söndag 31 maj 2020

INKÖP vecka 22 2020

Ytterligare en händelserik vecka. Diverse hårdvaror i min närhet förefaller just precis den senaste genomlidna veckan ha en tendens att haverera totalt och oåterkalleligt. Allt jag rör vid går sönder känns det som. Det har helt enkelt varit en sån där riktig jävla skitvecka som, ibland flera gånger efter varandra, inträffar med viss regelbundenhet.

Vissa av dessa hårdvaruhaverier är lätta att åtgärda, till exempel min trogna brödrost som nu frasrostat sin allra sista macka samt ett lysrör som inte längre lyser upp min diskbänk, medans andra kräver betydligt mer eftertanke och energi för att komma till beslut. Försöker nu istället skjuta dessa mer omfattande beslut framför mig en bit.

En delanledning till denna min ambivalens i dessa stora privata göromål är att situationen nere på Cirkusen är överjävlig och har så varit en längre tid. Det finns ingen kraft och energi kvar till privatlivet. Nya unga ambitiösa Jonglörer i färgglada trikåer som byter inriktning på sina nummer, och därtill lägger till nya publikfriande och extremt tidskrävande moment, med samma frekvens som Cirkusdirektören byter underkläder. Trots allt ganska ofta alltså.

Omöjligt att få ihop ett adekvat partitur och en arbetsbörda som i princip dubblerats den senaste månaden. Cirkusdirektören lider nu ännu en gång av yrsel, huvudvärk och sömnproblem. Det börjar därtill med oroväckande hög hastighet närma sig den tidpunkt då Sjölejon och Pingviner ska simma ut till havs i det som brukar benämnas lagstadgad semester. Inga Sjölejon betyder inga föreställningar betyder ingen fungerande Cirkus.

Investeringsundersköterskan skrev ett intressant och tänkvärt inlägg om Frihetslängtan. Min egen frihetslängtan accelererar nu för varje dag som går. Måhända har jag fastnat i en honungsfälla i den feta lönecheck som regelbundet trillar in på kontot. Glömt bort det där med att pengar egentligen inte betyder någonting om man inte längre känner sig fri. Har ju redan tillräckligt med pengar för att leva resten av mitt liv på samma vis som jag levt de senaste årtiondena.

Att investera kräver även det energi som jag inte i dagsläget besitter. Måhända är det därför jag beslutat mig för att delvis överlåta mina investeringsbeslut på någon annan. Det var länge sedan jag senast köpte fonder. Nu har jag beslutat mig för att under en tid slå in på den vägen igen om inga uppenbara korrektioner inträffar.    

 • J M Smucker Co (SJM)J. M. Smucker är verksamma inom livsmedelsbranschen. Bolaget är en återförsäljare av diverse mat- och dryck runtom den nordamerikanska marknaden, både för konsumenter samt sällskapsdjur. Produktutbudet inkluderar flingor, juicer, konserveringsmat, foder, samt glassprodukter. Verksamhet innehas via flertalet dotterbolag med vardera affärsinriktning. J. M. Smucker Company grundades 1897 och har sitt huvudkontor i Orrville, Ohio.
 • Bure Equity (BURE)Bure Equity är ett investmentbolag. Bolaget är en aktiv aktör vars affärsidé är att förvärva, utveckla och på sikt avyttra vissa rörelsedrivande verksamheter, för att frambringa ökat aktieägarvärde. Störst ägarintressen återfinns inom den nordiska marknaden, med investeringar inom en rad olika branscher som verkstad, medicin samt teknik. Bolaget har sitt huvudkontor i Stockholm. 
 • Tele2 B (TEL2 B)Tele2 är verksamma inom telekombranschen. Bolaget är i huvudsak inriktade mot att erbjuda tjänster på den europeiska marknaden, vilket innefattar lösningar inom bredband, fast och mobil telefoni, datanät, kabel-TV och innehållstjänster. Produkterna och tillhörande tjänster riktas huvudsakligen mot SME bolag (Small-to-medium-sized enterprises) men även till privatpersoner. Huvudkontoret ligger i Stockholm. 
 • Digital Realty Trust Inc (DLR)Digital Realty Trust är ett amerikanskt IT-bolag. Bolaget är inriktade mot att erbjuda lösningar för datacenters som berör säkerhetshantering och sammankopplingar för molnbaserade system. Kunderna inkluderar inhemska och internationella hyresgäster verksamma inom olika branscher, från finans-, industri-, samt hälsovårdssektorn. Verksamhet innehas på global nivå, med störst närvaro inom Nordamerika och Europa. Bolaget grundades 2001 och har huvudkontor i San Francisco, Kalifornien. 
 • Swedbank Robur Ny Teknik A.
 • Swedbank Robur Globalfond A.
 • Länsförsäkringar USA Indexnära.
 • MS INVF Global Opportunity A.
 • Spiltan Investmentbolag Aktiefond.

73 de Northernlightsinvestment

1 kommentar:

 1. För min del verkar fondinvesteringarna utvecklas bättre än mina utdelningsaktier. Jag tycket dock fortfarande att det är roligare att köpa aktier än fonder, men så snart det inte är kul med aktier tvekar jag inte att välja fonder istället.
  När det gäller frihetslängtan känner jag en enorm lättnad nu när jag har bestämt mig för att lämna cirkusen och bara gästspela.
  Hoppas att du på något sätt kan hitta lite mer balans i livet, så att inte jobbet tar all energi.

  SvaraRadera