måndag 29 juni 2020

INKÖP vecka 26 2020

Förhoppningsvis blir detta den sista arbetsveckan innan ett välbehövligt kortare semesteruppehåll. Vid samtal med kollegor verkar det som att hela Cirkusbranschen nu upplever samma sak. Lite som när en totalkvaddad Terminator yttrade de nu klassiska orden "I need a vaccation". Vilken del den pågående pandemin spelar i denna unisona känsla är svårt att bedöma. En inte helt försumbar inverkan tror jag trots allt föreligger.

Har den senaste tiden fått utstå en veritabel storm av mobbing, ifrågasättande och andra former av påhopp kring varför jag inte hakar på alla andra finanshajar i den rådande ETF-trenden. Eftersom jag i grunden är en mycket menlös och vek människa i total avsaknad av egen vilja så beslutade jag mig för att gå mina belackare till mötes.

Nedan redovisas insatser utförda vid det ekonomiska roulettbordet under vecka 26 år 2020. Bland annat då några ETFer med, vad jag kan bedöma, intressant innehåll. Troligtvis blir det ytterligare några stycken vad tiden lider.


 • Fabege (FABG). Fabege är ett fastighetsbolag. Störst inriktning återfinns inom förvaltning och utveckling av fastigheter av kommersiell karaktär. Verksamheten styrs utifrån ett flertal affärsområden som berör förvaltning, transaktion och förädling och projekten behandlar både nybyggnation samt större ombyggnationer. Verksamhet innehas på global nivå, med huvudkontoret i Solna.
 • Hufvudstaden A (HUFV A)Hufvudstaden är verksamma inom fastighetsbranschen. Bolaget innehar en bred fastighetsportfölj och hyr idag ut kontors- och butikslokaler lokaliserade i större städer runtom den nordiska marknaden. Kunderna återfinns inom bank och finans, juridik, management, IT samt media. Under koncernen går varumärket Nordiska Kompaniet, Bibliotekstan samt Femman. Bolaget grundades 1915 och har sitt huvudkontor i Stockholm.
 • Skanska B (SKA B)Skanska är ett globalt bygg- och projektutvecklingsbolag. Bolaget är verksamma inom bygg och utveckling av kommersiella lokaler, bostäder och projekt i offentlig-privat samverkan. Företaget är även aktiva inom BIM (Building Information Management) som innefattar planering och visualisering av projekten. Koncernen har verksamhet på utvalda hemmamarknader i Norden, övriga Europa och USA. Bolagets huvudkontor ligger i Stockholm.
 • Holmen B (HOLM B)Holmen är en global skogsindustrikoncern. Bolaget fokuserar på tillverkning och distribution av pappersprodukter. Utbudet är brett och inkluderar exempelvis tryckpapper, kartong och trävaror. Verksamheten drivs via flertalet affärssegment och dotterbolag, och en stor del av affärsverksamheten fokuserar på ägande och förvaltning av större skogsmarker runtom den nordiska marknaden. Huvudkontoret ligger i Stockholm.
 • NP3 Fastigheter (NP3)NP3 är ett fastighetsbolag. Investeringarna återfinns främst inom kommersiella fastigheter samt inom kategorierna handel, industri, logistik och kontor. Övriga fastighetsobjekt innefattar restauranger, förråd och motionscenter. Fastigheterna är belägna på ett flertal större orter runtom norra Sverige, vilket även är bolagets största marknad. NP3 Fastigheter etablerades 2010 och har idag sitt huvudkontor i Sundsvall.
 • Medtronic PLC (MDT)Medtronic är verksamma inom hälsovårdsteknik. Störst specialisering återfinns inom områdena hjärt- och kärl, diabetes och diverse terapibehandlingar. Kunderna återfinns bland sjukhus, kliniker och apotek runtom den globala marknaden, med störst kundbas inom Nordamerika. Medtronic grundades 1949 och har huvudkontor i Dublin, Irland och Fridley, Minnesota.
 • iShares Core MSCI Europe UCITS ETF EUR(Dist)
 • iShares S&P 500 Inf Tech Sector UCITS ETF USD(Acc)
 • iShares Automation & Robotics UCITS ETF USD (Acc)
 • Aktiespararna Direktavkastning A
 • Spiltan Aktiefond Investmentbolag
 • MS INVF Global Opportunity A
 • Länsförsäkringar USA Indexnära
 • Swedbank Robur Globalfond A
 • Swedbank Robur Ny Teknik A


73 de Northernlightsinvestment

6 kommentarer:

 1. Ja jäklar vad du handlar ETF:er! Det bör få tyst på en del finanshajar i alla fall. Själv äger jag fortfarande bara en. Mer för att visa att man visst hänger med trenden.

  SvaraRadera
 2. Nu j*drar är du också i ETF-träsket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, har insett att det kan vara ett bra sätt att diversifiera mot vissa sektorer.

   Radera
 3. Varför skulle nån ha en åsikt om varför du handlar ETF-er eller inte? Då tycker jag det är värre med artiklar på SA eller andra sajter där man haussar upp aktier som man själv inte äger eller tänker köpa. Låter märkligt det du skriver med "mobbning" och "påhopp", vad är det för folk egentligen?! Har tack och lov nästan sluppit detta, mer än några spydiga mail där folk ifrågasätter om det jag presenterar på bloggen är sant. Tydligen sticker en sparkvot på 75% i ögonen på vissa, när man som vi är småbarnsfamilj, och har pool till råga på allt.  SvaraRadera
  Svar
  1. Sorry, det var tänkt att vara en lite skämtsam formulering kring rådande trend inom communityn kring ETFer. Vissa har undrat kring mitt ringa innehav av dylika. Zero Strategy nappade direkt.

   Jag är uppvuxen på den tiden då Monty Python var i ropet ;)

   Bra jobbat med 75% sparkvot !! Själv ligger jag nog bara genomsnittligt runt 70% för helåret.

   Radera