lördag 26 december 2020

Inköpsfrekvens 2020

I detta skede av min finansiella resa mot förtida uttåg från arbetslivet genom skapande av finansiellt oberoende är den huvudsakliga målsättningen att investera all min sparkvot från lönearbete, samt att därtill återinvestera alla kontantutdelningar som trillar in, på den Kapitalförsäkring som härbärgerar pensionsfonden Northernlights Globalfond.

Parallellt med denna ambition har jag under en tid vid sidan av byggt upp kapital för att bekosta det första året (FIRE Year One) av förtida uttåg utan att behöva använda kontantutdelningarna under detta år. Även detta kapital investeras nu i några utvalda fonder med något som kan sägas likna growthinriktning. En liten strategiändring följaktligen jämfört med tidigare parkering på ett lågräntekonto. En gravt oansvarig spekulativ gamble som kan go either way. Så får det nu bli den här gången.   

Sammanfattningsvis befinner jag mig i en utdragen fas präglad av kontinuerliga inköp som troligtvis kommer att fortgå i storleksordningen ytterligare 18 månader. Likviditeten uppgår idag till 47,9%.

Min masterplan är att försöka utföra en jämn fördelning av inköpen tidsmässigt varje vecka. Vid tillfälliga baissescenarior, eller större sättningar då de svarta Svanarna seglar in, ska investeringstakten accelereras.

Emellanåt brukar jag påminna mig om vad Mike Tyson sa när hans motståndare påstod sig ha en plan för hur de skulle besegra honom på tre ronder:

"Everybody has a plan until they get punched in the mouth"

Just detta investeringsår inträffade som bekant en lite större sättning vars efterverkningar fortfarande kan avspegla sig på börsklimatet. Min portfölj åkte på ett flertal kraftiga käftsmällar under perioden 20 Februari => 23 Mars. Storstryk helt enkelt, de jävlarna sparkade på mig när jag låg ner. Fega förbannade finansmarknader. 

Det enda positiva i bedrövelsen var att jag just då var 70% likvid. Därefter vände det starkt och än så länge uthålligt uppåt.

För år 2020 har andelen av mina totala inköp fördelat sig enligt nedan:

 • Kvartal 1 56%: Januari 6%, Februari 8%, Mars 42%
 • Kvartal 2 14%: April 5%, Maj 4%, Juni 5%
 • Kvartal 3 9%: Juli 3%, Augusti 3%, September 3%
 • Kvartal 4 24%: Oktober 6%, November 9%, December 9%

Konstaterar att planen trots allt följdes någorlunda även efter det att käftsmällarna utdelades. De accelererade nivåerna under November/December beror på att även kapital FIRE Year One investering påbörjats. Med facit i hand skulle jag gått all-in i Mars.

Tyvärr har jag inget facit.

73 de Northernlightsinvestment

4 kommentarer:

 1. Föredömlig exekvering i mars månad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känns i efterhand som att jag inte gjorde annat än köpte i Mars månad. Tror faktiskt att det blev nästan 100 nya innehav, bland annat då Harvia. Ändå missade man massor av entrypoints.

   Radera
  2. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, slöt han med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag gav löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformell som skulle kunna hjälpa mig att ge en trollformel för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde på trollformler, jag hade inget annat val än att prova det mailade spell caster, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej före tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig före tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande den andra dagen var det runt 16:00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att alla jag känner som har ett förhållandeproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla trollformeln som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka honom e-post om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat ärende.
   1) Love Spells
   2) lösning och botemedel mot all sjukdom
   3) Växtbaserade botemedel mot någon sjukdom / sjukdom
   4) Äktenskapstavlar
   5) Graviditetsförtrollning
   6) Breakup Spells
   7) Döden
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   10) Lotteri
   Kontakta den här stora mannen om du har några problem för en varaktig lösning
   via {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Radera
 2. Jag heter Linus SAARINEN, och jag är vårdgivare. Jag noterar att jag just nu är som den lyckligaste. Jag vittnar om ett lån mellan individer som jag just har fått. Jag fick mitt lån tack vare tjänsten av Pierre Michel. Jag började med henne förra fredagen och på tisdag 10:45 eftersom bankerna inte arbetar på lördagar, då fick jag bekräftelsen att överföringen av beloppet på min begäran på 400.000 kr skickades till mig. och efter att ha hört mitt bankkonto mycket tidigt, till min stora förvåning var överföringen lyckad. Här är hans

  E-post : combaluzierp443@gmail.com
  Jag heter Linus SAARINEN, och jag är vårdgivare. Jag noterar att jag just nu är som den lyckligaste. Jag vittnar om ett lån mellan individer som jag just har fått. Jag fick mitt lån tack vare tjänsten av Pierre Michel. Jag började med henne förra fredagen och på tisdag 10:45 eftersom bankerna inte arbetar på lördagar, då fick jag bekräftelsen att överföringen av beloppet på min begäran på 400.000 kr skickades till mig. och efter att ha hört mitt bankkonto mycket tidigt, till min stora förvåning var överföringen lyckad. Här är hans

  E-post : combaluzierp443@gmail.com

  SvaraRadera