tisdag 19 maj 2020

All Time Best

Världen öppnar upp igen. Italienarna dricker drinkar utomhus kring fontänerna under pinjeträden, fotbollsligorna drar igång och nya målgester föds. Optimismen spirar och gror, åtminstone under en genomsnittlig inkubationstid för ett Coronavirus.

Om två veckor vet vi om de första spirande groddarna av optimism tillåts fortsätta växa sig starka. Eller om frosten går vred.

I spåren av denna optimism noterade jag igår ett nytt All Time Best. Min pensionsförsäkring Northernlights Globalfond, med inte mindre än 168 olika enskilda innehav, noterade en uppgång på 5,88% när börserna i Europa och Nordamerika stängt för dagen.

Med så många innehav är detta att betrakta som relativt anmärkningsvärt. Något liknande har iallafall jag aldrig tidigare upplevt. Inte ens under den grava volatiliteten när The Donald blev vald till högsta ledare i världens största och kraftfullaste ekonomiska stormakt.

Tyvärr är stora uppgångar i dagsläget endast att betrakta som tilltagande risk för utökad fallhöjd.

73 de Northernlightsinvestment 

4 kommentarer:

 1. Det verkar som att börsen har glömt bort Q2. Imponerande med 165 innehav. Utdelning varje dag?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är verkligen märkligt. De ekonomiska siffrorna är i princip katastrofala men börsen tuffar på. Märkligt.

   46 utdelande innehav i April, hittills 30 i Maj. Då är det ändå, som bekant kanske, många som ställt in. Så det kan i bästa fall bli bättre i framtiden.

   Radera
 2. Gårdagen var en magisk uppgång. Kul att se en nivå på 5,88%.
  Blir som sagt intressant att se hur pass stor impacten blir i Q2.

  Marknaden är svår att beräkna, ibland har de inprisat att de framtida kvartalen redan kommer ta stryk och ser senaste informationen om COVID-19 som väldigt positiva (vilket leder till rekylen)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo jag är medveten om Marknadens funktion. Men den här gången är nog konsensus att differensen mellan numeriska värden och den förhoppningsdrivna marknaden är bisarrt stor. Men i grunden är det bra att optimismen finns där, det indikerar att när det vänder så kommer det att vända ordentligt.

   Radera