samt media. Under koncernen går varumärket Nordiska Kompaniet, Bibliotekstan samt Femman. Bolaget grundades 1915 och har sitt huvudkontor i Stockholm.
 • Europris (EPR). Europris är en norsk livsmedelskedja som säljer livsmedel, kläder, fritidsutrustning och diverse föremål för hus och hem. Europris verksamhet utgår ifrån flera avdelningar, såsom logistik, ekonomi, IT, inköp, HR samt marknadsföring. Visionen är att vara en lågpriskedja genom att inkludera varorna direkt från tillverkarna till kund. Bolaget grundades 1992 och har idag sitt huvudkontor i Fredrikstad.
 • NP3 Fastigheter (NP3). NP3 är ett fastighetsbolag. Investeringarna återfinns främst inom kommersiella fastigheter samt inom kategorierna handel, industri, logistik och kontor. Övriga fastighetsobjekt innefattar restauranger, förråd och motionscenter. Fastigheterna är belägna på ett flertal större orter runtom norra Sverige, vilket även är bolagets största marknad. NP3 Fastigheter etablerades 2010 och har idag sitt huvudkontor i Sundsvall.
 • Industrivärden C (INDU C). Industrivärden är ett investmentbolag med störst närvaro på den nordiska marknaden. Företagets mål är att över tid generera en hög tillväxt av substansvärdet vilket i sin tur skall ge en totalavkastning högre än börsens genomsnitt. Bolaget är storägare i klassiska svenska bolag inom sektorerna telekom, industri, finans, samt fordonsindustrin. Huvudkontoret är beläget i Stockholm.
 • Lockheed Martin Corp (LMT). Lockheed Martin Corporation är ett teknikbolag. Bolaget är idag inriktade mot försvars- och rymdsektorn där bolaget erbjuder diverse specialiserade tekniktjänster. Verksamhet innehas inom hela värdekedjan, från forskning, design och utveckling till tillverkning och integration av avancerade teknologisystem. Lockheed Martin bildades när Lockheed Corporation gick samman med Martin Marietta under 1995.
 • iShares S&P 500 Inf Tech Sector UCITS ETF USD (Acc).
 • Dominion Energy Inc (D). Dominion Energy är verksamma inom energibranschen. Bolaget är en distributör av naturgas och övriga energikällor via flertalet egenägda distributionsanläggningar. Specialistkompetens återfinns inom utveckling av naturgaslagringssystem och elöverföringsledningar. Störst andel kunder återfinns bland små- och medelstora bolag runtom den nordamerikanska marknaden. Bolaget grundades 1983 och har sitt huvudkontor i Richmond, Virginia.
 • Mycronic (MYCR). Mycronic utvecklar, tillverkar och marknadsför laserbaserade mönsterritare för framställning av fotomasker samt avancerad ytmonteringsutrustning. Mönsterritare används i tillverkningen av bildskärmar för TV-apparater och datorer, i tillverkningen av halvledarkretsar, samt för avancerad elektronisk kapsling. Ytmonteringsutrustning återfinns inom elektroniska komponenter på mönsterkort och för applicering av lodpasta på mönsterkort. Bolagets huvudkontor ligger i Täby.
 • Verizon Communications Inc (VZ). Verizon Communications är ett amerikanskt telekombolag. Idag erbjuds ett brett utbud av kommunikations-, informations- och underhållningsprodukter, där kunderna återfinns inom varierande branscher samt bland privata aktörer. Verksamhet styrs idag via flertalet dotterbolag på global nivå, med störst närvaro inom Nordamerika, Europa och Asien. Bolaget grundades 1983 under namnet Bell Atlantic, och har idag sitt huvudkontor i New York.

73 de Northernlightsinvestment

6 kommentarer:

 1. Svar
  1. Bandspelare grabben. Den här farbrorn har varit med några svängar round the block.

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Haha, jag tror varenda bloggare som satsar på utdelningsaktier köpte Hufvudstaden förra veckan. Inte heller jag kunde motstå den nu när den blivit så pass "billig", mest beroende på utdelningshistoriken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Köpte nog både förra och förrförra veckan. Lite i sänder...

   Radera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera