fredag 13 december 2019

Mancold, säljknappen, INKÖP och lönehöjning 2019

Har åkt på en redig mancold, knaprar receptfria piller på löpande basis. Vaknar av feberfrossa vid 04 om morgonen och förmår knappt svälja frukosten pga. den onda halsen. Tack och lov för kaffe i alla fall.

Men naturligtvis pallrar man sig iväg till arbetet, det är en hel del aktiviteter att ta tag i dessa dagar. Men det går segt, zombiemässigt, mellan möten och mailkonversationer. Undviker för närvarande de utpräglat avgörande besluten. Dylikt ska inte feberhärjade sinnen befatta sig med. Inte en sjukdag på 10 år, tänkte knappast börja nu. Stoisk dumstrut.

Har faktiskt för ovanlighetens skull tryckt på säljknappen en gång under veckan. Nordea avyttrades, ett symboliskt innehav som jag tidigare erhållit i form av utdelning från Sampo. I övrigt har det endast fyllts på i redan befintliga innehav.


INKÖP
 •  Boston Pizza Royalties Income Fund
 •  Canadian Imperial Bank of Commerce
 •  Lazard Ltd
 •  Equinor
 •  Telenor

LÖNEHÖJNING 2019

År 2019 kommer att ge ca 60% mer i cash via utdelning från den direktavkastande Northernlights Globalfond jämfört med föregående år (2018). Fullt genomslag av 2019 års investeringar utvisar sig givetvis först under år 2020. Alla utdelningar har naturligtvis återinvesterats löpande, inte i perfekt synkroniserad DRIP men närapå. 

Parallellt med återinvesteringen har även allt överskott från Jonglerande, Valrossdressyr och allmänt Lejontämjeri placerats i fonden. Därtill har graden av likviditet minskats. Annars är det givetvis svårt att uppnå 60% högre kontantutdelning. Min sk grad av likviditet är för närvarande 78%. I slutet av 2020 planerar jag att ligga strax under 60% likvid. "Den som lever får se" sa alltid min lilla Mamma. 

Innehaven i Northernlights Globalfond syns direkt här till vänster. Genomsnittlig direktavkastning uppgår i skrivande stund till 5,04%.

<=
<=

73 de Northernlightsinvestment

4 kommentarer:

 1. Fin portfölj du har!
  Hur ser du på Boston Pizza?
  Var ligger du utdelning för 2019 på? Själv räknar jag med 70 000 kr

  SvaraRadera
 2. Jag ser långsiktigt på Boston Pizza, som för alla andra innehav. Vi får se vart det tar vägen, som för alla andra innehav (igen) :)

  Min privata ekonomi är ointressant för alla (utom mig själv).

  SvaraRadera
 3. Hoppas du förkylningen gett med sig och grymt jobbat med 10 år utan sjukdag!

  Det är en imponerande portfölj du givet att du också ligger 78% likvid :) Keep the good work!

  SvaraRadera