söndag 12 februari 2023

Maffiga Utdelningshöjare

Jag har alltid, under alla år av investeringar, jobbat mycket med Bevakningslistor och Kurslarm inne på Avanza. Bevakningslistor för aktier som kan tänkas vara intressanta att införliva i min pensionsfond. Kurslarm sätter jag vid nivåer där det kan (för mig) tänkas vara intressant att initiera en första position i en aktie.

Det är definitivt en ganska tidskrävande syssla att gå igenom sina aktielistor med både befintliga innehav och nya intressanta kandidater. Fråga min sambo, hon tycker nog att jag spenderar alldeles för mycket tid i soffhörnan med laptoppen i knät.

Sedan jag började med Twitter har vissa av mina återkommande uppdateringar faktiskt kraftigt underlättats. Mitt i det samtida bruset, från rop på hjälp över att tandkrämstuben är slut eller det aldrig avstannande flödet av i princip identiska selfies, finner man nämligen ibland riktiga Guldkorn.

Ett sådant Guldkorn twittrar under pseudonym Aktiechaffisen och kallar sig för en Dividend junkie som lever på passiva inkomster från sina över 500 utdelande innehav i portföljen. Med andra ord följer han min egen investeringsregel, den så kallade 219 Regeln, som föreskriver minst 219 olika innehav.

Aktiechaffisen har nämligen den goda egenskapen och stora vänligheten att läsa, sammanställa och delge matnyttig information till Oss övriga investerare via sitt twitterkonto.

Från all denna information har jag just nu själv vaskat fram nedanstående ögonblicksbild i form av en bevakningslista över tänkbara nya (och befintliga) innehav där utdelningshöjningarna under inledningen av året varit åtminstone 4-5 procent och ibland betydligt mer än så:

  
Maffiga utdelningshöjare inledningsvis under 2023


Så här kan det till exempel se ut inne på Aktiechaffisens twitterkonto. Den här gången är det sammanfattningar över Utdelningshöjningar under vecka 6 i Sverige, Norden, övriga Europa samt Nordamerika som delges:Utdelningshöjningar vecka 6 via AktiechaffisenEn otrolig källa till information för en utdelningsinvesterare !! // Northernlightsinvestment

11 kommentarer:

 1. Very nice, a little bit of work on your end but as long as the end result is useful is all that matters.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yeah...just as I read your blog with interest for US holdings. And in the process getting to know a fellow human being a little... :)

   Radera
 2. Svar
  1. Jag följde dig. Men tror inte du är så aktiv på Twitter ? :)

   Radera
  2. Har dessvärre tappat bort mina inloggningsuppgifter som Investeringsundersköterskan ;)

   Radera
 3. Mycket uppskattat att delar med dig av den infon.
  /Larsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är intressant och värdefullt för mig. Kanske samma lika även för andra... :) Fast det gäller naturligtvis att gå igenom det hela några varv innan Köp. En höjd utdelning är iaf indikation på viss styrka i de flesta fall...

   Radera
 4. Riktigt bra tips! Har inte Twitter (än) men kanske får skaffa ett konto för att följa honom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lägg av !! Twitter skaffar du för att följa MIG !! *Mo-ha-ha-ha-haaaaaa* (Mad dividend investor old man laughing) ;)

   Radera
 5. Du skriver att de höjt 4-5 % i inledningen av året, menar du just nu i år eller är det ett genomsnitt över ett visst antal år? Hur många år kollade du på i så fall? / Skägg Bärfen

  SvaraRadera
  Svar
  1. I inledningen av detta år, "just nu i år" alltså som du uttrycker det.

   Brukar vanligtvis kommuniceras i samband med att någon form av bokslut upprättas. Till exempel Bilia som höjde utdelningen från 2 Kr till 2,20 Kr. Dvs 10%.

   Radera